Nexus Dinamo je ono što je i zadnjih 100+ godina i ljudi ga vole kao tu cjelinu. Mislim da kad bi živio na sjeveru i upoznao ljude, da bi drugačije razmišljao. Svi moji ovdašnji prijatelji obožavaju Dinamo. Većina ih ne voli kakav je danas, ali Dinamo je Dinamo i može ga se voljeti unatoč recentnim događajima. Prate se rezultati u ligi, podjebava se mene zbog Hajduka, žustro se prate europske utakmice i utakmice protiv Hajduka, veseli se rezultatima i pćenito se ta ljubav prenosi generacijski, isto kao i za Hajduka. Na stadion se ne ide iz većine razloga koje je Fico opisao. Koliko god bilo doseljenika, grad Zagreb s širom okolicom ima preko milijun navijača. A na razini države polovinu. Samo, eto, trenutno nije napeto.
Da su kojim slučajem strane promijenjene (minus Mamić) i da Hajduk ima 15 titula za redom, nebi ni njega nitko gledao na Poljudu protiv Dragovoljca. To garantiram. Navijači će se vratit sad kad je liga zanimljiva i ako to nastavi bit.
A što se tiče centralizacije, to se apsolutno slažem. Ali iz razgvora o centralizaciji sporta treba se izostavit Dinamo i Cibona kao dva kultna sportska kolektiva ne samo Zagreba, nego i Hrvatske.
chono u biti vi dvoje imate sličan pristup, a pogotovo s ovom prvom rečenicom
chono ti i dalje financiraj te gnjusine i radi sto god zelis, kao i vecina navijaca hajduka.
Kakve gnjusine? Kako se može sadašnje vodstvo Hajduka pa sve i unatrag narednih 20 godina (do Štimca i Fiorentinija) usporedit s Mamićem? Kako se sad povlači ta paralela? Jedno je nesposobnost, što su uprave Hajduka definitivno bile, a drugo je kriminal.