Dvije nove platinice
#125 Ghostrunner 2

Igra 9/10
Težina 5/10
Prva platina na PS5 pripada Ghostrunneru 2. Igrao sam jedinicu prije godinu dana i svidjela mi se jako. Dvojka ima sve što i jedinica samo još malo nadograđeno. Jedina zamjerka u igri mi je taj open world dio jer mi nikako nije sjeo u igru ovakvog žanra ali u kompletu i dalje sam jako zadovoljan igrom.
Prica prati radnju jedinice tj. desava se nakon kraja prvog dijela te je glavni lik isti (Jack). Klasicna prica, Dharma Tower se suočava sa problemima nakon prvog dijela i razne frakcije je zele osvojit, kako idete kroz igru i skupljate memory shards dobijate upgradeove razne koji vam mogu pomoci u igri. Također imate i ultimate abilitye koji mogu puno poslužit ako se iskoriste na pravi nacin te za ponovo koristenje morate napuniti meter tako sto ubijate neprijatelje. Ono sto me dojmilo najvise su boss borbe, nacin na koji su dizajnirane te skoro svaki boss ima neki svoj nacin borbe, ima kreativnih i raznih neprijatelja također, soundtrack mi je dosta dobar, a o loadingu na PS5 mislim da ne treba trositi rijeci.
Platina nije nesto teska, ali ovisi od osobe do osobe. Meni pasu sve igre koje su fast paced tako da nisam imao muke, malo je teza od jedinice iz tog razloga šta postoji trofej da pređete 5 levela bez umiranja dok je u jedinici bio samo 1. Kad savladate perfect parry za metke i close combat kod Shinobi neprijatelja, igra postaje laksa, još uz upgradeove vam moze olaksati posao. Steta sto nema trofej za sve levele bez umiranja, to bi bilo vec jebeno jer neki leveli i boss borbe znaju bit zajebani dosta. Igra ima dosta collectiblsa u obliku mačeva, audio logs, artefakata, ali kao i uvijek YouTube tu odradi posao. Velika vecina su misc trofeji koji se mogu nakon story moda skupiti.
Zadovoljan san dvojkom i cekam trojku.
#126 Astro's Playroom

Igra 10/10
Težina 2/10
Majko mila kakva igra, kakav nostalgia trip, kakav svijet su napravili sa ovom igrom. Primarni cilj je bio pokazat kakav je DualSense kontroler, ali to mi je palo sve u drugi plan (iako jebeno puno opcija ima) dok sam se uglavnom fokusiro na prekrasan Astro svijet sa pregrst Easter Eggova. Meni je ova igra savrsena te iako ne podrzavam Sony zbog svoje pohlepe moram im skinit kapu za ovo. Istrazivao sam svaki kutak igre gdje se moglo ici, na kraju mi je falilo nešto sitno puzzli i artefakt koje sam izgooglo. Kad bi doso na zadnji nivo prije skupljanja svake konzole ostavio bi kontroler i samo slusao muziku user interfacea pojedine konzole.
Na PS3 sam se najezio jer ga i dan danas pamtim. Naime, tetka moja koja zivi u Parizu mi je rekla da će kupit PS3 kad izađe jer sam bio dobar u skoli, a njoj je skola značila sve budući da je radila kao profesorica francuskog i talijanskog. Kad je dosao taj dan, ljudi su čekali u redu noc ranije te dok je ona dosla na red lik kaže da su se svi primjerci rasprodali. Samo jedan je stajao u izlogu, ali njega su raspakirali dan ranije kao izlozbeni primjerak. Ona je rekla da nece izaći iz trgovine ako joj ne prodaju taj iz izloga i eto nakon natezanja, povuci-potegni ona uspije kupiti PS3 i donijeti ga u Split. Sjecam se da sam prvih mjesec dana bio "faca" u kvartu da nema osobe koja nije dolazila kod mene da vidi novo cudo tehnologije jer je skok sa PS2 na PS3 po opcijama raznim bio velik, i jos se sjecam prvog paljenja konzole, nas nekolicina mamlaza gleda u cudu bootanje konzole, toliko smo bili pod dojmom da uopće nije bilo bitno sto nisam imo nijednu igru
. Lijepa sjećanja.
Platina je laganica, nema se sta reci, prakticki te igra vodi i sami trofeji su nadogradeni hintovima koji ti pokažu videom sta trebas napraviti. Gust nenormalan, osim trofeja ganjo sam malo i Friends Leaderboarde pa sam iso na svih 8 levela speedruna bit u prva tri na listi prijatelja.
Vidio sam da je @Tuhy dao truda sa dobrim vremenima pa sam iso obarat sve high score i mogu rec da na zadnjem si me i namucio dok nisam uspio jedan sjeban jump koji skrati sekundu😀.
Naravno da cu uzet nakon ovoga i AstroBot samo cu pričekati popust jer savrseno su odradili posao.