Tuhy Dude!! Svaka ti čast! Čestitam!!
Blebletaonica 3.0
- Uređivano
Tuhy 29.10.2024 sam reko da bi bilo jebeno dosta.
Koji jebeni lažljivi smrad
Nisi ti rekao dosta nego san ja rekao dosta nema vise seksa da si ti gori jer ces me zgaziti i naravno da te to potreslo i trgnuo si se.
I slikaj se goli kako treba a ne tako u majci
Tuhy il onom zadarskom debelom smradu kad mi krvavo spusti na račun debljine il nejebice.
Ja san taman
renda sad ti jebi ovo krme iz Zadra koji nije skinul ni gram
Neman sto dirati idealnu težinu
Mi se tu mučimo s utezima, šipkama, voze se bicikli, trči se, a Miro skoro ravan trbuh, samo se topi uz vatricu sav višak masti…i njegov i nesretnih janjaca koji završe na ražnju svakih par dana.
Cips je najgora hrana. Pored zasicenih masti ima i trans masti koje ne postoje u prirodi. Covjek ih stvorio przenjem ulja. Dakle ni kokice pogotovo iz mikrovalne. Moze jedino u aparatu na vruci zrak ali onda ih ne mozes posoliti jer nema masti da se so zalijepi.
- Uređivano
Tuhy prvo, bravo na trudu, osjetiš i po sebi da ti je lakše kad si izgubio 30kg.
Drugo, puno ljudi kad počne neku dijetu i vježbanje misle da ako doguraju do neke određene kilaže, da je free for all, pa je to znak za ponovno prežderavanje i tortice i sladolede i čipseve, pa se žale kako su opet vratili kile nazad. Ono, šok i nevjerica.
Puno ljudi "ne može" izgubit kile jer misle da dijeta traje 3 mjeseca, a u stvarnosti, traje do kraja života.
Ne, nemoraš pojest cijelu kutiju keksa, pa poslje sladoled jer si otrčao 5 kilometara.
Ne, nemoraš pojest sve što ti je na tanjuru. Ne, nemoraš pojest desert nakon svakog jela. Da, zdjela kokica je obrok. Tri reda čokolade je obrok. Zdjela muslija je obrok. Šnita kruha i pašteta je obrok.
Čaša kole koju popiješ ne ispari u zrak, i to su kalorije.
Puno ljudi se laže, ili jednostavno ne registrira koliko zapravo unose bezvezne kalorije.
Samo odluči nastavit tako, i kombiniraj sa teretanom ako se već poslje posla ne krećeš nikako, jer stagnacija ubija. Sretno.
- Uređivano
Upravo to i je cilj ovom mom frendu, da mi promjeni navike.
Zato meni ovo i nije nekakva dijeta, nego navikavanje na pravilniju prehranu i zdraviji način života.
Nisam gladan, ne izgladnjujem se. Ali pazim što jedem i u kojim količinama. I polako mi se izgrađuje taj mentalitet i ta navika.
Ak ja dođem do 85kg i kažem "ok, to je to, sad mogu nastavit po starom", za 2 godine sam opet nazad na 130kg
oxi Ne, nemoraš pojest sve što ti je na tanjuru.
Kod nas u kući se uvijek to forsiralo. Skoro sve se iskorištavalo do maksimuma, pogotovo kad je bio rat. Ni sad nije puno drugačije, ali to zato jer se naučilo na skromnije i da je hrana svetinja.
Kužim što želiš reći, ali nekad treba samo planirati bolje veličinu i vrstu porcija koje netko priprema i jede, posebno ako se pazi na to.
- Uređivano
Zero kužim te skroz. Ista stvar i kod mene. Samo ja sam na skroz drugom kraju toga ali razumijem kako je teško izgubit kile, tako je meni teško dobit, ja sa 178cm visine i jedva 55-56 kila, mene se uvjek prozivalo sam anoreksična/bulimična jer ne dobivam kile. Tek prije dvije godine cca sam odlučila provjerit štitnjaču, da bi mi rekli da zašto me nitko nikad nije poslao na test, jer imam baš sjeban slučaj hipertireoze.
Doslovno poserem isti dan sve što unesem. Taj dan. Nutrienti od hrane se ne stignu absorbirat u crijevima kako treba, već izađe van. Pardon na mentalnoj slici al nemam kako objasnit. A ako pojedem više samo serem više.
Ali uz sve to vježbam godinama, tako da od tih 55 kila imam 10% masti, jer priznajem, jedem dosta puno smeća i ovisnik sam o sladoledu i koli.
Tako da sam trebala zamjenit dosta smeća što sam redovito jela za proteine i vlakna, i znam kako je teško promjenit naviku koji imaš 15+ godina. Ono meni je tortura bila prejedat se, a kamoli kad si gladan, nema mi goreg osjećaja od gladi.
