Digital Foundry: Na PS5 Pro ne očekujte 4K i 60 FPS-a u GTA 6
dormin to nije poanta. Ljudi tada nisu bili toliko opterećeni time.
Ne razumijem zašto sve svodite na sprdacinu?! Pričamo o techu i očito je ako 2/3 igrača igra ps5 na performance mode da ljudi DNS teže većem framerate. Ne izmišljam ja statistiku. Meni je gtaV ionako ok igra, ništa više i to ne zbog izvođenja.
- Uređivano
maverick Ne razumijem zašto sve svodite na sprdacinu?! Pričamo o techu i očito je ako 2/3 igrača igra ps5 na performance mode da ljudi DNS teže većem framerate. Ne izmišljam ja statistiku. Meni je gtaV ionako ok igra, ništa više i to ne zbog izvođenja.
Da, ovdje određeni clanovi "ne dopuštaju" tech raspravu ili iznošenje mišljenja jer se postavljaju kao alfe i omege bez da pojasne detalje koje "ocigledno" znaju…zato je i pitanje da li ima smisla nešto analizirati/komentirati oko tech-a jer samo dobiješ posprdne reakcije…
3/4, ali nije ni stvar u tome da se preferira veći framerate pa sad to treba pošto-poto forsirati (pogotovo kad ti s istom premisom pokušavaju uvaliti napredniju konzolu i to naplatiti s premium cijenom te pri tome ne dobiješ ni osnovni hardver koji treba biti u paketu) već da će igrači kupovati i igrati odličnu/e igre bez obzira bile u 30 ili 60 sličica. Već dokazano u hrpi slučajeva.
I kao što je rečeno, jedan moder je već napravio patch za 60 fpsa za RDR2 na PS5. Neke stvari su samo stvar dobre volje i corpo politike, ali neki i dalje u glavi žive u nekom drugom "Alisa u zemlji čudesa" idealnom svijetu. No evo, sačekajmo GTA6 pa ćemo biti pametniji.
Neki developeri guraju granice u okvirima sistema za koji rade igru do te mjere da im se igra vrti u 30fps. Da Rockstar gura granice na PCu igru bi moglo igrat 10% gaming populacije. Još odavno se zna da je njihov odabir konzola i u tom okviru podižu ljestvicu nekoliko razina iznad svih . Isto tako se npr MGS2 vrtio dosta fluidnije od MGS3. Ali se realno na to nije imao ko šta žalit jer smo dobili kompleksniju i ambiciozniju igru u pogledu gameplaya i dizajna
PROseri samo
stitrek ok, preseravanja na stranu, Rockstarovih i Naughty Dogovih 30fpsa je jebeno dobro izvedeno, zapravo najbolje u industriji. To je tako fluidno pod prstima jer su im igre ispolirane do boli, pune animacija, sitnih interakcija i detalja. Brza akcija u GTA ne pati zbog 30fpsa, jer ih ne osjetis odnosno ne vidis. Da se bolje izrazim nije izrazena razlika izmedu 30 i 60 kao kod recimo Ubisofta ili CDPRa.
GTA6 moze komotno izaci na 30fpsa na PS5 Pro i opet ce se izvoditi fluidnije nego vecina danasnjih napucanih naslova sa stutterom, loadinzima i inim problemima u izvedbi. Gta je sam temelj moderne gaming kulture, nebitno je li u 30 ili 60 fpsa, prodat ce se milijunski prvih nekoliko minuta nakon izlaska, a pouceni iskustvom sto su dostavili tehnicki sa RDR2, ja bi se iznimno veselio sa 30fpsa u jednoj takvoj igri sa te strane.
chono 30 fps izaziva bolove u mojim očima pa da igru radi i bog isus.
U pocetne dvije minute napravili bolju reklamu za pro nego sugavi sony
Zaboravio sam kolko je odvratno ovo izgledalo u performance modeu
U današnje vrijeme gdje je na konzolama sama grafika na visokoj razini, fokus bi trebao biti na nekakav 40-60fps mode, vecina igraca to odabire što potvrđuje smjer u kojem bi trebali ici (snažniji Cpu)…uz to razvoj igara bi bio jeftiniji, manje trošenja resursa na pore, face-dlacice i bling efekte a više na pricu, likove, gameplay i viši fps.
stitrek da bi imao 40 do 60 fps moras imati dobar frame pacing, u suprotnom ces imati katastrofu kao sto ima Black Myth Wukong, a to je onako vecina naslova.
Kakve veze ima cijena razvoja igara ako art tim odluci napraviti detaljnije i oku ugodnije likove? Odnosno, da preformuliram, kako pobogu moze model lika biti skuplji od razvoja inovativnog gameplaya, upecatljive price uz jaku tehnicku stranu igre?