zapoceo sam Doom…1440p reza, dlss-performance, ultra nightmare postavke i imam izmedju 105-135fpsa sa 3080ti i i514600kf…..
Doom: The Dark Ages
- Uređivano
Počeo i ja danas, završen prvi chapter. Zasad mi je veće oduševljenje bio Eternal, ali treba vidjeti kako će biti dalje kad se otključaju ostale mogućnosti i oružja. I da, nedostaje mi opako double jump. možda i previše. Što se tiče tehnikalija, ide sve na ultra praktički lockano na 144 fpsa s DLSS quality. Frame gen sam isključio, dok ne dođe path tracing nema smisla to uključivati.
- Uređivano
Fetty Mislim, super mi je taj zalet sa štitom koji doslovno demolira ove slabije demone, ali već sad mi nedostaju te manje vertikalne arene s koridorima, prečkama, jump padovima i to Doomguyovo klokanovsko skakanje. Samo bih trčao okolo kao luđak i demolirao sve koristeći manje-više sva oružja. Bilo je više vježbalište.
Inače, nakon ovog Dooma nadam se iskreno da će se vratiti malo i Quakeu. Stvarno su ga zapostavili debelo predugo.
Od Nevidije:
Additionally, we’re announcing that the critically acclaimed DOOM: The Dark Ages is adding immersive path-traced effects and DLSS Ray Reconstruction in June, further enhancing image quality for PC gamers.
Došao do pred kraj četvrtog chaptera. Igra je sve bolja kako dolaze novi i jači demoni te kako se otključavaju oružja. I dalje su većinom veliki prostori i pacing je samim tim nekako lakši/sporiji unatoč više neprijatelja na ekranu. Moja preporuka je da odmah idete nadograđivati štit i melee jer je to najbitnije za demoliranje. Btw. impaler mi je trenutno jebeno oružje, isplati se i to nadograditi.
I one mech dionice su zakon. Prelagano je definitivno, ali predstavlja i dobrodošlo osvježenje od uobičajene rutine tamanjenja. Apsolutni kaos nastaje kad sa Doomguyom počneš šaketati ostale grdosije od demona te razbijati zgrade. Ništa manje ne očekujem ni od onog letanja sa zmajem koje će vjerujem uskoro na red.
- Uređivano
foggy Zaslužuli su def, a daleko su i od tipične Bethesda bug priče.
Jesu, da. Vjerojatno dosta od te brojke po običaju ide na GP pretplatnike, no svejedno impresivno i vjerujem da neće imati problema s daljnjom prodajom.
Na yt su nešto komentirali da je Steam statistika lošija od Eternala, ali za to ima nekoliko razloga:
- Veća cijena igre.
- Spomenuti GP day one.
- Eternal je izašao u vrijeme korone kad su svi bili prisiljeni biti u 4 zida i nije bilo baš nekog drugog logičnog izbora osim igrati se do besvijesti.
Plus Eternal je tek nakon 7 mjeseci od izlaska došao na GP.
Jedan od razloga za lošu prodaju je i PC specifikacije jer za minimalno zahtjeva NVIDIA RTX 2060 SUPER / AMD RX 6600
- Uređivano
Koliko god dobra igra ne mogu se oteti dojmu da je 80 eura previše.
Posebno za igru od 15 sati.
Razumijem kada je netko fan serijala da će kupiti odmah jer i ja neke naslove moram igrati day one.
Nadam se da će Claire Obscur, Mafia i drugi pokrenuti neki trend gdje će proizvođači ići u drugom jeftinijem smjeru.
Ovo je već postao jako skup sport.
Ma da bi i 100+ eura za kvalitetan naslov, ali da ima bar 50h kvalitetnog sadrzaja, 80€ za igru od dana/dva ne mogu samo iz principa dat, kao sta necu ni za 'novi' mgs. Vecina mojih je takvog razmisljanja i zbog toga odustala od kupnje do kakvog snizenja. Idealan naslov za pokupit na kakvom saleu kasnije ili odigrat na gamepassu.
Ok, zasad mi ovo klizi na čistu devetku. Misija "Defend the city" je zasad najbolje od novog Dooma. Nakon levela sa zmajem koji je dobrodošlo osvježenje baš kao onaj s mechom, ovo je baš onaj stari Doom sa otvorenim prostorima, ništa manje izazovan, čim prije savladate parry mehaniku i štit, to bolje.
Taman otključao chainshot i nadogradio flail na max. Chainshot možda dobije i nerf, jer ovo je slaughterfest.
- Uređivano
Zero I one mech dionice su zakon. Prelagano je definitivno, ali predstavlja i dobrodošlo osvježenje od uobičajene rutine tamanjenja. Apsolutni kaos nastaje kad sa Doomguyom počneš šaketati ostale grdosije od demona te razbijati zgrade.
E da, riješio jučer taj level, cijela dionica me podsjećala kao da igraš neku QTE animaciju, samo su dodali ipak malo više slobode u takvom gameplayu. Da, fora je igrati s ogromnom mech grdosijom, no nema realno tu nekog gameplaya. Nadam se da toga dalje neće previše biti jer samo oduzima prostor pravom Doom gameplayu.
Inače da, na većim težinama parry + charge je obavezna gameplay mehanika bez koje je jako teško napredovati. Meni je inače combat odličan - nije nešto pretjerano zahtjevan, a opet pruža izazov gdje moraš kontinuirano mijenjati oružja koja koristiš, strateški čistiti mini bossove dok paziš na minione koji ti ujedno rechargaju streljivo te između combata mogu se rješavati sitne level zagonetke za dodatno streljivo, armor ili gold s kojim se otključavaju nadogradnje.
StarFox_N Koliko god dobra igra ne mogu se oteti dojmu da je 80 eura previše.
Posebno za igru od 15 sati.
Previše je. Da nema GamePassa, čekao bih za ovo veći sale koji bi cijenu doveo na nekih razumnijih 40-50 EUR. Imajući u vidu koliko s godinama sve manje zapravo repriziram igre, ovakve cijene su dodatni overkill.
Postane kudikamo zahtjevnije kasnije, vidjet ćeš. Nisam ginuo, ali bome jesam počeo. Na visokom fpsu me doslovno pokose za par sekundi ako je krcata arena ili ako uletim bez da pogodim savršeni parry.
I da, moram pohvaliti i učitavanje, osim dok se ne dođe do početnog menija, doslovno su nepostojeća, možda sekunda. Id tech 8 je vrh.