Kako bi točno bojkotirao telekome?
Bojkot trgovina
- Uređivano
Ovaj crossover bojkota i perilica za suđe u ovom topicu je nešto poput hrvatske politike - dok pričaju o gospodarstvu, rasprava se protegne do ustaša i partizana.
Neznam točno ali tako pišu mediji i da njih možemo na neki način bojkotirati. Ako ne radimo nikakav pretplatnički ugovor u njihovim poslovnicama, možda tako jer zakonski nam ništa nebi trebali moći ako ne plaćamo račune dulje vrijeme iako je mafiji sve moguće. U krajnjem slučaju ti oduzmu opremu koja je upravo iz tih razloga njihova ako ne plačaš račune pa ti jedino to mogu napravit.
Problem je veći kako biti na dulje bez tih usluga.
Kako ti ne mogu ništa za neplaćanje? Ugase ti uslugu, naplate se putem ovrhe i stave te na crnu listu da ne možeš iznova ugovoriti usluge. Pa nije internet ustavom zagarantirano ljudsko pravo.
- Uređivano
Kada smo već kod nemogućih bojkota, evo dobio mail jučer od Erste banke da dižu naknadu za vođenje tekućeg računa, s 2€ na 2.80€
Povećanje cijene usluge za skromnih 40%. Buduci da imam stambeni kredit, drže me za jaja kako bi se reklo.
Podržavam nadolazeće bojkote i drago mi je da su značajno proširili listu usluga.
Samo da narod rvacki podrži…
Ako i u PBZ-u dignu, kontam si onda ostaviti samo tekući a žiro ukinuti. Mobilnim bankarstvom si dodam dodam karticu na Google Pay za ajmo reći rizičnije uplate i to bi valjda bilo dovoljno.
Deadwalker Kada smo već kod nemogućih bojkota, evo dobio mail jučer od Erste banke da dižu naknadu za vođenje tekućeg računa, s 2€ na 2.80€
Za poslovni račun je valjda 10 eura. Boli me to svaki mjesec. Divno je da dižu, nadam se da će i to još malo povisit, kad već i za privatni račun dižu. Good guy banka.
- Uređivano
Ako si pod ugovorom onda imaju zakonske okvire da te mogu ovršiti ako nisi onda ti ne bi trebali ništa jer nisi ništa potpisivao da produljiš ugovor u njihovim poslovnicama a i napisao sam tak da ti mogu oduzet opremu jer ti kao ostala dok si bio pod ugovorom ili ti na daljinu ukinu uslugu pošto je sve digitalizirano.
Od prije par godina ugovori se više ne mogu produljivati automatski ili telefonski, moraš doći osobno u poslovnicu i dati svoj potpis.
Ista stvar je i sa HRT-om ako nisi pretplatnik ili do osobnog otkaza usluge. Iako gledaš tv i koristiš radio tv signal, zakonski ti ne mogu ništa.
Edit:
Teško je bit bez telekomunikacija pogotovo bez interneta na 1 dan a kamoli dulje. Nema interneta par min. i već počnem bit nervozan. To je navika.
Zamisli da nitko nema pretplatnički ugovor kod teleoperatera u HR i u roku mjesec dana svi polako prestanu plačati račune. Ok uzmu ti opremu ili si ju dužan vratiti po isteku ugovora. Teleoperater bi pao na koljena i tako svuda u svijetu da se desi.
foggy za poslovni račun plaćam skoro 40 EUR mjesečno. Idu cijene i za poslovne gore, budem vidio kakav će biti obračun kada novi cjenik stupi na snagu. Tu doduše mogu promijeniti banku.
Deadwalker Odlicno, kad platim vođenje računa, komoru, porez i par ostalih sitnica, taman mi ostane ravna 0. Uz buduce poteze mozda uspiju i da me u minus zaviju.
Ah da, komore. Naša je 12 eura mjesečno. Tješim se da su tu da me vjerojatno zaustave ako se okrenem na dark side.
Krenulo blaćenje po Indexu
Je, šturo i komplicirano pročitat i ovakvo, a fali hrpa informacija i scenarija, te smjerova i rješenja. A na kraju dana, tko od nas vodi državu i vrhunski je stručnjak svega što se u njoj dešava pa zna koje je rješenje?
Meni je iskreno pun kurac tih vrlih ekonomista, pa neka sam i ja ekonomski glup i nepismen. Koliko god se trudio razumit, na kraju uvijek ispadne da smo mi ljudi krivi ili je država kriva, nikad ne oni.
I da ne spominjem to preseravanje u svakoj emisiji gdje se nađu, nedaj bože da netko tko nije njihove struke pokuša kontrirat s nečim, odmah im se spušta, svi su glupi osim njih. Da, evo, trčim se odmah informirat na taj "Ekonomski lab" da bi razumio to njegovo "bite-sized" rješenje.
Fenix Meni je iskreno pun kurac tih vrlih ekonomista, pa neka sam i ja ekonomski glup i nepismen. Koliko god se trudio razumit, na kraju uvijek ispadne da smo mi ljudi krivi ili je država kriva, nikad ne oni.
Zapravo je objašnjenje puno lakše. Prosječne bruto marže u maloprodaji su u prosjeku 40-70%, ovisno jesi li specijalizirana trgovina ili ona s mješovitom robom. Iz tog postotka, trgovine plaćaju sve ostale troškove. Trgovci, kao i svaka druga firma će pokušati prikazati dobit što manjom, pa ubrzano amortiziraju što god se može, isplaćuju bonuse, troše nemilice na kraju godine. Od tud ispadne da trgovine imaju dobit 1-2%, što je apsurdno. Tko bi se bavio tim poslom da su tako male zarade?