Zero Vama koji takvu svjetlinu možete tolerirati na više od 1-2h iskreno zavidim jer mene to ubije.
Mislim da nitko ne moze dugo tolerirat specse stetne za oci. Problem je sto ne marimo (ni ja dugo nisam), a dugorocno to radi stetu. Ako vas peku oci, ako su kapci teski, ako ne ide spavanje neposredno nakon buljenja u te nitse - nesto radite krivo. I ja sam, pa sam malo skulirao.
Ps - Samsung koji sam si dofurao doma ima problema , kad je hladan i upalim ga imam crte prek ekrana, problem je iza u kontaktu onog huba koji ide u taj port - kad malo to mrdam onda je ok. Cetvrti samsung tv za redom koji mi ima problem. I meni su za moj ukus najbolji, ali kvaliteta im je odavno postala govno.
Zero Meni na ovom Hisenseu (s kojim sam inače jako zadovoljan) smeta što nema senzor svjetla, nešto što moja Bravia iz 2008.
To je mala prvo trazila da joj iskljucim
foggyMiro Ak je tebi ovo sto si slikao normalno, tebi su oci onda odavno otisle. Puno previse bljesti za moj ukus. Razmisli si ne o tome da frljis tv na 100% da te sluzi, nego da si dugorocno spasis oci. Mozda ne vidim prek slike dobro, ali bole me oci kad gledam tu sliku.
Svake 2 godine pregled mi je radi strojeva na kojim radin i vid je i dalje top.
Kazem nekome smeta ali po meni ako ti smeta bacanje novca je kupiti recimo c4 ako mu je svjetlina glavna stvar zasto je bolji od b4
Niti ima nekog smisla minjati tv brzo jer glavna stvar je jacq svjetlina radi boljeg hdra
Gledam TV s cca 2,90-3,10m i 65" je više nego dovoljan. Bacio sam oko i na LG 77C4 no to bi bio overkill i 65" mi je nekakav sweet spot.
Što se tiče gušta gledanja, nskon što sam prešao na OLED nemrem se vratiti na ništa ispod. Da gledam TV s veće udaljenosti, radije bih išao na OLED u budžetu nego na 5-10" veći LED.
Ja sam za svoj TCL 65C809 koristio ove postavke šta sam našao u ovom videu; nije isti TV, ali sličan sa time da ovaj iz videa ima dimming zones 1000, dok moj ima 500. Nisam našao bolji za TCL. Fino smanji crveni/narančasti ton koji ima slika jer poštela i napredne postavke. No to je više za one željne "realne" slike.
Ja npr želim kada je snijeg na ekranu, ili nešto bijelo, da je to bijelo, a ne da svjetli plavkasto od prenabijene saturacije i dinamičkih boja šta sam često viđao.
Samo mi je brightness za SDR na 85, ne niže kao na njegovim postavkama, a ja bi stravio na nekih 95 no ženi je tada presvjetlo. Obavezno Filmske postavke za sav sadržaj jer ima najviše opcija za podesiti.
SDR slika, (youtube Superman trailer 4k):
HDR sadržaj, (random 4k youtube video)
Nakon šta sam podesio sve to, ove out of box - dinamičke i slične postake su mi jednostavno pre "oveblown" - prevelika saturacija i umjetna oštrina mi uništi sliku. Sve ove umjetne svjetline i kontrasti su mi isključene osim lokalnog kontrasta koji po mom viđenju poboljša sliku,
Također sam PS5 HDR kalibriro sa HGiG postavkom uključenom, iako je tamniji, većina igara mi izgleda bolje sa HGiG uključenim. U ovom videu dobro pokaže primjer kada dynamic tone maping sliku napravi previše svijetlom; također su tu i postavke za PS5 HDR; ono sunce se uopće nesmije vidjet.
Iako to je sve stvar osobne preferencije; nekome je bolje DTM, nekome HGiG.
Npr, Alan Wake 2 preporuča uključiti HGiG, novi Silent Hill 2 mi također izgleda bolje sa HGiG...
Horizon u obadvije verzije izgleda odlično, sa DTM dosta svjetlije, kao i TLOU Part 1/2
Prostorija mi je jako svijetla ako nisu spuštene rolete i nema nikakvih problema sa gledanjem ikakvog sadržaja tokom dana