StarFox_N A znam , ali ima onaj glas u glavi budalo sta nisi ceka pola godine i kupio ovo 🤣

Hvalite vi Sony koliko ocete ali meni su vec 3 tva crkla radi pozadinskog osvjetljenja.
Pricam ja bas jucer sa servisom jedno 10min kaze on meni tvoje ppzadinsko je bilo pojavano do kraja sve na max da je to pre jako i da se sve prži, ja njemu kažem pa sva prednost novih modela bude u tome da imaju jace pozadinsko osvjetljenje i sa time bolji hdr i sve drugo svi i napominju da imaju jace osvjetljenje kao prvi plus a on meni savjetuje da to malo smanjim.

Znaci cekam c2 koji ima jace osvjetljenje od c1 i onda ce bolji biti hdr i ja bi sad treba smanjiti to osvjetljenje da bude ko na c1 ili i manje.

Cemu onda kupovati nove televizije?

A očito sony ima sa ovim dosta problema i jedino im je valjda bitno da se ne desi dok traje garancija

Miro što se tiče OLED-a mislim da ti je ista stvar, što je jače osvjetljenje, kraće će ti trajati ekran. Na svom C1 sam smanjio svijetlinu OLED piksela na 80, a pozadinsko osvjetljenje mi je na 50 i slika je dosta svijetla, više od toga ne treba, čak i kad je dan i lupa sunce.

Ne znam, meni se nekak čini logično da se ne stavlja najjače osvjetljenje. Isto ko što ni liniju ne stavljam na najjači zvuk samo zato kaj mogu.

Na starom Sony TV-u iz 2008. pozadinsko je po defaultu na maksimumu. Svjetlina nije bila. Ako pri tome isključim senzor za svjetlo, svjetlina je već na na nekih 60% velika, čak ubitačna noću. Pozadinsko osvjetljenje bi moralo moći trpjeti veće torture, valjda vode računa i o tome.

Sad je super vrijeme za kupiti C11. Odlični popusti + pet godina garancije.

A da ga jebete nemorete me uvjeriti niti dokazati da vam hdr sadrzaj izgleda dobro na tvu di je smanjeno osvjetljenje

Ja samo znam da su njihovi TV-i ispravni...

Miro HDR sam po sebi ne znači iznimna svjetlina već, skroz pojednostavljeno, mogućnost ispravnog prikaza veće razlike između tamnih i svijetlih elemenata na ekranu.

Najtočniji prikaz na TV-i nikad nije najsvijetliji ili kako ga najčešće zovu Vivid mode, već je namijenjen za dućane gdje je sve ionako osvijetljeno ogromnom količinom svijetla. Doma u stanu se gleda na praktički najtamnijim postavkama. Ponovo povlačim ekvivalent s maksimalnom glasnoćom. Nije poanta sustava da ga otfrljiš na maks jer ćeš najčešće imat iskrivljeni sound i distorzije, već da se ugodno sluša na nekim niskim ili srednjim postavkama.

Dosta ljudi neznaju sto je HDR jer samo gledaju nitse tj. peak point te ocekuju da ce svaki film biti napucan bojama svjetlinom i sl. a zapravo je bitan kontrast sto se najvise istice u DV ili HDR10+ dinamickim HDR-ima, npr OLED-u netreba puno nitsa jer ima beskonacni kontrast pa se 650 + do cca 900 (G1), cini kao puno vise baš zbog toga, savjet: tko ide na LG da uzme C2 jer ima EVO panel kao i G1.

Ja sam na svom G1 morao isto smanjit svijetlinu pixela jer bas ponekad bljesti koliko je EVO svjetao, dojam kao da gledam u QLED ekran na svom KS9002 koji mi je u drugoj sobi, što ste HDR peak-a tiče.

Kaj se tice igri kod konzola mi je ukljucen HGiG dok za PC je broken pe ukljucim DTM, vidjet cemo kako ce ga igre buduce pocet i pravilno implementirat.

Vi vjerovatno i mobitel drzite skroz smanjen, ej kad ti vidin slabo mi dođe.

Kako sad minjan tv svakih niti 5 godina kod mene ce pržiti na najjace

Miro Ne to je na ful, imam S21 Ultra i tu mora sve bit color bright pop up i tu mi paše.

4mal također. Mobitel je često jako osvijetljen iako mi i automatsko podešavanje u većini slučajeva bude dobro.

Ekipa za vas koji imate C1 evo možete provjeriti da li imate Evo panel:

As you can see in the image above, the model number looks similar to this “OLED55C14LB.DEUPLJP”. The letter we are interested in identifying is the fourth letter after the periodthat is, the first after DEU. If the first letter is a P or a W you have an EVO panel. Here is a list of panels (WBE is EVO, WBC is normal):

P – LGD OLED OBM/WBE
          Q – LGD OLED OBM/WBC
          W – LGD OLED OCM/WBE
          Y – LGD OLED CMO/WBC

5 dana kasnije

Ajmo baciti jedno klađenje
          Koliko dugo ce ova raditi

Mogla bi ova izvuci vise od misec dana ipak je noviji model

Miro ma ti si s njima ko sa ženama vjerojatno. "Pala je po stepenicama". "U kvaku se udarila"...

Ma daj te nisu oni takvi
            Ovo je ganjc novo

Bas me zanimaju radni sati

Tzereen
            Nisan se ja nikome zamjerio nego ovo ceka svakoga od vas ako vam bude sranja sa tvom.
            Ovo nema veze sa servisom nego direktno sa sonyem oni salju tv koji servis naruci.

Isto san ih pren nazvao da im pohvalim ambalažu i skladištenje robe.

Cak se vidi na dnu di je voda malo takla kutiju i kako sad ocekivati da je sve ok da sve radi kako treba