• Gaming Vijesti
  • Ovo je Nintendo Switch 2. Izlazi u lipnju, skuplji je od PS5, a spojen na TV podržavat će igranje u 4K

Igre koje su pokazali mi se osobno svidjaju, mozda je bilo malo previse starih multiplatforma, ali sve u svemu taj dio je dobar. Konzola mi se isto cini dobra.

Naravno, necu otkriti toplu vodu ako kazem da je 90€ za MK World cisti bezobrazluk, no po meni je jos gore da recimo Breath of the Wild kosta 80€ za Switch 2 a igra izasla prije 100 godina po cijeni od 60€ tada. Shvacam da ima upgrade i svasta, ali jebote 80€ za tako staru igru, pa nisu normalni. Isto tako ako su ove glasine o cijeni upgrade-a na Switch 2 verzije igara tocne onda stvarno nemam rijeci za to.

Cijena konzole je isto nesto visa nego sto sam ocekivao, ali mislim da nije pretjerana.

• Uređivano

Solid_Snake Metroid izgleda wow

Metroid grafički izgleda otprilike kao Halo 2. Barem jedno dvadeset godina zastarjelo.

Brijac

PS5 Pro je donio duplo bolje performanse plus dignute postavke. Dosta naslova dobilo Pro patch, free naravno.

Nintendo Switch 2 nije 2 nego Switch Pro a oni s takvim ciframa nisu normalni, pogotovo jer izrada jednog Maria ili Donkey Konga ne košta ni približno kao God of War, GTA 5 i 6, RDR…

HaHa-Ha-HaHa-Ha-Haha koja smiješna kompanija. Njih čekan krvav raspad, pa nisu ljudi zauvijek ovce, jednon će i fanovima dokurčit ovaj elitistički stav kao da su otkrili toplu vodu a ne škatulu od tableta koja će pokretat 1763617 nastavak Marija, Marija vodoinstalatera, Marija vozača kartinga i ostale gluposti.

• Brijac

•  
        •  
        •  
        •  
      • Uređivano

pravednik

Al zato na PS5 Pro koji zamisli košta 800€ plaćaš čitač diskova 150€ i zamisli vertical stand posebno. Sve je to ista bagra.

• prayer

•  
          •  
          •  

Na Treehouse se trenutno pokazuju igre. Bacio sam oko na Metroid 4 i izgleda dosta dobro grafički ali taj Metroid nije nikad bio za mene previše. Ima dio gdje igraju sa kontrolerom u mouse mode koji radi iznenađujuće fluidno bez ikakvih kerefeka - stavis joy-con na ravnu površinu i igraš, digneš i opet si nazad u normalnim stick kontrolama. 4K/60 u quality mod ili 1080p 120 u performance mod. Da sam neki veliki fan Metroida ovom bi se jako radovao!

RickBarry ne škatulu od tableta

Ako su rumori točni većina današnjih tableta sere po Switch 2 specifikacijama.

pravednik Oćeš reć kao da su na papiru jači od Switcha ili? Nisam čitao pa pitam. Jebote srama…

Brijac Pa evo za ovu kanturinu ti sve skupa treba 600tinjak eura. Ps5 pro ispada best buy naspram toga hah

• Brijac

•  
            •  
            •  
            •  
          • Uređivano

PS5 Slim ispada best buy naspram ičega drugog, PS5 Pro ide u isti koš sa Switchom 2.

Brijac

PS5 Pro je klasa entuzijast konzole i nema konkurencije tako da nemojmo počinjat.

• Brijac

•  
                •  
                •  
                •  

pravednik

Koja ne vrijedi 800€ ni da ide disk čitač u paketu.

Brijac to je opet osobno misljenje 😃

Ja ne znam sta ovi smaraci smrću, ali ocito im nije jasno da ps5 trenutno ima dvije ps5 only igre vrijedne spomena, a jedna od njih je remake. Sve ostale su na ps4 i/ili pc. Samim time Nintendo Switch 2 ima vise ekskluziva nego ta najbesmislenija konzola svih vremena.

Jeli imaju utjecaj na cijene igara i konzole povećavanje carina od Predsjednika Mr. Trumpa ?

Tek danas stigao ovo popratiti. Nisam nešto specijalno šokiran dizanjem base cijene njihovih najjačih naslova, Nintendo je uvijek znao naplatiti premium, doduše naplata user manuala je već stvarno poseban level pohlepe. Očekivao sam da najave novi 3D Super Mario koji bi pogurao igrače na upgrade, Mario Kart mi je ipak bio nekako uvijek usputna zabava, a ne system seller. I mora da su Form Softwareu istresli kamion novaca da pristanu na Switch 2 ekskluzivu, pogotovo nakon komercijalnog uspjeha Elden Ringa.

Bez obzira na sve, sumnjam da će se ovo nešto specijalno sporije / lošije prodavati od prvog Switcha. Još će napraviti neko Fortnite izdanje konzole i većini roditelja dovoljan razlog da iskeširaju 500-ak ojra.

maverick drugo misljenje:

3 su (znam lol) PS5 only igre vrijedne spomena (1 je remake): DeS, R&C Rift Apart i Astrobot. Ali zanimljivo je da ove dvije zadnje igre, sto se mene tice, šišaju i briju sve N child pyzdarije.

solidmerlin Ali zanimljivo je da ove dvije zadnje igre, sto se mene tice, šišaju i briju sve N child pyzdarije.

Pa cak i da je tako, sto nije naravno jer prva niti nije platformer već tehnicki shooter, a druga je iskopirala sve moguce iz Mario serijala (iako jako jako dobro iskopirala i apsolutno je fantastična igra) to je puno premalo ps5 ekskluziva nakon vise od 4 godine da bi se u ovom trenutku kupila konzola specijalno zbog istih, nesto slično kao i Switch 2 slucaj, ali ta konzola jos nije ni izasla i launch kao launch je zapravo tipican kao i svaki drugi. Ps2 je imao užasan launch u Japanu gdje je prvo izašao, a da ne pričamo o ostalim konzolama onda i iako su mnoge kritike o Switch 2 potpuno validne, ovo za igre zapravo klasični launch jedne modernije konzole…

maverick ovo za igre zapravo klasični launch jedne modernije konzole…

Ali opet kako za koga

Sve konzole san uzima u vrime kad san uzima su imale nesto sto me zanima ova nazalost nema.

Ne vidin se ikad da cu igrati na Nintendo konzoli 3 party igre.

Mislin da cu Switch 2 uzeti tek kad dode Mario ili Zelda