55E7 - bio izložen nekih 9-10 mjeseci.
Testirali burn in sa narančastom podlogom, pola ekrana, pretežno po sredini, bilo polucrno.
55B7 - ista situacija godinu nakon izlaganja.
Sony 55AF8 - ista situacija, premda ne tak drastično.
B8 i C8 seriju nisam testiral. Mogal bi...
Opet, treba uzeti u obzir da se radi o telkama koje godinu dana rade po 11-12h bez prestanka. Vrte svoje 4K demoe. Znači, ne vidiš zapečen neki logo, nego kad staviš određeni materijal, najbolje narančastu podlogu. Na spomenutom E7, kad smo znali kud točno i kaj gledat, smo mogli primjetit te neke laaagano vidljive crne mrlje na sredini ekrana, na nekom full HD filmu. Netko neupućen možda ni nebi skužio.
IggyVz sa foruma, poslao mi sliku nakon cca godinu dana korištenja B7. Isto se zapeklo, mislim da su mu zamjenili panel.
Imao sam u dućanu još jednu reklamaciju u vezi toga, B6 model mislim da je bio.
Opet, s druge strane, pital bar dvoje ljudi koji su mi navratili u dućan par mjeseci nakon kupnje (C8 serija) , nisu "lajbeki", znali su kaj kupuju i rekli da nemaju apsolutno nikakvih problema.
Da skratim, slučajeva definitivno ima, ali nije isto telka iz dućana i telka koju ćeš ti koristit u kontroliranijim uvjetima i na koju ćeš pazit (ne ostavljat satima da gori, obavit pixel refresh ponekad...). A možda treba imat i malo sreće, kak naletiš.
Ja sigurno nikog neću odgovarati od kupnje Oled-a. Vrhunske telke koje pružaju puno, uz mali rizik burn in-a. Prodaja im je poprilično visoka, mislim da bi bilo daleko više negodovanja po forumima il općenito po netu da je toliko učestalo kao što ispada po mom primjeru :)
Ja se jednostavno više srećem sa tim telkama, pa mi zapnu za sjećanje oni slučajevi kad je bilo problema. Onih 1000 drugih di je sve ok smatram pod normalno :)