#123 Devil May Cry 5

Igra: 9/10

Tezina: 8/10

Vrijeme: 100 sati

Nakon RDR 2 tražio sam neku igru koja će biti više akcijski nabijena i brza da ne nastavljam u istom "polaganom" tonu i DMC 5 se pokazao kao pun pogodak. Nisam igrao prva tri, trebao bi i njih odigrat ali u usporedbi sa četvorkom ovo je po meni korak naprijed. Igra svakako ima zamjerki i po meni su se nekako iskupili u odnosu na reciklažu bosseva i nivoa iz DMC 4. Priča mi je čak bila napeta do samog kraja i mogu reći da su dosta dobro odradili taj dio paralelnih nivoa gdje vidiš kako se putevi pojednih likova isprepliću. Ono što zamjeram igri su neke nelogične stvari poput nemogućnosti manualnog mjenjanja devil breakera, nego postojeći moraš namjerno razbit da bi koristio sljedeći koji posjeduješ, ili neke finisher poteze koje radiš nemaju i-framove pa moraš kalkulirat kada ćeš dokrajčit neprijatelja budući da sama animacija traje dvije, tri sekunde u kojoj si potpuno ranjiv a ne možeš ništa sa svojim likom dok oni tebe mogu normalno napadati, no na stranu to igra je sasvim dobra.

U DMC 5 možete igrati sa tri lika: Nero, Dante i V. Glavni neprijatelj kojeg trebate poraziti je demon Urizen koji je zapravo netko drugi, ali neću spojlati u ovoj temi ako netko nije igrao. Kako idete kroz misije kronološki se isprepliću događaji trojice likova. Svaki lik ima svoj način igre. Nero se oslanja na mač i Devil Breakers kojih ima razno raznih dok sam dosta vremena koristio one za zaustavljanje vremena i za punch napad na neprijatelje. Možete ih maksimalno 8 koristiti kad upgradeate lika. V je misteriozni lik koji ima jako čudan ali zanimljiv način igranja. On sam praktički nemože ništa osim finisher napravit nad neprijateljem ali zato ima 2 svoja ljubimca koji napadaju neprijatelje a to su ptica Griffon i pantera Shadow. Oni mogu privremeno "umrijeti" ako prime udarce i uđu u "stalemate" mode gdje se čeka regeneracija. Osim njih V ima i najjače oružje a to je Nightmare, ogromna utvara koja dok DT gauge traje čini ova 2 ljubimca besmrtnima, a ako su u stalemate modu prije oživljava ih instant i može nanijeti podosta štete ukoliko se pravilno koristi. Sve u svemu, u početku jako čudan način igre, ali kad se povata i nije toliko loše. Dante je lik koji je najkompleksniji, ali ujedno ima i najviše OP poteza gdje praktički glavni lik je Dr. Faust odnosno šešir koji mu daje toliku moć da kad se pravilno iskoristi može one shotat bossa na najvećim težinama i praktički završit misiju u manje od minutu. On ima 4 stancea kao u prijašnjem DMC i mnoštvo mačeva i oružja koje može koristiti. Može se i prilagoditi stil borbe od evadea u trickster stanceu do praktički borbe bez oružja uporabom pravovremenog royalguard stancea. Sve u svemu 3 lika, 3 različita načina borbe. Bosseva ima podosta (skoro svaka misija) što mi je velik plus i kreativno su osmišljeni. Vidi se da su uložili truda.

Platina mi je nekih 8/10, teška je bez daljnjega, ali nekako imam dojam kao i sa četvorkom da je više dugotrajna nego što je nekakav real challenge. Kod DMC 4 glavna prepreka je bila bloody palace sa Trish zbog 85. kata kojeg pamtim i dan danas kad se stvore 2 Blitza simultano, dok u DMC 5 glavna prepreka su S rankovi na svim mogućim težinama. DMC 4 nije imao S rankove na Hell and Hell težini dok DMC 5 ima, tako da bi rekao da su podjednako teški. Znam da se pričalo da je igra 10/10 težine, ali vjerujte mi nije ni blizu toga i ne nisam koristio nikakve exploiteve da olakšam DMD težinu tako da izađem i checkpointe koristim, jedino što sam radio je na zadnjoj Hell and Hell težini, izašao bi iz igre kad bi dobio hit sa Danteom iz tog razloga jer mi se nije ponovo dalo farmat izgubljene orbove koje koristi sa Dr. Faust a budući da HaH težina nema checkpointe i save izlaženje iz igre ništa ni ne znači osim što sačuvam orbove. Po meni neke misije su teže S rankat na DMD težini jer su neprijatelji jebeno tanky i mogu primit masu udaraca, ali prednost je što netretbaš radit no damage run i možeš primiti 3, 4 udarca (zavisi od koga) te možeš nabildati stylish pointse koji sa no continue te lansiraju u S. A sa druge strane neke misije su gadnije na HaH težini budući da je to no damage run od početka do kraja bez checkpointa, jedan hit i mrtav si te moraš restart jer nemožeš kompenzirati bodove za S rank. Zvuči teško, ali praktički nije toliko. Sa Nerom sam uglavnom u zraku rješavao neprijatelje i chargao pištolj te koristio breakere za zaustavljanje vremena. Osma misija koja je na glasu kao najteža jer tu praktički je skriptirana igra da primiš hit pa nemožeš dobiti no damage bonus mi je na kraju postala najlakša jer sam strateški koristio breakere i pristupao neprijateljima da bi imao dovoljan broj stylish pointsa za S. Snimio sam runnove za neke misije na DMD i HAH pa cu uploadati sutra/prekustra na youtube. Sa V-em sam pazio da ne primim hit i konstanto se micao od neprijatelja te pustio da životinje rade svoje, bossevi u 4 i 5 misiji gdje igraš sa V-em su znali bit zajebani na no damage, ali nakon toliko prohoda naučiš im patterne u dušu. Dante je bio najlakši iz tog razloga što Dr. Faust čisti sve pred sobom, ali treba ga pametno koristit jer si ranjiv potpuno dok ga chargaš. Tako da sve u svemu no damage runnovi nisu problem kakav se na prvu čini. Ima podosta misc trofeja te ponešto collectiblesa. Ostali su mi još dlcevi i Borderlands 3 koji je već mjesec dana na čekanju.

