• Fenix

•  
    •  

Genesis čisto zbog tvog pametovanja kako će se sve izbijeno trgovinama vratit u čet i subotu, jer će kao građani pohrlit opet u trgovine, gledano cijeli tjedan (pon-sub), promet u usporedbi s prošlim tjednom pao je preko 40 milijuna eura

To je oko 1% ukupnih prihoda top 5 trgovačkih lanaca

Ne da nije bilo jojo efekta, nego je i u subotu pala potrošnja. ne da je bojkot uspio nego je mega uspio

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/dnevnik-nove-tv-analizirao-ucinkovitost-bojkota-evo-kako-izgleda-fiskalizacija-za-cijeli-tjedan---893068.html

Fenix isao sam u subotu u shopping, trebalo mi 10min autom da izadjem s Lidla parkinga zbog guzve, te su otvorili 6 blagajni da radi koliko je ljudi bilo unutra 🙂 a to je bilo ujutro u 10 sati, Pevex je bio takodjer pun jer sam odmah nakon Lidla isao tamo….

• Fenix

•  
        •  

Genesis znači biblijski egzodus u Lidl u Osijeku, moram javit ovima u Poreznoj da su se zajebali

Fenix a gle..dal su kupili 1 artikl ili vise, ne bih znao reci, no Lidl je bio PUN.

• sanzo

•  
            •  

Fenix

Di se mogu pogledat tocno brojevi za cijeli mjesec?

• renda

•  
              •  
              •  
              •  

Genesis Lidl je uvijek pun, tak da ova subota nije bila izuzetak niti je bil pun zbog bojkotiranog petka.

Imam osjecaj da si i protiv bojkota kak si i protiv nerada nedjeljom, koja opcija je po tebi onda dobra? Nist ne poduzimat?

sanzo Di se mogu pogledat tocno brojevi za cijeli mjesec?

Porezna ima javno dostupan izvještajni sustav fiskalizacije.

renda samo sam protiv neradnih nedjelja zbog svoje komocije 🙂

• Fenix

•  
                •  

Najbolji članak koji sam pročitala je bio prekjučer kako je ovo velika pobjeda naroda jer je dm trajno snizio sjajilo za posuđe za 80 centi.

Jebote koja pobjeda. Koji k je sjajilo za posuđe jel netko zna?

oxi Koji k je sjajilo za posuđe jel netko zna?

Nemas sudjericu? To se stavlja unutra da se sudje bolje posusi i da case nebudu mutne.

moschus imam ali nisam ju niti jednom upalila. Glupo mi je palit za 2 šalice, 2 čaše i 4 tanjura. Ja sam suđerica.

oxi Pa pereš kad ju napuniš a ne na svaka 2 tanjura 😆

doctorfreak brate odvratno. Da čekam dva tri četiri dana da se upljijesnivi suđe jer mi je teško 5 minuta oprat suđe na ruke.

oxi sve to stavim u sudjericu na 30min 🤣🤣

Gledao sam noćas Otvoreno, i kad slušam onog ekonomista iz udruge poslodavaca ispada da trgovine jedva preživljavaju Ha-Ha-Ha

Na kraju klasična prijetnja recesijom i otkazima. Sad još više podržavam bojkot

Pa ako ne kuhas puno stvarno nije problem oprati na ruke par casa i tanjura. Ako vas je vise pa od rucka bude svasta onda obavezno sudjerica. Mi je vikendom nekada palimo i 2 puta dnevno ako se nesto malo vise kuha za iduci dan ili tjedan.
                          Od svih aprata koje imamo kuci sudjericu je meni najlakse zamijeniti. Prije par godina nam je krepala pa smo mjesec dana cekali Black Friday da vidimo hoce li biti nekakva akcija (naravno da na kraju nije bila) i stvarno nije toliki problem rucno prati. S druge strane kad nam je riknula ves masina e to je vec muka na ruke!

• renda

•  
                            •  
                            •  
                            •  

oxi E sad jedno krucijalno pitanje. Zakaj ju uopce imas?

renda ja se vodim onim: bolje imat i ne trebat nego trebat a ne imat. I mooožda kad smo kupovali kuhinju prije godinu i pol bilo je već po defaultu mjesto za ugradbenu i boja i veličina kuhinje mi je bila savršena i nije mi se mjenjalo ništa. I stavili smo već cijevi i odvod u temelje tako da je bilo glupo odustat.

Fenix Da, da, svi imaju profitnu maržu 0,8% i pravo čudo da se posluje. To što su ulaskom u EU svi mogući njemački, austrijski i talijanski inozemni lanci došli u HR je isključivo zato da pomognu paćenicima.