Nexus ne kuzim sto zelis reci s tim grafom. Mislim da je GTA V izasao na PC samo zbog peticije. Ako si ciljao na prodaju onda opet nema smisla. Jer samo na Steamu je GTA V prodan u 6 milijuna primjeraka (neznam konacnu brojku, navodno na retail otpada 30% ukupne prodaje), a ukupno to iznosi nekih 8.5 milijuna sto je jako blizu primjerice Xbox one verzije ili cak i vise. Sumnjam da je lova u pitanju. Mozda samo dodatno vrijeme je PC port i optimizaciju, mozda im se to ne da radit, jer da se to napravi kako spada treba ulozit dodatno vrijeme i lovu, jer dobar tim puno kosta.

Mislim da je GTA V izasao na PC samo zbog peticije.
To je tvoje mišljenje i imaš pravo na njega. Dosadašnja praksa pokazuje da je svaki veliki GTA izašao za PC. RDR je više spin off GTA serijala (i najbolja vestern igra doduše), pa tu i nije bila 100% vjerojatnost da će izaći na PC-u, baš kao ni sporedni GTA projekti za prijenosne konzole.

GTA V je shipan 65 milja u svibnju, tako da pc je opet manje od 15% ali i tu je lova.

Chono7
Pa jednostavno je. Double dip.
Rockstar i Take Two vjerojatno nisu izgubili ni 1% prodaje sa tim što su GTA V izbacili 2 ipo godine nakon originalnog izlaska. A prodali su igru u onoliko komada prije na sve četiri konzole i produžili život igri u svim segmentima. Ponajviše marketinški.
Oni to jednostavno mogu priuštiti jer znaju da ce ekipa uzeti zbog kvalitete i pravog porta.

Čisto sumnjam da će stavit igrivih 7 likova, e to bi bilo kaotično.
Po ovoj slici možda to bude Marstonov prequel kad je harao sa svojom bandom.
Ma napravit će isto kao i sa Gta V, prvo na Ps4 i Xone plus jače verzije u paketu a onda PC te launch naslov za Ps5 i nasljednika boxa, pa znaju ljudi šta rade.
Moj plan kao i sa Gta V, igra se na ps4 a mozda i na pro a onda obavezno na PC u top grafici.
E sad jedino mala sitnica je što Rdr nikad nije došao na PC i ak se to ne promjeni tko nam garantira da bude nastavka a stvarno bi bili ludi da ne izdaju igru na PC.

Zero Jun 10, 2014 — We did it!

Yesterday was a huge day with the announcement of GTA V for PlayStation 4, Xbox One and PC -- coming this Fall!

I’m really glad Rockstar has made the effort to cater to the PC community and 728,000 fans who signed my petition on Change.org.

I'm really excited to see how the game has improved from the console versions and what mod developers can do to the game!

Thank you everyone!

Znam da sam citao o tome... zato sam i napisao "mislim".

Nexus ma razumijem to da oni nece nista izgubit, ali je krivo pisati o tome da je prodaja na PCu problem. Ako gledamo pojedinacne rezultate po platformama onda je PC jaci od Onea, a da je istodobno igra izasla i na PCu u vrijeme PS3 i 360 verzije ta brojka bi bila i veca.

Sto se tice RDRa, mislim da to nikad nece izaci na PC, pa ni ovaj drugi nastavak.

Peticija je pomogla, nije da nije. Ali kad već imaš vjernu bazu fanova koju si gradio s prethodna 4 nastavka, treba li ti uistinu jamac da će jedna od najbolje ocjenjivanih igara ikad po pitanju prodaje opravdati ulaganje, kamoli ostvariti profit?

Sta nije i GTA V peticijom dosao na PC na jedvite jade?
Ti si stvarno uvjeren da je peticija donjela tu igru na PC

Zero Pa ta baza fanova je gotovo sabotirala peti nastavak GTA zbog fijaska s cetvorkom koji je u ono vrijeme bio danasnja Mafia III sto se tice tehnikalija. Mislim da je to jedini fail Rockstara i bio je stvarno velik. Postojala je jos jedna peticija koja se potpisivala da GTA V NE IZADE na PC... Ali dosta o tome, idemo u offtopic.

Ostajem pri misljenju da RDR2 nikad nece izaci na PC. Zapamtite ovo ako me Rockstar demantira  :)

Cole™ nisam uvjeren, vec sam napisao da mislim da je izasla zbog peticije. nisam siguran, niti mogu to znati. Samo iznosim taj podatak ovdje, jer ne mogu to napisati kao cinjenicu. Najvise je mozda u pravu Zero koji je napisao da je svakako pomogla, jer je Rockstar mogao opipati bilo PC igraca i to besplatnim surveyem

Zero Pa ta baza fanova je gotovo sabotirala peti nastavak GTA zbog fijaska s cetvorkom koji je u ono vrijeme bio danasnja Mafia III sto se tice tehnikalija. Mislim da je to jedini fail Rockstara i bio je stvarno velik. Postojala je jos jedna peticija koja se potpisivala da GTA V NE IZADE na PC... Ali dosta o tome, idemo u offtopic.
GTA IV je imao trnovit put na PC-u. Zakrpe su uvelike na kraju popravile loš port, ali sveukupno igra se u PC verziji svejedno prodala u gotovo 4 milijuna primjeraka. To nije fijasko, niti blizu. Nema aspolutno nikakvog razloga da bilo koji budući GTA naslov zaobiđe PC platformu. Nikakvog. RDR je sasvim druga priča, iako je očito da će po izjavama Rockstara izrasti u njihovu trajnu franšizu. Ako preskoče i RDR 2 za PC, to je samo gubitak za njih.

Chono7
Pa jednostavno je. Double dip.
https://youtu.be/KLOyChP2AWA

Zero nisam spomenuo prodaju i kvalitetu igre, vec samo tehnicki dio koji je bio katastrofalan i zbog toga fijasko. Procitaj post jos jednom u kontekstu.

Nisam bio na forumu cjeli dan,dodem vidjet ovu bombasticnu vijest i topic i od 4 stranice,dvije su otvoreno izrazavanje srece djela ekipe jer igra ne izlazi na jednu od platformi..otvori se zemljo

Meni je totalno komično to što je prvi komentar u temi da nema PC verzije 

YOU SEE, WE'RE IMPORTANT!!!

bas sam danas zavrtio igru, cudo je koliko se dobro drzi tj osvjetljenje izgleda bolje od dosta igara danas. uz W3 najbolji svijet u igrama.

https://www.youtube.com/watch?v=GERTx23WwKI

Što nas čeka :
Bit ce mindblown. Sto su uspijeli izvuc iz last gena s GTAV, samo čekajte kad pokazu RDR2.
Rockstar ce opet pokazati kako se radi open world.

Znači današnji dan zapamtit kao veliki praznik u gamingu. Red Dead Redemption je po mnogočemu jedna od najboljih igara ikad, a emotivni put i atmosferu koju igra nudi uz sjajno napisane likove, scenarij i Rockstarovu dobitnu core mehaniku igre u meni će zauvijek ostat urezano u pamćenje kao jedna od najvećih gaming uspiješnica, igra koja je obilježila generaciju. Ovoj temi predmjevam veliku važnost na ovom forumu, jer RDR ima strašno puno štovatelja na ovom forumu. Čim stigne prvi trailer, brijem da ćemo popadati od hypa.

Get in the hype train...

Sutra stize trailer. Jedva cekam.

Poslano s mobilnog telefona S7