Tzereen
Ako baš želis 65" ne preostaje ti ništa drugo nego sjekiru u ruke kao Kratos i po komodi 😁!

Tuhy Q60FN je još uvijek najbolja "šestica". Svaka poslije toga je bila downgrade.
Mislim da je to dobra cijena i da već nemam 2 TV-a u kući kupio bih odmah.

Da, Samsung ima stvarno tu veliku glupost da su poneki modeli za aktualnu godinu downgrade u odnosu na modele od prije godinu - dvije.

Ja ovom svom zamjeram samo edge led, al jbga, znal sam kaj kupujem i ne smeta mi toliko da "moram" ić na noviju telku.
Po svemu ostalom je i više nego dobra telka. Nikakav top model o kojima se priča unazad 20 postova, ali sam zadovoljan.

Za sljedeću telku planiram Oleda, al financijski prioriteti su trenutno druge stvari... Ima vremena.

zapravo je q70r nasljednik od q6fn a ne q60r, to je i samsung nekoliko puta potvrdio a i msrp je tu negdje.

Znam, samo kaj su ljudi neinformirani.

"Novi model je, sigurno je bolji od starog" je sklop dobre većine kupaca

Garrus_V U pravu si. Sada sam se sjetio da je netko već to napisao ovdje na forumu.
    Već kada smo kod toga...
    Ok Q70R je nasljednik od Q60FN.
    Zašto je onda Q70T ( noviji model) lošiji od Q70R...
    Q80R je bolji od novijeg Q80T koji je bolji od novijeg Q80A gdje su ubacili IPS panel i s time usrali motku do kraja.
    Samsung s svojim modelima ili stagnira ili ide korak unazad.
    Osim toga i dalje tvrdoglavo ne žele ubaciti Dolby Vision podršku i guraju svoj HDR10+...

StarFox_N Osim toga i dalje tvrdoglavo ne žele ubaciti Dolby Vision podršku i guraju svoj HDR10+...

Zato što Dolby košta, a HDR je besplatan.

Košta i Kinezima, pa ga opet imam na svom od 5000 kn (65 inch), kao i atmos. Ne znam što je toliko problem platiti licencu, to važi i za škrte šabane u Sonyju, ne samo za TV-e već i PS5. Obje tehnologije su bolje u odnosu na slobodni format.

Zero sony ima 4k bluray playere koji podrzavaju dolby vision tako da mi je jos manje pojmljivo da ne mogu podrzati na ps5 i tv-ima.

Zero Sony ima Dolby Vision, kaj pričate??

Ali drago mi je da se otvorila rasprava o Samsungu, da nisam ja morao. Rekli bi da sam subjektivan. 😂😂😂😂

Samo LG, Sony i Panasonic. Samsung možda za srednji rang.

Zero to važi i za škrte šabane u Sonyju, ne samo za TV-e

Misli na TV-e i PS5
          Maverick je isto napisao za TV-e.

Došao C1 u Sanctu, odnosno isporuka kroz 15 dana. Samo mislim da nije neka cijena. Imam ZABA Master i svejedno je 12,749kn. Mislim da bi moralo ići niže za BF!?

Flipper igrao sam do sada na C1 FFXIV, RE Village, WRC 10 i Tales of Arise te nisam imao problema s HDR-om. Čim upalim plejku mi iskoči obavijest na TV-u da je HDR aktivan tako da mogu reći da nisam imao ovaj problem.

@Miro što ne valja s XF9005? Pitam jer imam taj TV u verziji 55" i sad sam ga prebacio u spavaću sobu s obzirom da je došao C1 u dnevnu sobu. Mogu reći da sam izuzteno zadovoljan TV-om osim što je imao par sitnih bugova (tipa imao je fazu od tjedan dana da se palio sam od sebe no reset na tvorničke postavke je riješio problem).

Svi ti TV-i valjaju. Ljudi se kurce sa hdr plusovima, Dolby visionima, a nikad nece ni okrenuti posteni content na tvima vec gledaju usrane streamove filmova i igraju videoigre koje po defaultu imaju nakaradnu implementaciju tih tehnologija.
              Da ne spominjem da ni ps7 nece imati 4k ray traced 120fps igre pa je samim time i hdmi 2.1 komedija.

maverick ne bih se baš složio, čak i za neiskusno oko vidi se velika razlika između LCD-a i OLED-a. Drugo je pitanje da li je opravdana takva razlika u cijeni no u prikazu je razlika dosta vidljiva. Ovdje se ne radi samo o 4K/120Hz već govorim o običnim stvarima tipa neki zemaljski program.

Picek imam OLED i znam sta pricas, ali svaki tv koji kosta iznad 1000€ je dobar tv i to je to. Svo ostala preseravanja su samo to, preseravnja.

Picek slažem se. Vidi se razlika.

Ali je i Maverick u pravu, ako kužim di pikira. Neki su elementi danas tu zbog guranja. Dosta tih HDMI elemenata fakat ne igra neku ulogu, a i dalje rijetko kad rade kako spada.

A i druga stvar, rijetko ko gleda baš 4K bluray. Ja sam jedan od rijetkih koji troši pare na te. Većina gleda streamove s niskim bitrateom.