foggy mislim da ga nema, vec sam zaboravil, ali brijem da ne.

solidmerlin Ak ti se da napisi neku recenziju za mengić pun stvari pa cemo dodat 😃

renda A brijem i ja da nema, steta, htio sam im se krvi napiti sad kad znam sve fajtove.

foggy

Crimson Cycle: Labyrinth of the Moon

#### **Glavni lik:** **Aria, the Cursed Huntress**

Aria je lovkinja koja istražuje drevni, biološki živući labirint (nalik na organizam). Ona nosi **prokletstvo "Crimson Tide"** – njen menstrualni ciklus direktno utječe na njezine moći i okolinu.

### **Ključne mehanike:**

1. **"Crimson Power" – Dinamičke sposobnosti**

• **Faza menstruacije:** Aria je jača, može koristiti **"Blood Surge"** (napadi uz ispuštanje krvi koja ozljeđuje neprijatelje).

• **Postmenstrualna faza:** Brža regeneracija, ali slabiji napadi.

• **Ovulacija:** Povećana pokretljivost (brži dash, dupli skok).

• **Premenstrualna faza:** Okolina postaje nepredvidljiva (zidovi dišu, platforme se pomiču).

2. **"Eldritch Feminine" – Biologički labirint**

• Labirint je **živ organizam** koji reagira na Arijin ciklus:
        • Krvavi korijeni postaju prolazi kad koristi "Blood Surge".
        • "Plodne" sobe omogućuju rast novih putova (poput biljaka koje reagiraju na hormone).
        • "PMS sobe" imaju nasumične efekte (gravitacija se mijenja, neprijatelji su agresivniji).

3. **"Moon Relics" – Artefakti povezani s ciklusom**

• **Chalice of Hysteria:** Povećava snagu u PMS fazi, ali uz manju kontrolu.

• **Ovary Daggers:** Noževi koji se pune tokom ovulacije.

• **Crimson Veil:** Omogućuje kamuflažu u menstrualnoj fazi (krv se stapja s okolinom).

4. **Boss borbe bazirane na hormonalnim bićima**

• **"The Endometrial Titan"** – Gigantsko tkivo koje se regenerira osim ako ga ne spališ u menstrualnoj fazi.

• **"The Ovum Weaver"** – Paukasta bića koja polažu jajašca koja moraš uništiti prije nego izlegu.

• **"The Moon Priestess"** – Finalni boss koji koristi Arijin ciklus protiv nje (npr. izaziva ranu menopauzu da oslabi njezine moći).

### **Priča i teme:**

- Aria mora **"oživjeti" drevni ritual** da spasi svoje selo od mitske bolesti koja zatvara žene u vječnu menstrualnu agoniju.

- Labirint je metafora za **tijelo i njegove promjene** – neki NPC-ovi je vide kao prokletstvo, drugi kao dar.

- **Alternativni završeci** ovise o tome kako upravlja svojim ciklusom (npr. može prihvatiti svoju krv kao moć ili je potisnuti).

### **Estetika:**

- **Art style:** Mješavina *Hollow Knight* (tamni, organski dizajn) i *Bloodborne* (gotički horor).

- **Soundtrack:** Kombinacija ambijentalnih udaraljki i vokalnih efekata koji podsjećaju na ritualne pjesme.

8/10

foggy Miro Koja poslastica od igre.

Znan i virujen da jest. Kad bude dosta snižena uzeti cu ili ako dode na plus. Ako mi se parry bude naporan staviti cu story mode da zavrsin i to je to. Zanima me prica jer se ucinilo bas zanimljivo na pocetku.

Ajmo jos malo metroidvania

Rabel Transmute

Dosta dobra igra ali malo vise okrenuta starijim metroidvaniama i fale malo modernija rješenja ali nije duga ni teška.

Islets

Odlicna igra a mislin da je radio jedan lik koji je prosle godine izbacio Crypt Custodian.

Blast Brigade vs. the Evil Legion of Dr. Cread

Top igra i za promjenu igranje sa puškama a ne šake macevi i to. Ova je stvarno odlična i nadan se nastavku nekome.

Record of Lodoss War

Odlicna igra kojoj je uzor Castlevania SotN

Touhou Luna Night

Druga igra od ekipe koja je radila na Record od Lodoss ova ima drugaciji gameplay.

