- Uređivano
Na Series X igram sve digitalno a na PS5/Pro sve fizicko. Na Switchu mix, više fizi.
Na Series X igram sve digitalno a na PS5/Pro sve fizicko. Na Switchu mix, više fizi.
Deadwalker I ja se nadam da će igre poput Cyberpunka i Jedi Survivora ostati u manjini što se tiče launch problema i tim početnim (ne)optimizacijama. Doduše CP 2077 sam uzeo PS5 verziju, complete izdanje s ekspanzijom, pa je vjerujem u solidnom stanju i bez dodatnih zakrpi (meni se skinula zakrpa odmah pa ne mogu sa sigurnošću tvrditi). Samo što za verzija ima drugi problem, za razliku od one za Xbox, kod za DLC/ekspanziju je jednokratan i veže se uz acc, što je isto svinjarija sama po sebi, sasvim izvjesno svjesno i planski napravljena. Možda je slično kao i s "GOTY" izdanjem F4, ali kad imaš različitu praksu na dvije konzole, red je da se takvi dvostruki standardi i prozovu.
solidmerlin Na Series X igram sve digitalno a na PS5/Pro sve fizicko. Na Switchu mix, više fizi.
Na PC/Laptopu/HandHeldu je prednost što vecinu igara možeš imati na eksterni hdd/ssd, po tom pitanju je GoG odlican a igre koje nisu na GoG-u uvijek ima u free™ verziji…podržimo developere ali podržimo i igranje bez interneta.
Picek Mijenjat ćeš ti diskove, samo na sebi
Dok sam u temi…
Meni je digitalija way to go čisto jer ja u ponoć mogu krenut igrat novu igru. I kod review kodova znači mi takav način jer je sve jednostavnije. za sve ali baš sve ostalo fizikalija mi draža, iako kao i @sanzo uopće ne marim za komad plastike, nego za ono što mi je ono iznutra doneslo. Nemam niti 1 collector's edition doma, nit ću imati. Imam par Steelbooka od dragih mi igara i toeto.
Sve platforme osim GoG-a funkcioniraju na isti način, igra pri instalaciji provjeri licencu i nakon toga ju možeš igrat offline do kad želiš. Nekad su se periodički radile provjere, ali mislim da su sve platforme to ukinule. Nek me netko ispravi ako sam u krivu.
GoG na žalost ima manje od 0,1% svih igara koje izađu tako da si na PC-u u istom košu kao i na bilo čemu drugom.
sanzo Sve platforme osim GoG-a funkcioniraju na isti način, igra pri instalaciji provjeri licencu i nakon toga ju možeš igrat offline do kad želiš.
Za Sony i PSN znam da je tako jer znam mjesecima bit offline i igrati nešto sa accounta gdje je sharing istog aktivan na toj konzoli. I to radim relativno često pa mogu potvrdit da sve radi uredno. Problem je što očito svi živi sheraju account posvuda i onda kukaju kak ne radi. I dalje smatram da nije do korisnika baš sve da su oni krivi, ali sve offline digitalno radi ako je sve podešeno kak spada.
Za ostale platforme ne znam.
Gledam, evo cijela 2024. Ukupno je izašlo samo 508 igara i među njima ima dosta duplikata zbog raznih verzija iste igre. Realan broj je 300-400. Skoro sve su indie igre ili remaster/remake/port, nije izašlo 5 novih igara na platformi koje nisu u tim kategorijama . Mislim da ni jedna igra koja je bila u konkurenciji za igru godine nije dostupna.
GoG jednostavno nema ni kvalitetu ni količinu jer ni jedan veliki izdavač ne želi izdavat igre bez DRM-a, a i mali često radije prvo idu na Steam.
Šteta jer za korisnika nema boljih uvjeta nego na GoG-u.
doctorfreak ja apsolutno preferiram diskove, volim imati stvari fizicki a i realno tako mi je najjeftinije igrati, odigram, zena stavi na vinted ili ebay i prodam s minimalnim gubitkom. Samo postaje sve teze, ovdje u DE se sve vise smanjuje mjesto rezervirano za igre u ducanima s elektronikom, isto tako proslog mjeseca se i Gamestop povukao s trzista tako da vise ni nema trgovine koja je namjenjena za gaming.
Garrus_V Vinted? Zašto nisam ranije znao da se na vintedu mogu uzet rabljene ps4/ps5 igre..i to od osoba iz poljske..gdje je poštarina samo 2e?
Hvala na informaciji…idem nesto uzet..pa da vidim dal to uistinu funkcionira…
doctorfreak s time da ja uvijek uzimam od njemackih sellera a i prodajemo samo unutar DE. Nekako sam skeptican prema stranim sellerima.
Davno su prošla vremena "celofanskog uzbuđenja" u ovoj industriji. Nema više ušmrkavanja onog bogatog, otrovnog mirisa friško otisnutog covera. Vremena prije nego mi se stan pretvorio u spomenik Neredu i Kajanju lmao. Skužio sam da mi nema smisla gomilati fizičke primjerke igara i knjiga onog trenutka kad mi je stan počeo nalikovati na ured Hidea Kojime (tko je vidio--zna).
Nema onih suludih i blesavih "Day One Edition" naljepnica koje ne znače apsolutno ništa jer svaki prokleti naslov dobije gigantski patch unutar prvog tjedna. Police koje su nekad ponosno nosile moje kolekcije igara iz raznih gaming era -- sad su samo spomenici promašenih kupovina i nepotrebnoj plastici. Šta da radim s jebenom kutijom One Piece: World Seeker-a?? lmao
Živimo u svijetu gdje je prostor dragocjena premija, a znate što ne zauzima prostor? Download.
Ali budimo realni: čak i da imam mjesta, moderne kutije jednostavno nisu vrijedne truda. Sjećate se PS1 covera? To su bila umjetnička djela. Ludilo boja, sulude ilustracije, tipografija koja se ponašala kao da je u šoku jer postoji. PS2 je nastavio s magijom -- čudni gradijenti, čiste linije . . . eksponati za neki futuristički muzej. A danas? Današnji coveri izgledaju ka screenshotovi s generičnog Netflixovog thumbnaila.
Nema sumnje da ću jednom u životu poželit izgradit kolekciju svojih najdražih igara, ali . . . to će bit 20-30 igara u vrh glave. Sve ostalo mi je depresija.
Trenutno sam pomiren s digitalom. Pritisnem botun, igra je moja. Nema kutija za slaganje, nema te hrpe smeća koje igram Day One iz samo sebi poznatih razloga, nema anksioznosti da će mi se materijalizirat Marie Kondo u stanu i da sam sjeban.
Mlađi ja bi možda rekao da je to beživotno, ali stariji ja ne kaže ništa lol.
Deadwalker Imam media player i na njemu oko 350 filmova u 4k full kvaliteti. Jednostavno fizički diskovi me više ne privlače a uz to skupljaju prašinu pa ih moram stalno brisati. Ovako media player ima genijalnu videoteku s mnoštvo informacija i mogućnosti. Sada su ubacili da si mogu sam određene scene slagati pa više ne moram pamtiti i tražiti određenu scenu kako bih pokazao mogučnosti kućnog kina. Blu ray disk više nema nikakvu svrhu. I s igrama je isto tako, bar meni. Naravno, kome svaki cent igra ulogu još uvijek je fizička igra primamljivija i to je ok. Poštujem.