Sorcerer

Kad sam bio dijete Otac mi uvijek govorio staru englesku poslovicu:
"Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari"
To je prvi i zadnji razlog.
Ne volim kupovati jeftine i ne kvalitetne stvari.
Jednostavno kupujem kvalitetne stvari koje platim vise ali traju duze

ante-sb

Xiaomi je u samom vrhu šta se tiče mobitela, a TV su im isto dobri iako nisu u rangu LG-a, Samsunga, Philipsa, Sonyja, TCL....

Sorcerer
      Ja cu se i dalje drzati sto dalje od njih
      Tv od njih ne bi nikada uzeo
      Pa cak ni mobitel
      Jednostavno nista

ante-sb hvala na odgovoru, dosta iznenadjujuce jer sam stalno razmisljao samo o samsungu i lgu...

Sorcerer hvala na prijedlogu

Nemojte generalizirati. Niti je svaki Samsung dobar niti je svaki LG loš. Svaki proizvođač ima i loše i bolje modele.
      Uvijek treba vidjeti što vam je bitno prilikom nabave - svrha korištenja, udaljenost, cjenovni rang i onda odabrati najbolje moguće.

Neke natuknice:

• izbjegavati IPS panel ako je moguće
      • uzeti čim je veće moguće
      • QLED nije konurent OLED-u

Mislim da nije dobro vrijeme za novi TV, ali evo npr, ovo
        Samsung UE55TU8502
        Ili uštedjeti i uzeti
        Samsung UE55TU8072

Meni je uvijek prednost dolby vision i atmos, pogotovo ako gledas netflix

Tzereen
          Ja kuci imam 3 tv- a 55'
          Sva tri imaju VA panel ali samo jedan dolby vision
          Tako da za cijenu do 4000kn izmedu samsunga i philipsa ja biram Philips sa dolby vision i IPS panelom i ambilightom.

ante-sb nadam se da se nećeš grdno razočarat kad doma taj IPS usporediš s ova 3 VA panela. A lako bi mogao.

Za ono sto je pitao ovo je bolje od koreanca

Ja sam se 100% odlučio za X900h. Već sam naručio. Recite mi jesam li pogriješio 😮

Mislio sam čekati X90J, ali X900h 65" za 8000 kuna mi je bio nekako sjajan deal. A X90J mislio sam čekati, međutim kod nas je to odmah skok od min 2500-3000 kuna tako da haj bok.

Koliko vidim imaju 2 problema. Jedan je taj "update" što se čeka za VRR, a drugi je što ima neki glitch sa 720p rezolucijom ako se igra na ps3. Jbg, nadam se da će Sony riješiti te probleme.

ante-sb koliko sam skontao taj tv cak podrzava hdmi 2.1?
              Samo me čudi kako je energetski certifikat G, jel to neka greška il šta?

Nije. Od 1.3. su mijenjane skale energetskih razreda. Ispalo je da su posljednjih godina svi televizori A, A++, A+++, a zapravo troše poprilično puno za moderni televizor. Jednostavno su oznake ostale od starih tehnologija, a ove nove su onda bile preslične, koristio se samo vrh skale i zbunjivao kupce.

Sad kad je bila konverzija, ispalo je da su svi ti televizori poprilično veliki potrošači za svoju klasu uređaja, pa su dobili manje više svi oznaku G. Također više ne smije biti izložrna Eko potrošnja, nego mora stajati i potrošnja za HDR ako ga telka podržava.

Evo ti i službeni dokument
              https://hr.label2020.eu/fileadmin/hr/Dokumenti/Cinjenice_televizori.pdf

Ne zamarajte se previše sa HDMI 2.1.
              To u 99% nije deal breaker.

I čekajte ovogodišnje modele i popuste pred ljeto za EURO kup ili olimpijadu u Tokyu.