StarFox_N Svakako, samo pitanje kad će to bit. Previše sam neodlučan, potrajat će. 😃

Član sam od 2015 samo sam se sad malo aktivirao. Hvala! Znam FFA dok je još bio samo podforum na drugom forumu. 🙂

Jebiga ak toliko važeš onda je za tebe jedino OLED, bolje od toga nema i to zadnje generacije koje imaju jači svjetlinu.

Ovaja TV kaj sam kupio ima u SDu svjetlinu oko 500 nitsa max, a u HDRu 800-1000 na manjem djelu ekrana, npr kad treba pokazati sunce ili neki drugi izvor svjetlosti. Također boje su HDRu meni puno bolje

Sad da je to ne znam što, nije. Ali za 720 eura dere guzove. Tko ne može bez kompromisa, ruku u džep i oled

Sterlok

OLED bi riješio sve. Ali kako je za dnevni gdje druga polovica baš ne mari kad upali pa stoji upaljeno bezveze po par sati. Kao što radi i sa sadašnjom televizijom. Iako namjestim timer na 1h, al onda meni ide na živce kad bingeam serije. XD
    Pa sam rekao ne bu OLED ovdje išao nikad. XD

A drugi problem je cijena… OLED sam si mislio jednog dana stavit neki manji u radnu sobu pa možda i play prebacim tu a taj veći za dnevni koji tražim bi ostao samo za filmove i serije. Al i to će pričekat još neko vrijeme. Pa do tad valjda odaberem nešto što će zadovoljit potrebe. ^^

OLED-i danas imaju pixel shift i druge metode koje čuvaju ekran, pa i nije bitno to što stoji upaljen.

weky

Da i pixel refresher, npr. kod LG-a kad TV odradi 4 sata rada, bilo u komadu ili jučer 2 sata danas 2 kada ode u stand by mode TV napravi kratki pixel refresher od 5 minuta, a onaj dugi od 1 sat vremena nakon 3000 sati rada, tu je i logo luminence! Pošto ide na model od 65" tu je onda za OLED cijena dosta veća!

weky

JoelDrake

Ma da znam sve to. Ali mi je stvarno too much. Neki Mini LED će bit više nego dovoljan vjerujem. Kad razmislim, što god da uzeo bit će bolje od trenutnog. Samo mi je bitno da HDR bude iskoristiv ako ga već ima i ako ću palit. Mislim da se moram zaletit do nekog centra i pogledat u živo na što to zapravo liči. Koja je realna razlika i hoće li me prosječna HDR kvaliteta zapravo smetati. Je to stvarno tako loše ili su recenzenti koje gledam picajzle. 😂

Samo da se javin i dalje san na forumu sa mojim profilom ovaj gore enki nisan ja. Znaci potvrđujem da enki nije moj drugi profil.

Toliko je neodlucan da san i ja mislija kako san napravio drugi profil pa vas opet sve pitan.

5 dana kasnije

Miro neodlučan ko dva neodlučna 😆

Trebam mišljenje kolege.

Je li 850€ za polovni OLED55C11LB dobra cijena?

Nov još 4 godine jamstva.

Ne, bio je sličan model u elipsu točno toliko prije koji dan. Također pet godišnje garancije ne pokrivaju sve, treba proučiti…npr. pokrivaju kvar elektronike ali ne i zamjenu panela nakon dvije godine i sl.

Ok.
            Hm da, svakako proučiti za jamstvo, slažem se.

Jel zna netko koja je razlika u U7K i U7K Pro? Elipso ima oba u ponudi, ovaj Pro ima manju cijenu za 50-ak eura.

enki Jel zna netko koja je razlika u U7K i U7K Pro? Elipso ima oba u ponudi, ovaj Pro ima manju cijenu za 50-ak eura.

Skuplji je mikro led, jeftiniji nije. Mikro led ima manje diming zone pa može prikazati bolje nijanse crne boji, veći kontrast kako se gase i pale ledice.

MINI-LED
              Full Array Local Dimming

jako zbunjujuće nazivlje tih modela, nemaju nikakvog smisla.

Sterlok U7K Pro je jeftiniji, totalno zbunjujuće ako je taj ujedno i slabiji model.

Dakle resume, radi se o mikro vs mini LED?

Ne radi se o mini led vs klasični led, led trake iza panela u normalnoj veličini.

U7K je bolji TV i skuplji. Mikro led je tek budućnost.

Sterlok Sad si gore napisao da je skuplji od ova dva koje sam naveo mikro LED. A U7K je skuplji. 😅

Znači ni U7K ni U7K Pro nisu mikro LED?

Već se radi o Mini-LED (U7K) vs Full Array Local Dimming (U7K Pro)?

enki Već se radi o Mini-LED (U7K) vs Full Array Local Dimming (U7K Pro)?

Ne. U7K je mini led, piše ti kad klikneš na njihovu stranicu, nacrtano ti je to na ekranu, jasno se vidi mini led i lokalni diming.

Pro

kad klikneš na njega nigdje ne piše da je mini led, nema ga na slici, nidje ne piše kakav mu je i da li ima lokalni dimnig.

Za točne informacije obratiš se njima u shop da ti rastumače, ja samo čitam što je jasno vidljivo na sajtu. A možda sve krivo vidim, jebiga, star sam.

Sterlok Ma sve okej, samo si me zbunio na početku s tim da je skuplji Mikro LED. 🙂

MicroLED je buduća tehnologija koja bi trebala naslijediti OLED i QD-OLED!

9 dana kasnije

Jel ima vlasnika U7K ovdje koji bi bili voljni otvorit video ispod na telki i nabaci sliku da vidim koju razinu dirty screen effecta ima?
                      Bio bih jako zahvalan. Uzeo sam neki dan tu televiziju i jednostavno me toliko bode u oči DSE da sam na rubu da spakujem i odem zamijenit ili vratit…

Ni jedan ekran nisam vidio sa toliko pruga/linija kao dirty effect. Imao sam na starom Sony ekranu dirty effect koji je bio onak sa laganim prijelazima, tako reći, preliva se iz nijanse u nijansu, med i mlijeko za ovo, nekako se stopi sa slikom. Na ovom Hisensu je to toliko pravilno, kao što rekoh gore, pruge/linije ili trake, okomito i vodoravno. To se baš vidi na svakoj tome imalo osjetljivoj sceni. Baš ne mogu zanemariti. Gledam po netu recenzije i svaki DSE test koji su radili i priložili slike za to izgleda prekrasno u usporedbi za ovo.

Tako negdje na minutu i pol, dvije minute.

Pomagajte U7K vlasnici, može please koja slika.

Evo dvije na brzinu kako to izgleda kod mene.

https://ibb.co/1Qb1Y6h

https://ibb.co/W3Bxh6M

Edit: riješeno zamjenom TV-a, sad je sve kako treba
                      Hvala svejedno…