Nikall prvo šta me pita kaj nema nešto veće

Dobro je dok misli na TV 😁

Picek Taman nisam htio bit bezobrazan i evo tebe, znao sam jos u subotu da si zlocest 😃

Planiram jednog dana kupiti veći tv, da li bi bio problem što je radijator svega par cm od tv-a? Zimi sad kad se grije, jel. Ovaj mi je 138cm, a želio bih prijeći na 165cm, veći nebi ni stao a da ne smeta.

IMO nema veze! Nije nista toplije od radijatora nego kad ti ljeti upece sunce u njega.

Zabranjujem da se žene više ikad spominju kod odabira TV-a.

foggy Evo samo za informaciju malo sam si dao truda i zvao i LG i Samsung. Ugl LG ima 5 god garanciju s time da ti "priznaju" tj zamjeniti će ti panel u prve 2 god ako se desi burn-in. Dok ovi u Samsungu nude isključivo 2 god, a na upit za burn-in garanciju zaobilaze odgovor u širokom luku.

Realno teško da ćeš imati na današnjim ogledima burn-in, ali LG mi više daje sigurnosti u svoje OLED TV.

Nikall Svaka cast na angazmanu. Vidis kak su picke svi, 2 godine pa ak se desi. Sta ce mi onda 5 godina garancije, ako krepa sve ostalo? Vise nitko ne garantira za svoj proizvod nabijem ih.

Mislim si i ja da ce LG, i fino na zid i svi sretni. Citao sam gro foruma, svi vele burn in je 5 years ago problem, ali evo ja sam takve srece da tv koji cu kupit vec ima burn in u skladistu

milicevic87 Je li ti dosad radilo problem? Generalno preporuka je izbjeći montažu TV-a iznad radijatora iz više razloga, a ako baš moraš, onda da TV bude na pomičnom nosaču, možda da staviš pregradu ili izolator preko radijatora, da razmak od radijatora u svakom slučaju bude barem 15 cm i da taj radijator bude na što manjoj temperaturi.

foggy

Evo ovak, da se i ja javim sa svojim iskustvom budući da imam Samsung S95B OLED, to je prošlogodišnji model s kojim je Samsung ušao na tržište QD-OLED TV-a i prethodnik ovogodišnjih S90C i S95C modela. S90C 55'' i 65'' ima identičan QD-OLED panel kao i taj prošlogodišnji S95B koji imam, a S95C ima novi QD-OLED panel koji je nešto svjetliji od S90C i S95B.

Taj veći brightness qd-oleda je gamechanger jer u kombi sa savršenom crnom daje stvarno jako impresivnu sliku i u HDR-u ako je odrađen kako treba, ali i u SDR-u. Istina je da nema Dolby Vision (Samsung gura HDR10+ kao neku svoju varijantu) ali je slika samo po sebi toliko dobra da DV uopće ne fali. Također, screen uniformity je nevjerojatan, ne pamtim da sam ikad vidio tako ''čist'' ekran, praktično bez bilo kakvih imperfekcija. Samsung podržava i široki spektar naprednih gaming funkcija, ima freesync i podržava 4k@144hz, ima 4 hdmi porta, nizak input lag itd. Po mom skromnom mišljenju, definitivna komparativna prednost tih qd-oled telki u odnosu na bilo koji klasični woled model je stvarno primjetna i dosta značajna jer na neki način uzima najbolje od oba svijeta, ima velik brightness i žive boje po uzoru na qled modele i perfektnu crnu karakterističnu za olede. Iako S95C ima one connect box koji preferiraš, mislim da je S90C bolji value for money jer nudi praktično sve što i taj napredniji model (osim nekih marginalnih poboljšanja za koja je upitno koliko su objektivno primjetna) za dosta nižu cijenu, a ne opterećuju ga ni neki nedostaci koje S95C ima (recimo taj 40Gbps bandwith koji je kolega @Nikall spomenuo).

