- Uređivano
Miro Imate je na svim konzolama za nabaviti zadnje je izasla u kolekciji sa Rondo of Blood.
Mali ispravak: nema je na PC-ju niti na Nintendovim konzolama. Ljudi misle da je Sony dogovorio neku vrstu ekskluzive pošto je nije bilo u novijim kolekcijama (Castlevania, Advance, Dominus), no vidim da je zadnje izašla za mobitele.
Iako još nisam igrao naslove po kojima je (pod)žanr dobio ime, metroidvanije su mi jako drage. Vidim da je dost heavy hittera navedeno pa ću navest par naslova koje možda nisu vrhunac žanra, ali su mi se osobno svidjele.
Tomba i Tomba 2
Dvije jako drage igre sa Starog Sivonje. Dvojka je tehnički bolja igra, ali jedinica mi se više sviđa. Izvorno PS 1 ekskluzive, original je dobio remaster koji je izašao za PS5, Switch i PC dok nastavak uskoro očekuje isti tretman.
Cave Story
PC klasik kod kojeg sam zapravo shvatio što je metroidvanija. Iako je prvotno razvijena od strane jednog čovjeka, igra je dobila komercijalne verzije za Wii, DSi, 3DS, PC i Switch. Navodno je najkompletnija Switch verzija, ali i dalje je dostupna originalna freeware verzija.
Treasure Adventure World
Komercijalna verzija Treasure Adventure Islanda. Veliki naglasak na istraživanju. PC ekskluziva, nažalost, te mislim da će tako i ostati.
SteamWorld Dig 2
Još jedna metroidvania s naglaskom na istraživanje. Jako dobra gameplay petlja i atmosfera. Dostupno na PC-ju i konzolama prošle generacije.
Grime
Jako dobra souls-like metroidvania sa zanimljivom premisom i art styleom. Dostupna na PC-ju te konzolama prošle i tekuće generacije.