Minoria

Dosta dobra igra mada san vec zaboravio o cemu se radilo

ufff ovaj topic je bia idealan za moje jučerašnje pitanje: ender lilies ili ender magnolia??

na kraju sam uzea prvi dio (iako su oba bila na sniženju). vi šta ste igrali oba: @Miro, još neko?? koja je kraća? koja je bolja? jesu priče povezane?

btw. vidim da ste je spomenili više od jednom, i bit ću iskren:

1 / 2

Aria of Sorrow mi je najdraža Castlevania.

Soma Cruz je peak!!

k

Price nisu povezane a meni su odlicne i jedna i druga. Prve se manje sican jer je davno izašla.

Neces faliti ni sa jednom ni sa drugom

k aria i nastavak dawn of sorrow su vjerojatno i najbolje castlevania igre pa i u žanru općenito. Cak nisam ni ljubitelj zanra, u dva navrata sam odustao od Hollow Knight, cak i od Messenger, a jedino su mi Metroid i Castlevania sjele. Mozda i zbog settinga, mozda i zbog toga sto ne kompliciraju previše, sto nisu preduge i sto vjerojatno i jesu najbolje…

Miro Ako mi se parry bude naporan staviti cu story mode da zavrsin i to je to.

Bolje nemoj igrat ako te to toliko smara. Ovo na Normal je kak treba bit. Nisam ni ja neki parry lover, ali ak vec igram igru koja se na to oslanja, onda igram ove koje su u tome najbolje pa ih upijem kak su zamisljenje. Stvarno nije teska, ali moras malo naucit patterne.

foggy

Zato i necu uziman dok ne bude dobro snizenje pa me nije brige.

Evo jedne metroidvanije koja je po filmu a nema veze sa filmon i top je

Mummy Demastered

Obavezno odigrajte

Miro Zato i necu uziman dok ne bude dobro snizenje pa me nije brige.

Mislim da je i ovak jeftilen. Stignes svakako, ima igara za odigrati hrpetina ionako.

Presao sam Nine Souls, @DarkPunisher i @renda ak ste na Standardu zavrsili svaka cast. Zadnji fajt u 3 faze i je uzeo 5h zivota, al kakav fajt… Predivno. I igra je predivna, ovo je nest sto vjv vise necu ponovit, kakvo iskustvo. Rijetke me tak obore.

foggy tri i pol dana na zadnjem fajtu, tri i pol jebena dana sam bil, i onda upalil i od druge rijesil, genijalan fajt, da, ali zajeban u pm.

renda Ono u zadnjoj fazi kad sijece nisam uopce skuzio, samo meljem L1 i nadam se najboljem. Snimio sam 3 najbolja fajta, probam slozit neki video. Jebemti kak me skolovala, malo mi je i neugodno.

Kopiram i tu, da bude ljudima dostupno…

Nine Sols | PS5 Pro

Prvo, hvala @DarkPunisher na inicijalnoj preporuci i @renda što ju je potvrdio - da ne slušam ne bih ovo odigrao. Toliko sam oduševljen igrom da mi je bed išta drugo krenut, jednostavno mi je sjela kao što rijetka sjedne.

Iako smatram da ovo možda nije devetka - igra koja ima dušu i combat + boss fajtove na razini gdje druge igre često ne postoje; za mene zaslužuje respekt i naklon, a i devetku. Baš najbolji parry naslov koji sam igrao, a da je ovaj žanr, i to ju čini posebnom, ali i težina koja će mnoge odbit. No, ta Normal težina je baš to što je najbolje u igri, i učinite si usluge pa je tak i odigrajte. Uf, težak dan jer znam da je gotovo.

P.S - Igra se zove Nine/10 pa onda i ima smisla 😃

Review: https://foggyproductions.com/reviews/fullreview/nine-sols

@Miro Napadaj, pregrmi i neće ti bit žao.

foggy @Miro Napadaj, pregrmi i neće ti bit žao.

Ma znaš da ocu samo ne još

Jucer san uzeo Biomorph ceka me Castlevania Dominus kolekcija

Ima tonu toga jos za odigrati

Miro Ma joj, nemoj mi pričat, evo potrošio sam valjda 200 eura na storu na ove vaše preporuke 😃 Dominus imam već duže, nikako ubacit. A evo i Khazan sam uzeo, nek se nađe, probam danas.

foggy

Krcata mi je konzola sa neodigranim igrama a nove samo dolaze.

Bome nema suše više

Miro Nema suše, a i vani je kiša danas.