Ma da, definitivno danas marketing igra vrlo veliku ulogu i mislim da će tek PS5 Pro ili PS6 koristiti puni potencijal današnjih OLED (a i LED) TV-a s HDMI 2.1 i ostalim điđa miđama. Tako da je visoka cijena vrlo vjerojatno neopravdana. No mislim da je npr. 7.5k kuna za LG 55C1 ili 11.5k kuna za LG 65C1 prihvatljiva cijena za takav TV.
Savjeti oko kupovine TV-a
- Uređivano
Picek ja pak smatram da full ray traced 4k@120fps igre nece ni ps6 moci pogoniti, a kamoli ps5 pro. Vi zbilja ne kuzite koliko je to zahtjevno, a pogotovo koliko je marketing oko tog 2.1 komedija, barem sto se tice reze i fps-a jer vrr i allm su dobre stvari.
To jedino neki ludi pc za nekoliko godina mozda bude mogao, a ako ces zbog toga kupovati tv onda super.
maverick Ako se vodimo nekim trendom da sljedeća generacija konzola(ako je uopće bude) dolazi za 7+ godina mislim da će taj famozni ray traced 4k biti must have u gaming svijetu i da će PCaši tada već par godina uživat u tome kao standardu. 120fps teško da će postići i vjerojatno neće niti ciljati na to.
- Uređivano
PhoenixMode 120fps teško da će postići i vjerojatno neće niti ciljati na to.
I onda ti hdmi 2.1 uopce nije potreban lol. O tome pricam. Tehnologija ce napredovati i ekrani ce sami po sebi imati low latency, a ako devovi naprave rock solid 60fps igru vrr tak i tak nije potreban.
Tak i tak ce nam do ps6 vec uvaljivati 8k spiku, kao i neki hdmi 3.2
maverick evo jednog primjera u mom slučaju - igrao sam na PS5 WRC 10 u balanced modeu na Sony LED TV 55XF9005 (bio je najbolji ili među top 3 LED TV-a 2018.godine). Screen tearing užasan, u nekim momentima do granice neigrivosti, bez zajebancije. Zatim sam uzeo LG C1 i igrao istu igru balanced modeu i screen tearing nula bodova, VRR radi posao brutalno, kao nebo i zemlja u odnosu na prijašnji TV. Bilo je screen tearinga i na AC Valhalli no to još nisam probao na OLED-u. Govorim o takvim sitnicama. OK, sigurno ima i jeftinijih TV-a koji imaju VRR no radi se o vrlo korisnoj stvari, a ne marketinškom triku.
- Uređivano
Upravo ovo sto kazes Jole...
OLED nije svemoguci bog i bez VRR i podrske konzole taj wrc ce se isto vritit na trinitronu kao i na oledu.
Nije to screen tearing već ti Sony TV ima loš response time.
I dosta bugova sa time.
- Uređivano
Picek samo budi siguran da igras u gaming mode-u iako mislim da tv cak sam prebaci, iskljuci sve one lg pizdarije sto imas u settings sto kao enhance sliku, ako su ukljucene. Imas dobre postavke za igranje na YouTube
Ovo je za cx, ali isti ti k.
Za kraj, ne zamaraj se glupostima i uzivaj u igranju.
Zamzung potvrdio (iako se znalo već) da iduće godine izbacuje QD-OLED. I Sony također.
https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1637134795
Znači...
Jebo me pas ako Miro ne kupi sad LG OLED.
Shootout za najbolji TV 2021. godine.