Savjeti oko kupovine TV-a
StarFox_N Čisto informativno. Koliko tražiš za Q60? To bi bio FN?
FN, da.
Iskreno, nemam pojma.
Žao mi ga je dat za neku nisku cijenu, a opet sam svjestan da iznad 4000 - 4500 kn, realno, nema šanse da dobijem.. S druge strane, nema nijedne nove 65-ice ispod 6k da ima 120hz panel.
https://www.njuskalo.hr/led-tv/samsung-tv-qled-qe55q7fn-oglas-32636094
Ovaj prodaje 55Q7FN za 7k...to nema šanse dobit.
Da, Samsung ima stvarno tu veliku glupost da su poneki modeli za aktualnu godinu downgrade u odnosu na modele od prije godinu - dvije.
Ja ovom svom zamjeram samo edge led, al jbga, znal sam kaj kupujem i ne smeta mi toliko da "moram" ić na noviju telku.
Po svemu ostalom je i više nego dobra telka. Nikakav top model o kojima se priča unazad 20 postova, ali sam zadovoljan.
Za sljedeću telku planiram Oleda, al financijski prioriteti su trenutno druge stvari... Ima vremena.
zapravo je q70r nasljednik od q6fn a ne q60r, to je i samsung nekoliko puta potvrdio a i msrp je tu negdje.
Znam, samo kaj su ljudi neinformirani.
"Novi model je, sigurno je bolji od starog" je sklop dobre većine kupaca
Garrus_V U pravu si. Sada sam se sjetio da je netko već to napisao ovdje na forumu.
Već kada smo kod toga...
Ok Q70R je nasljednik od Q60FN.
Zašto je onda Q70T ( noviji model) lošiji od Q70R...
Q80R je bolji od novijeg Q80T koji je bolji od novijeg Q80A gdje su ubacili IPS panel i s time usrali motku do kraja.
Samsung s svojim modelima ili stagnira ili ide korak unazad.
Osim toga i dalje tvrdoglavo ne žele ubaciti Dolby Vision podršku i guraju svoj HDR10+...
Košta i Kinezima, pa ga opet imam na svom od 5000 kn (65 inch), kao i atmos. Ne znam što je toliko problem platiti licencu, to važi i za škrte šabane u Sonyju, ne samo za TV-e već i PS5. Obje tehnologije su bolje u odnosu na slobodni format.
Došao C1 u Sanctu, odnosno isporuka kroz 15 dana. Samo mislim da nije neka cijena. Imam ZABA Master i svejedno je 12,749kn. Mislim da bi moralo ići niže za BF!?
- Uređivano
Flipper 11.499 je u Elipsu trenutno. Ja se nadam da bi mogao past na 10k idući petak.
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/LG-OLED65C11LB.AEU/
A evo i ovaj za dobru cijenu
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SONY-XR65A83JAEP/
Flipper igrao sam do sada na C1 FFXIV, RE Village, WRC 10 i Tales of Arise te nisam imao problema s HDR-om. Čim upalim plejku mi iskoči obavijest na TV-u da je HDR aktivan tako da mogu reći da nisam imao ovaj problem.
@Miro što ne valja s XF9005? Pitam jer imam taj TV u verziji 55" i sad sam ga prebacio u spavaću sobu s obzirom da je došao C1 u dnevnu sobu. Mogu reći da sam izuzteno zadovoljan TV-om osim što je imao par sitnih bugova (tipa imao je fazu od tjedan dana da se palio sam od sebe no reset na tvorničke postavke je riješio problem).
- Uređivano
Svi ti TV-i valjaju. Ljudi se kurce sa hdr plusovima, Dolby visionima, a nikad nece ni okrenuti posteni content na tvima vec gledaju usrane streamove filmova i igraju videoigre koje po defaultu imaju nakaradnu implementaciju tih tehnologija.
Da ne spominjem da ni ps7 nece imati 4k ray traced 120fps igre pa je samim time i hdmi 2.1 komedija.
Picek slažem se. Vidi se razlika.
Ali je i Maverick u pravu, ako kužim di pikira. Neki su elementi danas tu zbog guranja. Dosta tih HDMI elemenata fakat ne igra neku ulogu, a i dalje rijetko kad rade kako spada.
A i druga stvar, rijetko ko gleda baš 4K bluray. Ja sam jedan od rijetkih koji troši pare na te. Većina gleda streamove s niskim bitrateom.