Red Dead Redemption II
- Uređivano
doktor1 to je zbog slikanja mobitelom. Nije takav plav kao sto izgleda sa slike. Problem HDR u ovoj igri je poznat i Rockstar ga nikada nije ispravio. Boje su bljede, noc ne postoji.
Namještao sam HDR prema onom nekom Azijcu sto je poznat na YouTubeu i to jos kada sam TV kupio i u igrama koje imaju dobru HDR implementaciju izgleda odlično. Digital Foundry je isto govorio kako HDR ne valja u igri i iako su patchom poboljsali stvari, nije to jos kako treba.
Naravno stvar je i ukusa, nekom ce pasati vise HDR slika jer se bolje vide neki detalji npr.
Tweakao sam malo in game settings za HDR i bolje sada izgleda. Da se igrati i tako, ali sada je dosta, treba se spremiti i vino naceti.
Jeli ispeglan mod da vrijeme u igri sporije prolazi …to mi je jedna od zamjerki.
Nekad san baš želio usporit vrijeme. Kad se poklope posebni vremenski uvjeti…baš atmosfera bude za uživanje i želiš da duže potraje…
Kad vidim 9 novih poruka ponadam se napokon najavljen remaster. Kad ono ćorak.
Htio bi i ja u još jedan prelazak ali čekam PS5 verziju
- Uređivano
dormin ne znam iskreno, ali ni ne kontam ništa koliko guštam. Kakva igra jebote.
resident_evil svi čekamo to.
Benti sve…
Baš me vuče na ponovno igranje.
Taj za neke prespori uvod je meni sjeo savršeno. Možda i najbolje otvaranje neke igre. Kadrovi za pamćenje od starta pa do kraja igre… Uz rame Mallickovom Days of Havenu…
- Uređivano
Mozda cu ispast patetican malo, ali kad god me stisne u glavi na brodu, ja pogledam onaj "Arthur." video sa youtuba, kojeg imam skinutog na svakom mobu, bude mi odma lakse. Nevjerojatno je kakav su lik napisali i docarali, kakav dusevni razvoj i rast, kakve moralne odluke, kakav uzor na kraju krajeva, kakvom bi svatko od nas triba stremit.
Da cu ja kao odrasli covjek nasred mora najvecu utjehu i motivaciju po ko zna koji put pronalazit u liku iz video igre, to nikad nebi pomislija. Svaka cast svim odlicno napisanim velikanima iz svijeta igara, a nije da ih nema, ali niko ne moze pero izbit Arthuru. Sumnjam da cemo ikada vise za naseg zivota u necemu slicnom ovome imat priliku uzivat.
Blessed are those who hunger and thirst for righteousness.
Blitz najbolji lik ikad u igrama, jedna od najboljih priča ikad u igrama i najbolje dizajniran svijet ikad
Igrao sam nekidan opet PS4 verziju i čudo jedno kako se ta igra dobro drži, na tom prastarom hardveru i dalje je vizualno i po svemu ostalom uz bok danas najboljim igrama na modernom hardveru. Pritom je uz PS ekskluzive svakako jedan jaki adut da konzolaške ekskluzive imaju smisla u kontekstu razvoja i optimizacije direktno za određeni hardver itd.
Samo još više čekam GTA 6 da vidimo što će izvesti tamo
PS4 nije prastari hardver.
chono tebe je usrala ona priča oko ekskluzivnosti za konzole. Kad je konačno izašlo za PC u ovoj temi većinom si pisao o tehnikalijama, uspoređivao s drugim i tebi boljim PC igrama itd. i to te sjebalo umjesto da si igrao kao čovjek.
Što se tiče bande, svi oni su bili beznadni slučajevi sa svojim beznadnim pričama. I Arthura i Marstona Dutch je kao siročad spasio s ulice, dao im šansu kada nitko drugi nije, pružio im obitelj, utočište, svrhu i djelovao kao očinska figura... Kroz čitavu ljudsku povijesti ljudi traže idole, vođu ili čak entitet kojeg će bezglavo pratiti i najčešće isključiti svaku moguću logiku. To nam je upisano u genima. Od bogova do danas predsjednika, kraljeva i diktatora ili youtubera poput Asmona itd. Dutch je tu čisto ogledalo povijesnih, ali i modernih figura i tu nije ništa neobično.
A što se tiče nomadskog života, konstantno su bježali od zakona i drugih nevolja što se fino ogledava kroz chaptere, a neki ultimativni cilj bio je pobjeći iz Amerike negdje gdje nema zakona i gdje će živjeti na miru. Odnosno, Dutch je barem stvorio takvu iluziju i zato su se skupljale pare. Kasnije igra jebeno kao nijedna druga razvije sve te karaktere, uživo svjedočiš razvoju paranoje i Dutchevog ludila itd.
- Uređivano
Fenix i dalje nisam to dozivio u igri, ali to je i kletva open worlda. Da spojis nekoliko glavnih misija, imas jaci utisak, nego kad se gubis okolo i povremeno odradis neku misiju da se maknes dalje.
Moram to ponovno odigrati. Prezentacija Dutcha je u pocetku bila jebena i tako kako pises. Kasnije totalno sporedno, nitko ga nije previse dozivljavao, Arthur je sumnjao u njega i nije mi to bio neki snazni motiv da se Arthur ne moze otrgnuti iz ruku proslosti i okrenuti plocu. Meni je vise docarano beznade jer se nasao na samoj medi izmedu starog i novog svijeta. Nije se snasao u tome, nije bilo mjesta vise za ljude poput njega. Tu mi je Rockstar ubio. I naravno najbolji open world do danas
Edit: taman na popustu #štaću Moram odigrati na Steamu
chono7 Ovo je komotno mogla biti linearna prica u poluotovrenim regijama, a ne ovako los open world u kojem nemas sta raditi nego ici od misije do misije.
Premotao sam temu u 2020. i ovo ispadne prvi post
Čitajući nastavak teme nemoj igrat molim te, nije za tebe i gotovo. Nije ni za druge, ne mora sve bit za svakoga. @Deadwalker je to najbolje napisao usporedbom s Tarantinovim filmovima, bio je pametan i prije 5 godina