Isprobao, odigrao prvo poglavlje i dio drugog.
Definitivno više cinematic Doom s drugačijim gameplayom gdje stvarno imaš dojam kako igraš s tenkom. Čini mi se da je igra i nešto lakša (igram na ultra-violence), iako mislim da je to (barem na početku) dosta dobro uravnotežen gameplay gdje taman kada zagusti, napraviš neki dobar melee koji te obnovi da nastaviš dalje (i mogu se dosta detaljno podešavati razne opcije težine). Ima igra i revive pointse, no možeš ih imati maksimalno 3 istovremeno i nije baš da iskaču na svakom koraku. Doduše, do sada mi nisu trebali.
Dosta je naglasak na štitu (koji radi ogroman damage) i pravovremeni block neprijateljskih napada / paljbe koji onda im vraća damage. Tako da agresivni udari štitom, vraćanje damagea dok ih ne ošamutiš i onda combo finisheri za instant drop healtha i streljiva. Leveli su dosta široki tako da je gameplay vrlo "horizontalan", naspram prethodne igre nekome to možda neće vjerojatno najbolje odgovarati.
Tehnički naravno za sada besprijekorno iskustvo - ultra postavke, 1440p s DLSS-om na quality i FG-om na 2x, vrlo stabilnih 110-120 fps-a. Latency ispod 40 što je skroz ok. U svakom slučaju, vrlo igrivo. Grafički nije da me igra baš izula iz cipela, no u kontekstu Dooma nije mi to nešto previše bitno. Kako kaže Zero, treba još doći path tracing patch, no ne ne vjerujem da ću to uključivati budući da mi je u takvoj brzoj igri visok framerate kudikamo važniji.
Evo par screenova koje sam ulovio na brzinu.