E sad, da ne bih pisao samo hvalospjeve, moram spomenuti da Samsung definitivno zaostaje u polju quality controla i softwarea. Tizen je kriminalan u odnosu na webOS LG-ja i Samsung često zna izbaciti neki dubiozan softverski update koji popravi jednu stvar koja nije valjala, a usere tri stvari koje su do tada valjale (ja sam da to izbjegnem kupio FireTV stick i disconnectao TV s neta da ga ostavim na najboljoj verziji firmwarea). Užasno me živcira i to kaj recimo nema DTS audio passthrough iz nekog razloga. Isto tak, quality control prošlogodišnjih modela je bio dosta slab pa su se relativno često kvarili. Meni je prvi s95b koji sam kupio krepao kroz cca mjesec i pol dana pa sam tražio zamjenu i dobio novi koji me za sada savršeno služi već skoro godinu dana (knocks on wood). Probleme s ABL-om moram priznati da nisam baš primjećivao, ništa više nego na LG modelima. Također, za razliku od LG-ja koji je skroz ok već out of the box, sa Samsungom se treba malo zahebavat dok se slika ne poštela kak treba jer oni vole po defaultu namjestiti prezasićene boje, a pogotovo zelenu, tako da sve izgleda malo radioaktivno dok se ne sredi, no jednom kad se slika podesi za određeni izvor ne trebaš ju više puno dirati. Imaj na umu da sam ja picajzla i da te možda većina ovih stvari koje sam tu nabrojio (osim quality controla) možda ne bi ni smetala.

Kaj se Sonyja tiče, oni istina imaju nešto bolji processing i upscaling te je out of the box accuracy možda i najbolji, ali su dosta deficitarni po pitanju sad već osnovnih gaming funkcija, ima nešto viši input lag i dosta slabiji brightness (barem woled modeli), a cijene su im neopravdano puno veće u odnosu na konkurenciju pa mislim da nije neka opcija osim ak nisi hardcore AV entuzijast koji se primarno loži na filmove i fidelity slike.

TL;DR Mislim da ti je S90C neka best buy opcija jer je stvarno dobra telka i za gaming i za filmove/serije/sport, a cijena je konkurentna pri čemu je razlika u kvaliteti slike u odnosu na klasične woled modele dosta primjetna. Ipak, Samsung je s TVima u zadnje vrijeme svojevrsni gamble i zahtijeva nešto uloženog truda da se iz njega izvuče maksimum pa je LG (de facto bilo koji od C1 generacije pa nadalje) nekakav sure bet koji je pouzdan i s kojim točno znaš što ćeš dobiti, a većina ljudi razlike neće ni skužiti osim ako nisu side by side. Sve u svemu, nećeš fulat ni sa jednim, ali ako ćeš ići na Samsung svakako razmisli o produženoj garanciji za svaki slučaj.

fox Znači legenda si. Svaka ti čast na trudu i objašnjenju, sve si mi odgovore dao. Budem provjerio u Harveyu što je njima ta dodatna garancija, a za Tizen se slazem 100%, gluplji sustav nisam vidio. Hrpa sitnih iritacija i manji broj aplikacija, Samsung je zabrijao da svi imaju samo Samsunge i da će svi aplikacije samo za njih raditi.

Situacija je sljedeća:

Samsung S95B imaju u Elipsu, 55" za rekordnih 8280kn iliti 1099EUR:
            https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-QE55S95BATXXH/

Minus: 2 godine jamstva, Elipso ne daje dodatne godine, tj opciju da se produlji. Ovaj model imaju i u Harveyu ali je cijena 1299EUR

Samsung S90C imaju u Sancti, 55" za 1350EUR (10150 kn) s 5 godina garancije. Bez dodatne garancije ispada oko 9100kn do kraja mjeseca uz sve popuste koji se mogu kucati. Harvey vise nema ponudu, očito od danas. Nema veze, razlika je ionako 100kn njih i sancte za iste uvjete.

