Kikiller s obzirom da nisam neki ekspert za TV-e da idem u neke velike detalje ono što mogu reći da je razlika najvidljivija u bojama, odnosno boje na OLED-u su dosta intenzivnije i življe. Posebno bih spomenuo prikaz crne koji se ne može mjeriti sa, vjerojatno bilo kojim, LCD-om.
Naveo bih kontrast koji je najvidljivi na subtitle-ovima u nekim igrama. Primjera radi na Sony 55XF9005 sam se znao dosta namučiti jer je kontrast između teksta i podloge subtitle-a bio OK no ne dovoljan da bi ga jasno mogao pročitati dok je na OLED-u potpuno drugačija priča (govorim o FFXIV). Ne govorim ovdje o veličini zaslona (iako je i to bitno) već baš o kontrastu.
TV programi na OLED-u na 65" izgledaju jasnije i oštrije nego na 55" LED-u tako da je gledanje Večere za 5 dobilo novu dimenziju 🤣
Probao sam 120Hz mode u igrama, konkretno na WRC 10. Fludinost je na razini no dosta pati grafika tako da moram priznati da mi je ipak veći gušt igrati u balanced modeu. U balanced modeu je na Sonyju veliki problem bio screen tearing koji je bio vrlo izražen dok ga na LG-u nisam primjetio (vjerojatno VRR radi svoj posao).