maverick evo jednog primjera u mom slučaju - igrao sam na PS5 WRC 10 u balanced modeu na Sony LED TV 55XF9005 (bio je najbolji ili među top 3 LED TV-a 2018.godine). Screen tearing užasan, u nekim momentima do granice neigrivosti, bez zajebancije. Zatim sam uzeo LG C1 i igrao istu igru balanced modeu i screen tearing nula bodova, VRR radi posao brutalno, kao nebo i zemlja u odnosu na prijašnji TV. Bilo je screen tearinga i na AC Valhalli no to još nisam probao na OLED-u. Govorim o takvim sitnicama. OK, sigurno ima i jeftinijih TV-a koji imaju VRR no radi se o vrlo korisnoj stvari, a ne marketinškom triku.
Savjeti oko kupovine TV-a
- Uređivano
Upravo ovo sto kazes Jole...
OLED nije svemoguci bog i bez VRR i podrske konzole taj wrc ce se isto vritit na trinitronu kao i na oledu.
Nije to screen tearing već ti Sony TV ima loš response time.
I dosta bugova sa time.
- Uređivano
Picek samo budi siguran da igras u gaming mode-u iako mislim da tv cak sam prebaci, iskljuci sve one lg pizdarije sto imas u settings sto kao enhance sliku, ako su ukljucene. Imas dobre postavke za igranje na YouTube
Ovo je za cx, ali isti ti k.
Za kraj, ne zamaraj se glupostima i uzivaj u igranju.
Zamzung potvrdio (iako se znalo već) da iduće godine izbacuje QD-OLED. I Sony također.
https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1637134795
Znači...
Jebo me pas ako Miro ne kupi sad LG OLED.
Shootout za najbolji TV 2021. godine.
- Uređivano
StarFox_N jako zanimljiv video. Vrlo dobro.
Čisto da rezimiram za one kojima se ne gleda cijeli video:
Općenito (ukupno) najbolji TV za 2021:
- Sony A90J
- Panasonic JZ2000
Najbolji TV za dnevne sobe po danu (streaming sadržaj i sport):
- Sony A90J
- Samsung QN95A
Najbolji TV za Home Cinema:
- Panasonic JZ2000
- Sony A90J
Najbolji gaming TV:
- LG G1
- Samsung QN95A
- Uređivano
Šta sad nema nigdje C1? Čak je QN95A ispred što se tiče gaminga, a dosta je jeftiniji od C1. Barem koliko vidim na nekim akcijama...