Gledam sliku i neznam kako može glava biti na sredini ekrana Ha-Ha-Ha

Ja sam si montirao jedan od TV-a recimo po PS-u i onda kad bi legnuo na krevet stopala bi došla na 1/3 ekrana pa sam stalno morao noge nekam spremati. Nakon mjesec dana dignuo ga za pola metra i mir.

Mene jebu utičnice koje ne smijem prikriti iza TVa jer ne bi imao pristup gašenju iz struje kad grmi. Već mi je jedan TV stradao od udara groma pa se bojim.

Tih 10ak cm ispod tik do konzole bi mi bilo savršeno, ali neću cjepidlačiti dok ne preselim u novu kuću.

Zažmirite na bijele lasne, ne mogu pronaći smeđe Ha-Ha-Ha

Raziel ja bi, u ovom slucaju, uticnice radje slozio negdje na pod a da je ispod TVa uredno.

Ima li ko telku instaliranu na plafon?

Ležiš i gledaš ili začoriš.

moschus

Moram keramiku polupati, spustiti struju na dno, i ponovo tražiti iste pločice. To je veliki trošak.

Neko mi reče da pokušam sa zglobnim nosačem koji se izvlači prema naprijed. To mi je vjerovatno najbolje rješenje.

Uopće nije tako grdo. A dobro što imaš i zasebne utičnice. Meni je sve u dnevnom na jednoj utičnici s dva produžna po 5 mjesta i sad je još samo jedno slobodno za vanjski ventilator od sobe koji se povremeno pali.

Zero Ja sam proveo 32 utičnice u dnevnoj. Nikad više takva shema koju navodiš. I svaka nova soba koju radim napravim isto. Dodam i ethernet portova i spojim sve na glavni switch. Win win win.

Raziel imam ja taj zglobni ali ne znam bas kako bi ti to pomoglo? Ok, mozda bi se malo manje vidjele uticnice kada stojis ali dok sjedis se ne bi nista promijenilo.

moschus

Sa zglobnim nosačem bi spustio TV do nivoa konzole i prekrio utičnice, tako da bi one došle iza TVa.

U slučaju da moram ištekati kablove, samo povučem TV prema naprijed i imao bi lakši pristup rukovanju istih.

A ko da su uopće bitne te utičnice. Vidiš ih ovako jednom dok slikaš i dalje ne primjećuješ

Fenix

Estetika na stranu. To uvijek može biti bolje ili gore.

Pisali smo o pozicioniranju TVa naspram vidnog polja i nivoa očiju. 10cm gore ili dole zna igrati veliku razliku.

Barem mi tako žena govori.

Ja uvijek volim da gledam pod malo većim kutom prema gore kad legnem. Ovako kako ima @doktor1 tu bi si realno gledao u nožne prste kad legnem.

Kad me čopi vertigo zbog problema sa srednjim uhom u kombinaciji sa vratnim žilama na levoj strani tada vertigo koji mi je prije bil kućni frend i onda mi lepo dođe do izražaja telka u visini očiju.

Kod vertiga ne želim micat puno glavu gore dolje jer pogoršava mi stanje a glava mi svejedno sama ode najčešće na levu stranu kad želim fokusirat sliku i da mi je telka povišena bi kurac videl sliku.

6 dana kasnije

Info za LG OLED ekipu, pošto više ona stranica clubinstart ne radi da biste vidjeli radne sate panela, kada imate priključen USB u televizor par puta pritisnite plavu tipku na daljinskom, kasnije kada spojite na PC budete vidjeli dva fajla a jedan od njih vam bude prikazao broj minuta koliko je panel radio! Minute ćete lako pretvoriti u sate 😁!

Bome bravia 9 najbolji led ikad

Samo to je Sony pa onda ide i paprena cijena.

Cak i bravia 7 odlicno izgleda

JoelDrake

Pa dobro to je ocekivano i to se zna. Ali za led ovo je top.

Ko se boji burn ina i to ko nece oled ovo je najbolje.

Ali i preskupo

Brutalan TV za jedan QLED sa aspekta kvalitete slike.

Jedino mi neće biti jasno zašto su stavili samo 2 porta za 4K u 120hz, od kojih je jedan eArc.

Znači spojiš plejku i soundbar i gubiš podršku u 4K 120hz za još jednu konzolu.

Najmanje što su mogli uraditi za nešto što košta toliko novaca, jeste ubaciti 4 HDMI porta za podršku u 120hz. Ipak je premium model u pitanju.

Raziel Jedino mi neće biti jasno zašto su stavili samo 2 porta za 4K u 120hz, od kojih je jedan eArc.

Zato jer jos niti jedan Sony tv to nema, a kad ce se sititi to prominuti pitaj boga