Sve u svemu, zadovoljan sam dosta sa igrom. Ono što mi preostaje još iz ovog žanra za proći su prva tri dijela DMC, Bayonetta i Ninja Gaiden kolekcija. Sad lagano malo na shootere prije nego se opet vratim ovome, DMC platine uvijek smore sa pustim prohodima, al budu dobar trening za one najteže challenge.

#84 Elden Ring

Trebalo mi je neko vrijeme da se napokon vratim i dovršim sve trofeje do kraja, nije mi ih ostalo puno. Igra nakon prvog prelaska mi se svidjela, ali ni blizu kao svima. Nešto mi je jednostavno falilo u ER i puno bolje su mi sjeli Demon's Souls Remake, Bloodborne i Sekiro (koji mi je njihova najbolja igra). Par puta sam se vratio Elden Ringu, ali bi odustao jer se nikako nisam mogao organizirati oko tih preostalih trofeja. Sad me uhvatio neki gušt za igrom, pa sam odlučio probati opet i napokon sam to riješio. Mislim da ću se baciti na DLC sad.

11 dana kasnije

#85 Alan Wake 2

Teško razočarenje od igre za mene. Jako dobrih ideja je tu bilo, ali jednostavno ta izvedba je po meni baš prosječna. Gameplay je dosta zabavan i grafika top, ali ostalo je slabo. Trofeji su sasvim okej, većinu sam dobio kako sam završio igru po prvi put.

5 dana kasnije
11 dana kasnije
6 dana kasnije

Legendary_Hero Ako si fan Budokai-a nemas sta cekat igra je cista 10tka. Meni uz FighterZ najbolji Dragonball cak bolji od BudokaiTenkaichi3…

I da teska je i jako zabavna (kad pobjedujes)

escoban

E super, vjerojatno uzmem kad malo cijena padne pošto zadnji DBZ naslov koji sam uzeo bio je Xenoverse 2, a on mi nije baš bio to što sam očekivao.

5 dana kasnije

foggy

To tvrdi u videu, stotine igara sa 0 sati i osvojenom platinom, 2 tisuće accounta otvorenih na istom PS-u i redovito logiranje iz više država.

Kako Hakoom kaže, ništa čudno ni sumnjivo, kako je samo nekom u Sonyju palo na pamet da ga bana. Čovjek danas ne može ni pošteno varat bez da ga kazne.

fensisuperstar

PSNprofiles može samo čitat listu trofeja i ništa više. Dok paziš da ništa ne izgleda sumnjivo( npr. dobiješ prije trofej od preduvjeta za njega) neće te banat. Sony ima puno veći uvid i čisto sumnjam da je ban slučajan ili zbog sitnice. S nečim si je flaggao account.

sanzo To tvrdi u videu, stotine igara sa 0 sati i osvojenom platinom, 2 tisuće accounta otvorenih na istom PS-u i redovito logiranje iz više država.

Kako Hakoom kaže, ništa čudno ni sumnjivo,

Ma skroz legit. Kako su se usudili

sanzo toliko godina da je sad odjednom?

Ovo za hrpu trojeja sa 0 sati mi i nije čudno kad ima masu tih igara koje igraš par minuta i dobiješ platinu. Čak je netko to bio linkao ovdje i bilo se raspravljalo, plus druge verzije istih igara automatski da daju odmah sve achievmente.

fensisuperstar

Godinama je svijesno u sivoj zoni, sad je kažnjen, pretpostavljam da je na nečemu prešao crtu. Ne vidim neki veliki problem, ban je ionako bio privremen, ništa materijalno nije izgubio, jedino nikad više neće ulovit prvo mjesto.