S koje udaljenosti gledaš, Veky? Ako je oko 3m ili tu negdje, mislim da stvarno nema razloga ne ići na manju dijagonalu i oled. VA matrica je super, ali oled je sam po sebi kvaliteta iznad, pogotovo zbog crne boje.
Savjeti oko kupovine TV-a
Ne. Kupi brand.
Ja bi veći, bez obzira na Oled. Dijagonala je najbitnija kod telke.
- Uređivano
Veky233 Uvijek ću biti zagovornik što većeg TV-a. Što je TV veći doživljaj je bolji.
Napisao sam već da bih radije kupio lošiji i veći nego bolji ali manji TV.
Ja gledam s točno 3 metra udaljenosti 65" i zadovoljan sam "doživljajem gledanja" ako ti to što znači.
S druge strane garantiram ti da OLED nije toliko bolji od LCD-a visoke klase s mini-led zatamnjenjem.
Da objasnim što mislim prije nego me OLED-ovci razapnu.
Da, OLED tehnologija je superiorna u odnosu na LCD i pruža najbolju kvalitetu slike. Tu nema rasprave.
Da staviš jedan TV do drugoga i ideš u analize vidio bi tu razliku ali…
Da kupiš odličan LCD i odeš kod nekoga tko ima OLED smijem se kladiti da nećeš pomisliti "koliko je na OLED-u slika bolja".
I dalje bi bio zadovoljan svojim high-end LCD-om koji ima odličnu kvalitetu slike.
Idi u bilo koji centar gdje imaju izložena oba panela i usporedi na svoje oči.
Ja osobno bih za istu cijenu radije kupio 10" veći panel nego onaj s malo boljom kvalitetom slike.
Btw nisam imao prilike vidjeti C845 pa ne znam kakav je ali znam da je C835 bio jako dobar.
StarFox_N hvala puno, upravo odgovor kakav sam tražio jel me bas zanimalo da li je oled stvarno toliko bolji i kvalitetniji.Znas mozda da li bi se isplatilo uzet Philips 75pus8818,kakva je slika?Sad imam Philips 58pus8506 i slika mi je osobno super, jedino u tamnim scenama mi se gube detalji i to bi volio da je poboljšano na idućem tvu kojeg kupim.Starci mi imaju 65 tv i nije toliko veći od 58 stoga više naginjem na dobru 75" dijagonalu…
- Uređivano
Veky233 Da si me to pitao prije 3-4 godine samo po nazivu TV-a bih ti napamet izrecitirao specifikacije.
Pustilo me i neko vrijeme sam "van" toga. Ne znam.
Morati će ti odgovoriti netko drugi ili ćeš morati potražiti recenzije.
Preporučujem AV forums kada već Rtings ne pokriva Philips i često su US i EU modeli različiti.
Dobar Lcd visoke klase košta, pogotovo ako pričamo o 75".
I ne, Hisense i Tcl a ni Phillips lcd telke ne spadaju u visoku klasu. Za 1000-1200€ se može nać neka telka od koje ne treba očekivat čuda, al će bit čist oke sa slikom, i možeš napokon reć da imaš velikog.
Nekaj ozbiljnije ispod 1500-1600€ će teško uletit
- Uređivano
Tuhy imas neku preporuku možda za 75"? Možda LG miniled?
Zaboravio napomenuti, primarno za ps5 i Netflix.