https://www.sancta-domenica.hr/tv-55-samsung-oled-55s90c.html

LG G2 imaju u Mall-u, 55" za 1399EUR (10500 kn) s 5 godina garancije (nisam siguran jel ovo istina, mall ima najgore istaknute uvjete od svih). U Sancti je 30tak eura skuplji ali tamo jasno piše garancija je 5 godina.

https://www.mall.hr/tv-prijemnici/lg-smart-tv-oled55g2

LG C3 imaju u Pevexu, 55" za 1.249,90 € / 9.417,37 kn s 5 godina garancije.

https://pevex.hr/oled-tv-lg-oled55c31la-aeu

Puno izbora za mene 🙂 Svakako ću do kraja mjeseca nešto piknut jer sad je pravo vrijeme.

Nažalost i ja bolujem od Tizenitisa. Loš OS i loša podrška.

Da malo razbijem ovu temu i potražim pomoć za low end TV. 😉

Uglavnom, trebam TV dijagonale 50 incha za moju majku kraljicu, koja gleda samo TV programe preko EVO tv.

Ne znam koji joj e budžet, ali vjerujem ne više od 400€, čak i manje.

Otišao sam na nabavu, i sortirao tu dijagonalu od jeftinijih prema skupljima.

Od svih ponuđenih, nekako najviše ima Hisense, Grunding i Samsung modela.
              Eventualno i gledao da se može nadoplatiti jamstvo, tipa 2+3 godine.

Pitanja glase:

1. Da li je za nju apsolutno svejedno koji TV uzmem u tom cjenovnom rangu? Pretpostavljam da će svi oni biti dobri za nju, s obzirom da nije zahtjevan korisnik.
              Npr od ovih nekoliko modela….

1. https://www.sancta-domenica.hr/tv-50-samsung-50cu7102.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
              2. https://www.harveynorman.hr/4k-qled-tv-samsung-ue50au7092uxxh?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
              3. https://www.sancta-domenica.hr/tv-50-hisense-50a6k-4k-smart-tv.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
              4. https://www.sancta-domenica.hr/tv-50-hisense-qled-50e7kq-4k-smart-tv.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
              5. https://www.sancta-domenica.hr/tv-50-samsung-50cu7172.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
              6. https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-grundig-50gfu7800b-led-uhd-4k-android-smart-tv-t2-hevcs2/103783

Hvala unaprijed!

Uzmeš joj neki Hisense ili TCL s QLED-om i napucanim kontrastom, dijagonala koliko ide u tom budžetu (BF popusti su već tu) i bit će joj ko bog.

Ne znam kakav je QLED što se tiče burn-in-a no stariji ljudi ne znaju što je to i onda im se dogodi da zaspu pred TV-om s upaljenim menijem na nekom streaming servisu pa bude veselo. LCD ovdje više oprašta tako da se ne bih igrao s QLED-om već išao na LCD. Mami bude bilo vjerojatno svejedno 🙂

Picek QLED što se tiče burn-in-a

Imun je, s obzirom da je zapravo LCD tip ekrana. Ovo s "quantum dot" tehnologijom je više zbog marketinga. Ljudi misle da imaju nešto u rangu OLED-a, ali nije baš sasvim tako. Marketing čini čuda.

Može preporuka 65” za dnevni za filmove i PS5?

Neki bestbuy? TCL vs Hisense? Ili radije Samsung?

Gledao sam C735, 845 od TCL-a. Valja to? Ima šta bolje za te novce sto bi preporučili?

Cirka do 1100€ al bi volio da je jeftinije. Ajmo reći 1100 ako se baš isplati dati toliko naspram neki od recimo 700-800. U pogledu nitsa (HDR), kvalitete slike i to.

Jedan sam od onih sa visokim standardima i apetitima samo ograničenog budžeta. 😅

Da mogu najradije bi uzeo OLED al hebiga nemre.