Nexus Nije govno, nego se pas posrao. To dijete je izgleda svakako prekriženo, čak i ako sutra nešto bude od njega.
Nije isto suspendirati nekoga i ZABRANITI mu dolazak na treninge i reći mu da može doći, ali da je PREPORUKA da pričeka s treningom jer su suigrači i navijači kluba ljuti. Osim toga, to dijete se mora naučiti kulturi, a uz to bi se trebao početi navikavati na profesionalizam. Da je igrač omladinskog pogona Hajduka slavio gol rivala morao bi se, skupa s familijom, iste večeri odseliti. A ovdje se raspravlja hoće li biti suspendiran ili ne.
Nexus Ništa. Hrpa debila, nisam to ni opravdao? Vidim da ti pokušavaš to opravdati iako pišeš ovo: "Ne opravdavam upad na teren i divljaštvo" Upravo si to radio, a smiješno je to što ja ne branim nikoga, već samo komentiram divljaštvo. Komentiram i ove debile kod nas, a bogami i ove. Meni je neviđeno da u istoj utakmici upadnu dva "navijača" u teret i to sa Istočne tribine i doslovno počnu tuči igrače Hajduka? I onda nakon toga onakvi napadi na ložu, a osiguranja nigdje + nevjerojatna netrepljivost. Ja bi rekao da su ovi naši iz uprave nešto rekli, ali stvarno nisu, niti to ikada rade.
Čime sam ja to opravdavao? Samo sam naveo postupke jednih primitivaca koji su isprovocirali druge primitivce pa sad izvrćeš kontekst jer sam ti porušio konstrukciju kojom si nametao da su jedino Riječani ispali primitivci na toj utakmici. A nisu, i to jako dobro znaš.
Ti misliš da na Poljudu ne bude netrpeljivosti prema čelnicima i navijačima Rijeke? Bio sam jako puno puta na utakmici Hajduka i Rijeke na Poljudu još od sredine dvijetisućitih i znam kakva su to vrijeđanja, fizički napadi i nekultura. Ništa bolje nije bilo ni ispred Parka mladeži kada su se obični prolaznici svaki jebeni put deračili i psovali nekakve nebuloze o srbima i komunistima, a sve to pod patronatom policije.
Nexus Gol je pao...ispred te tribine? Gdje je trebao ići? Na drugu stranu terena? Što je najbizarnije, Armada nije radila probleme koliko je ekipa s Istočne i Zapadne tribine, znači ni to nije "opravdanje" niti nekakav trigger. Wow, protivnička ekipa je zabila gol i slavi...grozota.
Gol je pao ispod te tribine pa je to razlog da se okrećeš prema protivničkim navijačima, provociraš ih i šutiraš korner zastavicu? Pa napisao sam već da su ova dva upala s centralne tribine, ne znam treba li ti crtati ili što.
Poput gađanja bocama, psovanja majki, pozivanja na fizičke obračune.
Nexus Pa govorim istinu. Rijeka je mali, provincijski klub.
Rijeka nije mali klub jer mali klub neće pratiti tisuće navijača po Belgijama, Italijama, Francuskama, Nizozemskama i izdvajati nemale svote novca da uživaju gledati svoj klub u Europi. To što jako puno ljudi kategorički odbija odlazak na Rujevicu je drugi par rukava.
Nexus U Istri i kvarneru ima više navijača Hajduka nego Rijeke
Ili si neinformiran ili podlo lažeš. Na Kvarneru se navija za Rijeku, od Brseča do Novog Vinodolskog uz more i do Ilirske bistrice u Sloveniji na sjeveru. Krk i otoci, uz iznimku Raba i onog malog sjevernog dijela Paga koji je u PGŽ, također su većinski za Rijeku. Upravo tu i leži uzrok vaših kompleksa i problema koje oduvijek imate s Rijekom, u tome što postoji jedan mali dio Jadrana u kojem ste u manjini i ne namećete svoju hegemoniju. Tko god govori da na Kvarneru ima više navijača Hajduka od Rijeke laže. Svjesno ili nesvjesno.
