Peaky Blinders britanska je serija koja prati obitelj Shelby, članove poznate istoimene bande koja djeluje u Birminghamu neposredno nakon Prvog svjetskog rata.Prva sezona smještena je 1919. te gledatelje upoznaje s ratnim veteranom Thomasom Shelbyjem i njegovom ambicijom da vlada engleskim zločinačkim carstvom. Na tom putu mu ništa ne predstavlja problem, bila to krađa ili čak ubojstvo. Talentirani Cillian Murphy nalazi se u njegovoj ulozi. Nasuprot Tommyjevim željama stoji kraljevski detektiv Chester Campbell kojeg tumači poznati Sam Neill. Tijekom njihovih spletki gledatelji otkrivaju da je podzemni svijet Ujedinjenog Kraljevstva puno dublji nego što se čini.Istaknuo bih dvije karakteristične odlike ove serije. Prvo, glumački talent je vidljiv na svakom koraku te se ne štedi na glumcima. Osim već spomenutih Cilliana Murphyja i Sama Neilla u seriji se pojavljuju Tom Hardy te sve prisutnija Helen McCrory. Drugo, serija je bogata fenomenalnim soundtrackom današnjeg rocka koji se odlično uklapa u stil čitave serije. U tom segmentu prevladavaju Nick Cave, PJ Harvey, Black Keysi te još mnogi drugi.Iako je serija isprva bila nepoznata van Ujedinjenog Kraljevstva, pojavom na Netflixu skočila je u društvo vrlo popularnih serija te je gledanost znatno porasla.Trenutno se prikazuje treća sezona serije, koja će kao i prethodne dvije imati šest epizoda.

IMDB link: http://www.imdb.com/title/tt2442560/?ref_=nv_sr_1

Najbolja serija koja se trenutno prikazuje, gluma ubija a cili seting meni pase, inace ovo je po istinitoj prici.

Prve dvi sezone san u 2 dana pogleda, sad cekan da izade cila treca.

Treća sezona će ti se sigurno onda svidjeti. :)
Nastavljaju s kvalitetnom produkcijom i već je nakon 3 emitirane epizode imala dvije scene koje ću zasigurno pamtiti jako dugo kao i kraj druge sezone. Jednostavno su se urezale u pamćenje koliko su dobro odrađene.

Eto jedna lijepa vijest.
Serija obnovljena za 4. i 5. sezonu. :)

http://deadline.com/2016/05/peaky-blinders-renewed-season-4-5-bbc-drama-new-commisions-1201763000/

Taman kad zavrsi ova sezona pocet ce Narcosi...a di ces lipse

15 dana kasnije

Danas je završila treća sezona. Još bolja od maestralne druge s genijalnim krajem. Drago mi je što ćemo ovu majstoriju gledati još barem dvije sezone, a svi koji su čekali da završi sezona nek se čim prije bace na ovo. I naravno jave dojmove.

Danas je završila treća sezona. Još bolja od maestralne druge s genijalnim krajem. Drago mi je što ćemo ovu majstoriju gledati još barem dvije sezone, a svi koji su čekali da završi sezona nek se čim prije bace na ovo. I naravno jave dojmove.
skupio si cijelu trecu, sad cekam slobodan dan da pogledam sve u komadu definitivno jedna od drazih serija, što po radnji što po jebenoj glumi i samim glumcima

IMO glumački gledano najkvalitetnija serija danas. Britanci su rođeni glumci.

5 mjeseci kasnije

Bilo mi je zanimljivo kada su se dizali ko banda, probijali na londonsko tržište. Sada, u ovoj 3. sezoni kao da su mi se zgadili s tom pohlepom i željom da sve ostale pobiju samo da oni ostanu. Ako su me išta ovakve priče naučile (počev od scareface-a) onda da se sve to zna vratiti DUPLO...

10 mjeseci kasnije

Došao trailer za 4. sezonu i kako izgleda, ovo će biti najbolaj sezona do sad... Spoileri za prethodne sezone naravno.
https://www.youtube.com/watch?v=mqmO2y9_jQk

Svakako se gleda i jedva čeka. Jedna od najjačih serija trenutno koja ne dobija onoliko pažnje koliko zaslužuje. Srećom svaka se gleda sa jednakim intenzitetom i zanimanjem. ''Don’t fuck with the Peaky Blinders!''

Baš čekam da izađe i završi 4. sezona od kad je završila 3. pa da ih obje u komadu riješim. Neda mi se gledat samo jedna sezona jer znam da ću se opet zapalit pa će mi bit teško čekat.

Čeka te Hardy-Murphy glumački šou. :)

Čeka te Hardy-Murphy glumački šou. :)
Ništa manje ni ne očekujem. Prve dvije sezone su baš šmek teški, a Murphyju je to daleko najbolja uloga od onoga u čemu sam ga gledao.

2 mjeseci kasnije

Evo kratak komentar na početak 4. sezone.
Je. Be. No. Čeka nas sezona za pamćenje.

5 godine kasnije

Poce sam opet gledat PeakyBlinders , jel se zna koliko ce bit sezona sveukupno? jel 6a kraj?

escoban

Da, otkazali su im sedmu sezonu pa će umjesto nje raditi film koji sa snimanjem počinje tek iduće godine.

Detaljnije možeš pročitati tu: Link