HNL
- Uređivano
chono Kako god okrenes glupa je situacija preostaje ti prominit klub za koji navijas ili punit dzep kriminalcu
@Fico Nije dinamo hajduk da ima neku zaradu od navijaca, dinamo zadnji 10 sezona radi savrseno sa praznim tribinama. Sve se svodi na to da je Mamic uz pomoc politike kupio cili HNS namjestao prvenstva, imao 2-3 svoja kluba u 1.HNL i ono sta mu se jebeno nemoze oduzet vrhunski je ulozio (dinamove pare) u scoutiranje i razvoj mladi igraca koje je kasnije prodavao za velike pare.
- Uređivano
Fico pa odradi ajde. Nemoj koristiti nista iz teske industrije i pokazi karakter, nemoj izbjeci odgovornost.
Pretjerujes big time. I trebalo je neko vrijeme da se stvari skuze i dodu do "ulice". Kada je Mamic preuzeo konce u klubu i sire, nije bilo bas poznato sto, kako i zasto radi.
Izracunaj posjete na Maksimiru, cijene karti i dobijes cifru za platit cistacice i oruzare bokte. Racunica je jasna…
@escoban ne kambivan ja nic. To ti je sejno kako da ja recen, kambijaj klub as nic nisu storili vec toliko let
- Uređivano
Vrlo jasno. Ako das lovu EA i Activisionu za njihovu kockarsku politiku i radnu klimu u studiju, tada direktno podrzavas takav biznis/firmu, a u ovom u slucaju klub koji je vodila mafija.
Mislim da je puno lakse malom djetetu nesto objasniti, nego zasljepljenim fenovima.
Osobno ne bih svom djetetu nikad kupio loot box fifu, kao ni kartu za mafijasku predstavu.
Meni je moj otac vrlo lako znao objasniti zasto mi nesto ne moze priustiti, općenito kupiti/dati ili ako je mislio da nije dobro za mene. Vjerujem da bih znao i ja svom sinu.
U svakom slucaju ne bih trazio izgovor da podržavam ovako sta ocito kriminalno i jasno kao dan.
Ovo nije sada specijalno Chonetu odg. Općenito govorim, nebitno o cemu se radilo. Principi moraju postojati.
maverick Vrlo jasno. Ako das lovu EA i Activisionu za njihovu kockarsku politiku i radnu klimu u studiju, tada direktno podrzavas takav biznis/firmu, a u ovom u slucaju klub koji je vodila mafija.
chono znalo se i od doba Kuzea? De nemoj pricati na pamet, jer nisi uopce upoznat sa prilikama na pocetku njegove ere. Ratni profiteri su mnogi, zapravo vecina HR poduzetnika.
Naravno da se znalo. Samo je bilo uspjeha, kao i sad, pa eto, zažmiri se.
- Uređivano
Fico znalo se zato je i slozen novi dinamo nakon lige za bedaka?
http://en.eufo.de/index/squad/dinamo-zagreb/2006-07
Poklopilo se dubretu mnogo toga, pa i splet okolnosti rezultatima koji mu nisu isli u korist.
Ok, nemoj davat pare za benzin, elektroniku, plastiku… isti princip, razlike nema
Nije Dinamo krao, nego se kralo Dinamo, što sam odavno rekao. Kao da ne znamo kakvi su krimosi u klubu. Na žalost, to je svugdje gdje se vrti lova, gledajmo samo FIFU. Ima tog i u Hajduku na žalost, ali nemaju baš para pa nije na ovoj razini kao u Dinamu.
@Fico opet tupi neupućeno u prilike oko kluba. Da je upućen, onda bi znao da je Mamiću i toj ekipi svejedno za navijače i činili su sve da ih se makne što dalje od kluba, od nepostojećeg komfora na stadionu, kompliciranja oko karata, ne prodavanja godišnjih, dijeljenja karata za gostovanje (LP) sponzorima da ne možemo mi doć do njih, pristupa zaštitara i slično. Oni bi najsretniji bili da im nitko ne dolazi, a tako se i odnose prema nama, bio je i bojkot i sve, publike na stadionu ima porazan broj, a opet se sve moguće osvojilo i klub ima nikad bolje rezultate, baš je upalilo to mitsko glasanje novčanikom. Baš se zato i treba ići na utakmice, njima u inat.
chono Ok, nemoj davat pare za benzin, elektroniku, plastiku… isti princip, razlike nema
Zabrinjavajuće je ako je nekome benzin jednako bitan kao Dinamo.
Inače, ne kupujem na EGS jer ne podržavam prakse i smatram ih štetnima. Ne naručujem s Amazona jer ne podržavam kako se ponašaju prema zaposlenicima. Ne igram Blizzardove i Riotove igre jer ne podržavam stanje u studiju. Ne kupujem igre day one niti ih prednaručujem jer se šalje loša poruka. Ne koristim Facebook, Instagram ni TikTok jer se ne slažem s njihovom politikom prikupljanja podataka i političkog utjecaja. Imam Gmail reda radi, no koristim alternativne providere koji naginju enkripciji i privatnosti. Recikliramo što god možemo već godinama. Neću bome ni ići na kave tamo gdje su digli cijene. Neću ni kupovati proizvode kojima je naglo i neopravdano skočila cijena, niti sam do sada to radio.
