Bojkot trgovina
- Uređivano
Deadwalker ja se uopće ne zavaravam, da ne bude zabune, znam da je jedan od najvećih izvora problema neučinkovita i skupa država. Ali evo, ministar nam se čak i javno slaže s bojkotom pa ispada da mu to paše, a ni druga strana ne želi barem komadić odgovornosti preuzeti (a bogami je i više nego imaju, država ne može bit skroz opravdanje) nego nam se obraća s visoka. Kako god se oni postavljali, mislim da bojkotom se radi pritisak na oboje, pa neka se dogovore. Inače ide recesija, a još koji tjedan ovako pa ćemo i svi konačno na ulice
- Uređivano
Ma neka tuže sebe. Kod mene je ovdje gdje sam sada hrana jednako skupa kao u Hrvatskoj, pa ako ne i jeftinija a plaća za duplo pa ako ne i više veća. Jebene starkelje su uništili državu HDZ-ovim lopovlukom do te mjere da ti je jeftinije ići u Sloveniju kupovati gdje je ironično standard veći. Na to je spala država.
Fenix a gle, to je postala vruća politička tema gdje s jedne strane vlada štiti svoju guzicu praveći se blesava, a s druge predstavnici poduzetnika koriste priliku i pokušavaju smanjiti porezni pritisak na poslovanje, kao da je to jedini problem. S time da ovi potonji nemaju bas neke vještine javnog nastupa za razliku od ovih prvih koji žive od toga. Ali eto, čitam da će suci i ostatak sudbene vlasti dobiti nove povišice pa njima hrana neće biti skupa
- Uređivano
I za sutra se poziva na bojkot svih trgovina i opčenito bilo kakve kupnje.
-Šala mala.
Izgleda da će i petak bit neradni dan pa će tražit da si spoje sa subotom i automatski onda i neradna nedjelja.
Ipak je petak turski svetak (kako se u narodu kaže)
Petkom znam ići u trgovine pa nabavit špeceraja da ne moram subotom jer su gužve a i često kupci pograbe sa polica sve kaj i meni treba.
Izgleda da ću radi solidarnosti morat u subotu napravit jedan laganini predvečer kad se smanji frekvencija između polica pa šta ostane, ostane.
EDIT: Copy paste iz jednih novina.
Kao što je poznato petak je najodabraniji dan u sedmici za muslimane. S ajetom iz sure El-Džumu'a "O vjernici, kad se u petak na namaz pozove, požurite ka spominjaju Allaha, i kupoprodaju ostavite, to vam je bolje, neka znate!", propisani su trenuci u ovom danu koje nijedan musliman ne smije izostaviti.
Fenix Ali evo, ministar nam se čak i javno slaže s bojkotom pa ispada da mu to paše
Normalno da mu paše kad je bojkot usmjeren na krivu metu.
Cijene su kod nas veće prvo i osnovno zbog države. Imamo ogromni birokratski aparat, imamo ogromna državna zaduženja, pa imamo i ogromne poreze jer se iz nečeg mora napuniti državni proračun da sve ne pukne. 30 godina država jede samu sebe i nitko se ne želi s tim uhvatiti u koštac jer to znači kratkoročnu muku uslijed otkaza u javnom sektoru i gubitak izbora, pa se sve krpa samo da se pokrpa. Turizam i lova iz EU nas drže iznad vode.
Dućani bi vjerojatno mogli sniziti nešto cijenu određenih proizvoda, ali kad se malo bolje pogleda koliko je tu dodatnih troškova u odnosu na recimo Sloveniju, cijene su s razlogom takve kakve jesu. Da ne pričam o potrošnji koja raste već godinama jer rastu i plaće.
Vlada trenutno gušta ko malo prase, njih bi se zapravo trebalo gaziti na prosvjedima.
ThomasAAnderson jer to znači kratkoročnu muku uslijed otkaza u javnom sektoru i gubitak izbora
Može se to riješiti i puno bezbolnije, recimo ne otvarati nove natječaje kada neesencijalno osoblje ode u mirovinu. Naravno, svako gašenje npr. područne škole ili ambulante, pa i općine ima i određene posljedice po taj kraj. Zapravo javni sektor i nije toliki problem ako isporučuje kvalitetnu uslugu. Kakvi god bili generalno, školstvo, zdravstvo i socijalne usluge su kudikamo dostupnije, relativno jeftinije i kvalitetnije u odnosu na neki svjetski prosjek. Da bi se to održalo potreban je i određeni standard kvalitete i ulaganja.
Ili sto Zero zeli reci, dobit ce otkaz ako se to desi
- Uređivano
Evo dijela rješenja, ne bi bilo zgorega ni provjeriti cijene prije nego se nešto kupi.
Edit: Evo i popisa novih proizvoda s ograničenim cijenama:
Znači može se.
- Uređivano
ThomasAAnderson kaj ti znaci rast place ako s njome rastu i cijene i to ne ko prije za 5-10 % nego za 200%. Danas bas bil u ducanu, bananko 99 centi, BANANKO covece, cijeli zivot je kostal izmedju 30 lipa i kune i pol(zavisi o marki)!
A ono, spuste cijenu bajadere za 50c i još uvijek košta 10€ lol. Za 10€ pojedem ručak u restoranu jebo ih ja. Svi dignu cijenu za duplo skoro u zadnjih par godina i još se imaju obraza ciganiti kako uvijek daju popuste i uvijek ima hrane na akciji kao da su se s neba spustili. Koji jebeni gmazovi. Da Bog da im djeca morala kupovati sve po ovakvim cijenama sa ovakvim plaćama.
Ja vec dugo uzimam lidl verzije slastica, bas jer je sve ovo "originalno" skupo. Ali već i te lidl pizdarije su otišle previsoko pa sam skroz izbacio vecinu slatkog. Uzmem na popustu nekad i dosta.
Ciganska posla sve.
Dizel 1.47 eura. Jebo im bog mater! A ja tocim 4 puna tanka mjesecno
Imam plan.
Neka rukometaši osvoje zlato, onda idemo svi na doček kao i inče i onda nakon loma ostanemo na prosvjedu!
BOJKOT DANAS!
Samo podsjetnik jer su svi u euforiji rukometnoj.