Nexus Hajduk je i spasio tu Rijeku kada je kupio braću Sharbini za i dalje rekordnu cifru u HNL-u od 3 milijuna eura (što je naravno previše, ali sve je bio dogovor), tako da stvarno Rijeka od svih klubova i njihovi navijači nemaju što kazati Hajduku. Ikad.
Hajduk nije kupio Sharbinije da pomogne Rijeci i to nije bila jedina dobra ponuda koju je Rijeka imala. Ahmad je za HNL bio top klasa, Anas ogromni mladi talent, a tatica Sharbini je inzistirao da ih se proda baš u Hajduk jer su ih dolje željeli u paketu. Da su se prodali negdje drugdje napravili bi odlične karijere, ovako su istrulili u onoj vašoj kaljuži. Nije Hajduk ništa napravio zbog Rijeke, nego zbog svog interesa, a nakon pretvorbe su se ponašali kao pijani milijarderi što im se ubrzo obilo o glavu. Osim toga, kad je Hajduk kupio Sharbinije već se šuškalo o tome da će Grad Rijeka dignuti kredit. Rijeka bi opstala sa i bez transfera kojeg ste napravili iz vlastitog interesa.
Nexus Nebitno kakav je Hajduk (a generalno je nikakav u zadnjih 15 godina), i dalje očito nabija komplekse. Srećom pa kakvi god da jesmo, barem se Uprava ponaša gospodski prije i na gostovanjima i nema kurčenja kao kod ostalih.
Opet ponavljam, Rijeka je provincijski klub, a to su pokazali i ove godine sa svojim lažiranjem povijesti. Klub koji pokušava biti veći nego što je i koji se srami svoje povijesti je upravo to što je. Hajduku je realno veći derbi sa Šibenikom nego sa Rijekom. Ali ajde, eto Hajduk je opet u pozitivnom skoru s obzirom na blamaže zadnjih 5-6 godina.
Otkad znam za sebe postoji rasprava među navijačima Rijeke oko pitanja je li Rijeka direktni nasljednik Fiumane. Ja osobno smatram da nije, neki navijači smatraju da jest, a Mišković je to iskoristio jer želi prodati Rijeku i odgovara mu jer diže vrijednost klubu. Smiješno mi je kako ste tome značaj dali jedino vi navijači Hajduka, misleći da to radimo u inat vama, jer se pronalazite u svemu i mislite da se sve vrti oko vas. A sve to zbog osjećaja ugroženosti, jer vama Rijeka stvara puno veće komplekse nego Hajduk nama, zato što je „mali i provincijski klub“ kojeg ste uvijek omalovažavali postao opasan rival i to vaš ego ne može podnijeti. Mi smo naučeni da nas se gazi, što u nogometu, što od ostatka naroda koji nas vrijeđa i etiketira svakakvim gadostima; četnicima, komunistima, izdajnicima itd. Vi ste, s druge strane, naučeni da ste u svakom smislu u centru pozornosti i onda je došao jedan „mali i provincijski klub“, kojeg ste uvijek omalovažavali, postao dugoročna prijetnja i zasjenio vas, što vaš prenapuhani ego nije mogao podnijeti. I nemoj mi početi laprdati o skandiranju 99', jer osim što se potrefila dobra generacija, Rijeku tada dugoročno niste vidjeli kako prijetnju i podržali ste samo da napakostite Dinamu kad ste već ispali iz trke za prvenstvo.
Nexus Znam sve ja to. Ako išta pratiš što pišem ovdje, ne bi mi morao to napominjati. Niti branim, niti govorim da je ovdje itko savršen, ali razloga je bilo ravno NULA za onakvo ponašanje prema igračima Hajduka, a i Upravi na kraju utakmice. Doslovno nitko nije ništa rekao prije ili poslije utakmice.
Voliš se predstavljati kao objektivan, ali većina toga što si napisao je izvrnuto iz konteksta i navučeno kako ti paše. Za divljaštvo se slažem da se pretjeralo i nadam se da takvih scena više neće biti. Rijeka je organizacijski zakazala.