Najčešće prozivke na mene dolaze od onih koji ništa ne poduzimaju oko iti jedne od spomenutih tema. To što radim nije puno, ali je barem nešto i puno više nego što se može za većinu Balkanaca reći. Odlazak na tekmu Dinama nikad neće biti jednako bitan poput hrane. Djeluješ gdje možeš jer je bolje od nedjelovanja.
buz Je. Jadan Dinamo. Samo je 30 ili koliko godina pod Mamićem. Lijepo je reći da se pokušalo nešto godinama nakon što je monopol u ligi uspostavljen i najveći prihodi dolaze od igranja Europe i prodaje igrača. Bio je to stvarno super pokušaj, nije prošao pa ajmo samo natrag na tribine davati im novac u džep. Inat će im pokazati.
Fico ok ja sam glupi Balkanac, a ti si superiorna dusa. Radim sve isto kao i ti, osim sto cu uzeti Diablo IV i koristim Facebook tu i tamo, te mi to nosi kruh na stol.
Nije poanta je li benzin jednako bitan kao dinamo, vec je stvar principa o kojima pises. Nekome mozda i je, sta ti znas. Kupnjom benzina podrzavas i Shell i ostale korumpirane najmocnije megakorporacije svijeta. Htio sam ukazati na tvoje crno i bijelo, ali sad ti pokusavas direktno usporediti benzin i Dinamo, kako bi srozao poantu mog posta. To sam ja isto ucinio prvom recenicom o Balkancu i tako mozemo unedogled
- Uređivano
Fico Inače, ne kupujem na EGS jer ne podržavam prakse i smatram ih štetnima. Ne naručujem s Amazona jer ne podržavam kako se ponašaju prema zaposlenicima. Ne igram Blizzardove i Riotove igre jer ne podržavam stanje u studiju. Ne kupujem igre day one niti ih prednaručujem jer se šalje loša poruka. Ne koristim Facebook, Instagram ni TikTok jer se ne slažem s njihovom politikom prikupljanja podataka i političkog utjecaja. Imam Gmail reda radi, no koristim alternativne providere koji naginju enkripciji i privatnosti. Recikliramo što god možemo već godinama. Neću bome ni ići na kave tamo gdje su digli cijene. Neću ni kupovati proizvode kojima je naglo i neopravdano skočila cijena, niti sam do sada to radio.
Do rijeci. Dodao bih da ne planiram kupiti niti jednu igru po cijeni od 80€, a do sada jos nikada nisam ni po 70€. Priznajem da sam kupio svega jedno 5 igara u zadnjih nekoliko godina day one i tu sam se takodjer dva puta opekao.
Plus sto necu kupiti niti jednu igru koja ima intruzivne kockarske gluposti u igri i koja pokusava prodati nesto sto trebalo biti u vanilla verziji igre pod DLC.
- Uređivano
Problem je sto i dan danas pola navijaca dinama ili simpatizera velica Mamica!
To nije normalno!
Ljudi mu se javljaju i podupiru ga u kako on sam kaze reformi pravosuđa!
Pa ljudi tko je tu lud?
Dok su satovi i skupa putovanja funkcionirala onda je bilo ok,a kad nisu onda su kormupirani ali samo ONI!!
On je ucinio sve da bude ovakav dinamo ali je i uzimao od dinama.
Ali je trebalo puno stvari uciniti da bude ovalav dinamo a sve je to bilo nelegalno.
Nabrajo sam tisucu puta…
A svi se prave grbavi sa glavom u pijesku,sve ste vi to posteno napravili…e kad je tako bas me zanima dokle ce ici sve ovo!
"Skupština kluba JEDNOGLASNO je donijela odluku da Dinamu nije načinjena nikakva šteta." Ognjen Naglić i prijatelji 2018.
"Dio IO-a i Skupštine ne želi da se grubo krše zakoni RH. Žele da prestane izvlačenje novca iz Dinama." Ognjen Naglić i prijatelji 2023.
Fico, ja bi samo rekao da ti nisi dovoljno strastven navijač Dinama. Slažem se s Chonom, to je njegov klub i bilo bi glupo izgubiti jednu čitavu generaciju nečega što su volile generacije prije na način da ne odvede sina na utakmicu narednih 10-20 godina, koliko će ovaj još harat klubom. Ništa nisi postigao s time, osim da, ako se i drugi povedu za tobom, da si ubio nešto što su obožavale generacije jednom kad se makne trulež iz kluba.
Nezadovoljstvo se može iskazat i na način da nauči tog istog sina da Mamić nije Dinamo i da je loš, da ne kupuje službene proizvode itd… Blizzard, skuplja kava i jogurt, gmail i Instagram neusporedivi su s institucijom nogometnog kluba od 100+ godina. U načelu se slažem s tobom da treba bojkotirati ono što ne valja, ali usporedba ti je glupa.