- Uređivano
oxi da mozes to sve navedeno, samo moras trositi vise. 5km trcanja je realno nista, pogotovo kada naviknes tijelo i misice na to.
Ljudi ne racunaju kalorije kako spada, ne razvrstavaju ih na aktivne i pasivne kroz dan. Druga stvar je sto ces ti unosom takve hrane i redovitim vjezbanjem opet izgledat za kurac i osjecat se za kurac. Tako da ti ostatak posta stoji i treba se maknut od tako procesuirane "hrane". Ovo sto je @Zero napisao, zamjeni cips i sranja sa orastastim plodovima i susenim vocem i imas totalno drugaciji efekt.
Ja sam opcenito protiv "dijeta" kako ih narod voli popularno nazivat, a istodobno ih povezuje sa izgladnjivanjem. Stvar je tako jednostavna da ne moze biti jednostavnija, stvar je odnosa koliko unosis i koliko trosis. Prioritizirat proteinske namirnice, izbaciti industrijske secere kompletno, ne smanjivati obroke, nego promjeniti namirnice koje unosis.
@Tuhy skidam kapu za odraden posao i nemoj prestati ovim rezimom. Stvar je mentaliteta na duge staze. Najtezi dio je prehrana, trening je lako odradit.
Edit: @oxi imam isti problem sa stitnjacom, rokam dvije tablete dnevno dozivotno i rekli su mi da nikada necu moci dobiti kile. Danas nosim 80kg i visoko pokazujem fakica svim tim prognosticarima
Također sam obožavatelj čipsa, ali samo za sportske prijenose i malo manje Netflix. To je opet dosta i previše, ko i 3.5.-4L Jamničke na dan. Tu je i 14 tableta na dan i pribere se elemenata za kilažu. Trenutno sam na 100-102kg. Znam da bi trebal smanjiti al to je teška misija.
Čestitke @Tuhy na velikom padu.
chono imam isti problem sa stitnjacom, rokam dvije tablete dnevno dozivotno i rekli su mi da nikada necu moci dobiti kile. Danas nosim 80kg i visoko pokazujem fakica svim tim prognosticarima
Ja (isto) ponosno mogu reć da sam dobila 3 kile u dvije godine, možda će se netko smijat, ali kad imaš istu kilažu od 18te godina života ali nastaviš rast u visinu, to mi je ekvivalent kao da sam se popela na everest. Zato kažem da suosjećam sa ljudima koji pokušavaju skinut kile jer ja sam radila na sebi godinama i moram nastavit tako do kraja života ako hoću neke konkretne rezultate, isti k je kad hoćeš izgubit kile.
- Uređivano
Zero Kužim što želiš reći, ali nekad treba samo planirati bolje veličinu i vrstu porcija koje netko priprema i jede, posebno ako se pazi na to
Ili ako imas moj metabolizam, mozes pojest janje na dan i imat ces 20 grama vise za 2mj. Doduse ja sam fizicki jako aktivan, vjezbam i sta sve ne - ali uvijek sam imao zeludac koji cavle provari za 10min.
Treba pazit na neke stvari, ni ja ne jedem gluposti, vec 3 godine cista domaca prehrana, malo przenog i brzih rucaka - hrpa povrca, jaja…
@Tuhy dodji na mjesalicu kod mene, za mjesec dana si na 85.
P.s - Nisam cips pojeo cca prek 5 godina, vjerujem i vise. Nit ga volim nit ga zelim.
@Miro treba prijaviti na Život na vagi
Ja sam isto ovak kao Tuhy postigao, samo kontra smjer.
chono da mozes to sve navedeno, samo moras trositi vise. 5km trcanja je realno nista, pogotovo kada naviknes tijelo i misice na to.
Kad si dugo vrimena na niskom BFu mozes što oćeš jer metabolizam pojede sve, puno si više možeš dopustit kad si dugo vremena na niskom % nego kad si cijeli zivot debeo. Trčanje je generalno ništa jer je dokazano da težinski treninzi troše više kalorija nego kardio.
Kolega gore je cijeli zivot na visokom bf i zato će i nakon ovog režima morati raditi pametnije izbore jer njemu ovo nije prirodno stanje (još)
Orašasti plodovi i sušeno voće su i dalje masti i cukar, puno bolje od čipsa definitivno no količinu istih treba regulirat.
i slažem se da je stvar jednostavna, kalorije van kalorije unutra, i ako vam sat kaze da ste u 1 sat potrošili 600-700 kalorija sat laže i ne vodite se time
puno je teže dobiti kvalitetne kile nego ih izgubizi