Prešao sam sa pirata na digitalne trgovine pojavom steama i nikad nisam bio posebno vezan za fizičke medije tako da mi ta promjena ne pada teško. Kutija mi je samo ukras na polici, ono što pamtim je sadržaj same igre ili društvo s kojim sam ju igrao. Digitalno je trenutno puno jednostavnije i komotnije. Poželiš igru i u roku pol sata je skinuta i možeš igrat. Nema naručivanja, čekanja pošiljke, natezanja sa dostavnom službom ili oštećenih medija kad nakon par godina igru želiš ponovit.
Popusti me isto ne muče, nemam potrebu kupit nešto iste sekunde kad vidim. Ako je danas 50 eura, počekat ću mjesec ili dva i bit će 30. U međuvremenu ću odigrat nešto drugo. Također ne gomilam baš igre za budućnost. Kupim 2-3 naslova kad vidim popust i kad se približim tome da sam ih završio, uzmem još nekoliko. Puno manji je pritisak sada nego nekad kad se je fizička kopija lako mogla rasprodat i kasnije koštat 2-3 put više od početne cijene.
Možda će jednom nastat problemi oko digitalnog sadržaja koji će postat nedostupan. Za sada u 20 godina od kad je digitalija zaživila nisam imao razloga za se žalit.