- Uređivano
Fenix Strastven sam oko igara i spreman bojkotirati i najdraži studio ako rade nešto što je štetno za industriju ili ako njihov uspjeh dovodi do profita kriminalaca. Navijam za Liverpool i ako ih kupe Arapi, prestajem pratiti klub. Očekujem isto i od "pravih" navijača koji shvaćaju koliko se takvo vlasništvo kosi s identitetom kluba. Ako to znači propast kluba, neka. Neka bude pouka drugima.
Slobodno neka navija za Dinamo tko želi. Nek ide na utakmice tko želi. Ali nek ne lažu sami sebi da time ne financiraju kriminalca koji stoji na čelu kluba. Neka preuzmu odgovornost za svoje odluke, a ne da se vade na "strast" i "ljubav" kao izlike koje su Mamiću dale 30 godina vlasništva nad ne samo Dinamom, nego čitavim hrvatskim nogometom. Samo još jedan primjer gdje je ljudima teško reći da nešto ne žele bojkotirati samo i isključivo zbog sebe i svog komfora.
Ova čitava država je u kurcu jer smo majstori za izbjegavanje odgovornosti. Počevši od nogometa pa nadalje.
I dalje mislim da je neusporedivo to s čim uspoređuješ, nije ni približno isto. Pogotovo ova usporedba s Liverpoolom. Navijač Dinama, Hajduka ili nekog drugog lokalnog kluba vjerojatno nisi zato što ti se klub svidio na FIFA-i ili su ti bili lijepi dresovi kad si imao 8. Nečiji dida je bio navijač, pa je vodio sina na utakmice, taj sin je tebi tata pa je tebe vodio i usadio ti ljubav i sad nekoga prozivat za licemjerje jer to isto želi prenijeti na sina? Zbog Mamića?
Po meni je "bojkot" i to ako umjesto 10 puta godišnje otiđeš jednom u nekoliko godina. Niti ćeš ti odmoći Mamiću jer nećeš nikad otić na utakmicu, niti će mu Chono pomoći što će odnijet malog. A klub će postojati i nakon što kockasti otiđe.
Zbog toga što bi dobrobit zajednice trebala biti iznad ljubavi prema nogometnom klubu i brendu. Zbog toga što bi se trebalo znati reći da je dosta zapravo dosta kada pokvarene osobe uništavaju nešto oko čega si strastven.
Niti je poanta u tome da će Dinamo postojati nakon Mamića. Naravno da hoće, ali zbog tog istog jebenog Dinama s tim istim Mamićem imamo ligu koja je toliko monopolizirana da je prešla u sfere čitavog nogometnog saveza. Novi klubovi ne mogu niknuti, igrači su gubili prilike u reprezentaciji zbog tog monopola, gurali su se igrači koji su se trebali prodati. To ima toliko dugoročne posljedice da svatko tko podržava to što Dinamo je već 30 godina, drži dio odgovornosti. I nek se ide na utakmice pa čak i ako je to jednom u pet godina, ali se ide svjesno, znajući da se daje u džep kriminalcu koji direktno profitira od tih para. Za njega je to možda mala zarada, ali ona koja mu i dalje daje legitimitet diktatora hrvatskog nogometa. To je sve.
Nije jedan čovjek sam dobio priliku pokrasti hrvatski nogomet. Tu su priliku omogućili obični ljudi koji su išli na tribine i kupovali majice i rekvizite, samo zato što ima kruha i igara.
Odmah se sjetim klape Intrade i možda najjadnijeg stiha ikada napisanog. "Nek ti kušin bude stina, al' Hrvatsku, sine, voli." Pa dajte malo samopoštovanja kada Mamić doslovno piša po svima koji navijaju za Dinamo. Dinamo nije klub. Dinamo je Mamićev osobni brend, krojen ne kroz godinu-dvije, nego 30 godina svog postojanja.
Fico "Nek ti kušin bude stina, al' Hrvatsku, sine, voli."
Dobro ovo stvarno zvuci k'o pure cringe!
Meni je samo zanimljivo sto se mnogi slazu sa Ficom kada kritizira tamo kinu, activision, desne, trumpa ove one, a kad im bocne u njihove svetinje (nebitno radilo se o brandu, klubu, osobi itd) onda odjednom nije to to.
- Uređivano
Svi se slažemo s Ficom, a ja najviše u kritici Mamića. Ne slažem se u njegove načine borbe protiv problema, a to je otići, napustiti i ne osvrtati se. Nisi riješio ništa i dio si problema, koliko god nisi svjestan toga.
EDIT: Da se vratimo na temu, slušam pressicu Hajduka
- Biuk je sam odbio nekoliko ponuda, a SAD je prihvatio. To je najveća ponuđena cifra ikad ponuđena. Jakobušić kaže da je onih 15 milja izmišljeno, to kaže da navodno nikad nije rekao
- Leko će mi se čini otić, a tek je došao. Jakobušić otvorio konferenciju s "nećemo mu radit probleme ako odluči otići", a ovaj nastavlja s "kad otiđem želim da mi ne bude žao"