doktor1

bila bi fora da si plejku stavio na zid na neku stalažicu u visini donje strane telke.

To je u planu.

Malo kalibriro sliku po nekom savjetu na jubitou.

U prostoriji svjetlost pun gas i slika je super. Zadovoljan odabirom.

1 / 2

4 dana kasnije

U renoviranju kuce san pa sad gledan kad prominem dnevni boravak biti ce mista za tv necu biti ogranicen sa velicinom.

Do sad je bilo sigurica uziman oled bla bla lg c g ovo ono i biti ce 65 ekran.

Ali od onda se puno toga priminulo od zanjeg gledanja prije godinu dvi recimo cijene vecih tva su dosta pale i danas da uziman uzeo bi samsunga od 85 prije nego oled od 65 za slicnu paru

https://www.sancta-domenica.hr/televizori/led-tv/tv-85-samsung-qled-85q80c.html

Mislin da cu krajem godine ici na drugi tv i mislin da ce 216cm biti jako zanimljivo gledati nakon 140cm

pravednik Što veći to bolji!

Potpuno se slažem

Gledamo da je tv sto bolji a konzole to vise nemogu pratiti.

Kad smo isli sa crt na lcd pa 720 pa full hd pa 4k aj tu je bilo skokova i svega ne kazen da danas nema razlike ali nije toliko ogromnda da je dan i noc.

Ja znan da ce bolji tv biti c4 od 65 nego ovaj smasung q80c sto se tice slike ali taj dojam velikog ekrana kojeg ces gledati svaki dan e to nijedna kvaliteta slike nece nadoknaditi.

A jos uzmen c4 da iman brutalu i onda nase konzolice nam dadu 60fpsa i full hd a 4k nek stoji za pidzu materinu.

Aj do zime se jos svasta promine ali cijene velikih tva su stvarno dosle u granice da se moze kupiti

Miro

U samom smislu slike C4 i Q80C je razlika u prikazu HDR contenta.

Ostalo su nijanse i nećeš znati ako nemaš jednog pored drugog.

Veličina upravo daje najveću razliku a svi su 4K tak da rezolucija ne pati. Nekad su bila druga vremena pa je 720p bio, 1080p i 4k kojeg su imali rijetki.

Najveći problem je kak si naveo, nemamo konzole koje bi iskoristile taj nativni 4K, nekad ni u 30 frejma a PC takav košta 3000 eura, ko još jedan veliki, bolji TV.

pravednik

A slusaj ako imas odlican tv i uzmes los viditi ces razliku ali tu u ovom slucaju mislin da su razlike male a i jedino vidiljive ako imas obe televizije jednu kraj druge.

I stavrno je nezamislivo da za 2000e moze imati 216cm tv.

A prije 5 godina san platio 1600 svoj 140cm tv.

Trenutni je po seriji star vise od 3 godine tako da ove serije 8 od samsunga nemogu biti gore da ga jebes

85 je novih 65. Idemo sve do kraja zida koliko prostor dozvoljava.

Nisam sad pratio, a niti ću kupiti, ali me zanima…kolika je sad razlika u kvaliteti između LG C1 i C4 recimo?

Flipper

U svjetlini dosta velika, panel je 2x bolji na C4.

Noviji čip, brži i responzivniji. Ima razlike dosta ako gledamo oled vs oled.

Meni je žao šta nisam uzeo 70 ili 75!

65 mi se činio ogroman, ali sada kada je sve gotovo TV je malen….

Da, ja sam se uvjerio da 120" preko cijelog zida nije preveliko. Samo je pitanje rezolucije i kvalitetnog sadržaja. Projektor rješava stvar uz ogroman minus da soba uvijek mora biti skroz zamračena.

doktor1

Niko nikad nije i nece kupiti tv i reci da je prevelik, samo moze biti mali.

Ako si ogranicen sa komodom ko ja onda jebiga kupujes ono sto ce stati.

Koliko ti novci dopustaju toliko velik tv kupis i to je to a one gluposti sa koje daljine gledas i to su jedne od najvecih gluposti ikad.

A najvece su mi gluposti kad cujen kako neko kaze da jebes vid sa tolikom televizijom na tako blizu i onda nastave čoriti u mobitel

doktor1 Ja gledam 65" s 3 metra i zadovoljan sam.

Ali slažem se s Mirom. TV ne može biti prevelik.

Može jer moj nije stal u okvir regala i prokleo ga taj čas pa sam ga smjestil u spavaću a iz spavaće starog u dnevnu.

TITANXIS Tvoj slucaj je slucaj premalog ormara, a ne prevelikog televizora. Slusaj decke sto kazu 😃

doktor1 Dva metra. malo više

TV ti je taman za tu udaljenost i sigurno nije malen, ali uvijek može biti veći.

foggy

TV od 102 cm je onako za gaming taman za mene u spavaćoj a mislio sam ga imat u dnevnoj ali jebiga.

Ugurao bih ja njega nekak u okvir ormara jer taman mi i još ostane lufta sa strane ali ima ogromno podnožje koje bi bez frke podnio kip slobode.

EDIT: pardon, nije 102 već 109 cm a to je oko 43 inća.