foggy Podocnjake do poda imas kao i ja, pretpostavljam.

Jedino do poda iman kurac

Ako nevirujes pitaj @Tuhy a on ga je držao

chono

U debljini novčanika poslije kupovine, najviše.

chono Naravno, svi vidimo razliku. 🙂 Pitanje je jeli to toliko velika razlika da opravda dvostruko veću cijenu.

EDIT: U ovom trenutku da imam budžet od npr. 1500 eura za TV radije bih kupio najbolji 75" LED koji mogu dobiti za te novce nego 65" OLED.

Prije bih birao malo slabiju kvalitetu slike za 10" više jer mislim da veličina ekrana igra najveću ulogu u guštu gledanja.

Sada imam 65" a sljedeći je sigurno 75".

• foggy

•  
        •  
        •  
        •  

Miro Jedino do poda iman kurac

Ciji, fensijev?

StarFox_N a nemam sad toliki budget. Bas sam pricao sa zenom i bolje za sada ici na 75" neki Hisense. Pa s vremenom, ako legne neka lova, promjenit

StarFox_N EDIT: U ovom trenutku da imam budžet od npr. 1500 eura za TV radije bih kupio najbolji 75" LED koji mogu dobiti za te novce nego 65" OLED.

Ovo san isto ja govorija reko rađe slabiji led nego manji oled, onda dosla nova visa kartica pa se uzeo veci oled🤣🤣🤣🤣

Tribalo je testirati kako radi

StarFox_N EDIT: U ovom trenutku da imam budžet od npr. 1500 eura za TV radije bih kupio najbolji 75" LED koji mogu dobiti za te novce nego 65" OLED

Koja ti je daljina gledanja?

• Picek

•  
          •  
        • Uređivano

Gledam TV s cca 2,90-3,10m i 65" je više nego dovoljan. Bacio sam oko i na LG 77C4 no to bi bio overkill i 65" mi je nekakav sweet spot.

Što se tiče gušta gledanja, nskon što sam prešao na OLED nemrem se vratiti na ništa ispod. Da gledam TV s veće udaljenosti, radije bih išao na OLED u budžetu nego na 5-10" veći LED.

solidmerlin Dobro je 65" i zadovoljan sam ali 75" bi bilo top. Mislim da nije overkill za tu daljinu.

StarFox_N

Ne slusaj nikoga

Ako imas love i za 85 na tu daljinu nece ti biti velik, mozda oce prva 2 dana onda ces reci moze i veci.

• Tzereen

•  
            •  
            •  
            •  
            •  
            •  
          • Uređivano

Nije 75" overkill za 3 metra. Ljudi to većinom kažu jer nemaju novaca (ili imaju, ali ne žele davati toliko za TV) za toliki ekran a da bude OLED.

Tzereen Ljudi to većinom kažu jer nemaju novaca (ili imaju, ali ne žele davati toliko za TV)

imao sam ja 75 na 3m, sad imam 70 na 3m i 65 na 3ipo metra. Ovo zadnje je normala a na sve se mozes naviknuti. Pare nisu problem, para nema.

• Uređivano

Ja sam za svoj TCL 65C809 koristio ove postavke šta sam našao u ovom videu; nije isti TV, ali sličan sa time da ovaj iz videa ima dimming zones 1000, dok moj ima 500. Nisam našao bolji za TCL. Fino smanji crveni/narančasti ton koji ima slika jer poštela i napredne postavke. No to je više za one željne "realne" slike.

Ja npr želim kada je snijeg na ekranu, ili nešto bijelo, da je to bijelo, a ne da svjetli plavkasto od prenabijene saturacije i dinamičkih boja šta sam često viđao.

Samo mi je brightness za SDR na 85, ne niže kao na njegovim postavkama, a ja bi stravio na nekih 95 no ženi je tada presvjetlo. Obavezno Filmske postavke za sav sadržaj jer ima najviše opcija za podesiti.

SDR slika, (youtube Superman trailer 4k):

HDR sadržaj, (random 4k youtube video)

Nakon šta sam podesio sve to, ove out of box - dinamičke i slične postake su mi jednostavno pre "oveblown" - prevelika saturacija i umjetna oštrina mi uništi sliku. Sve ove umjetne svjetline i kontrasti su mi isključene osim lokalnog kontrasta koji po mom viđenju poboljša sliku,

slika1

slika2

Također sam PS5 HDR kalibriro sa HGiG postavkom uključenom, iako je tamniji, većina igara mi izgleda bolje sa HGiG uključenim. U ovom videu dobro pokaže primjer kada dynamic tone maping sliku napravi previše svijetlom; također su tu i postavke za PS5 HDR; ono sunce se uopće nesmije vidjet.

Iako to je sve stvar osobne preferencije; nekome je bolje DTM, nekome HGiG.

Npr, Alan Wake 2 preporuča uključiti HGiG, novi Silent Hill 2 mi također izgleda bolje sa HGiG...
            Horizon u obadvije verzije izgleda odlično, sa DTM dosta svjetlije, kao i TLOU Part 1/2

Prostorija mi je jako svijetla ako nisu spuštene rolete i nema nikakvih problema sa gledanjem ikakvog sadržaja tokom dana

doktor1 Obavezno Filmske postavke za sav sadržaj jer ima najviše opcija za podesiti

Tak je. Stavka koju većina uopće zanemari.

Puno previše ljudi gleda sve na Dynamic / Vivid, a to je sve, samo ne realna slika koju tv može dat.

Ni standard postavka nije loša, da se dobro podesit, ali meni osobno je filmaker najbolji mod za filmove.

Tuhy ali meni osobno je filmaker najbolji mod za filmove.

Nema tog moda ni televizije koji more filmove koje ti gledas napraviti dobrima

Kad upalim Filmmaker osjecam se ko u Džepetovoj radionici.

doktor1

Bravo odličan post i da napomenem ko stavi svjetlinu na 100 % neginem mu doktor za godinu dana …

Misliš da ide i u kućne posjete?