Fenix Osobno sve ozbiljnije maštam o nečem terenskom ili zanatu. Ovo sjedenje za kompom je depresivno, lomi kičmu i općenito nezdravo, depresivno.
Ti se baviš programiranjem? Završio si tada dosta težak fakultet, bio bi bedast da ideš radit fizički posao. Majstori su majstori ali programeri na peak human razini što se intelekta tiče. Cijeni mozak i trud.
Ovisi gdje i kako ali osim u rudnicima na fizikaliji nećeš zaraditi više od 3000-4000 eura mjesečno. 3000 sigurno drmaš uz neki side job ili web dizajn.
Reći ću ti da vlastiti krevet, dom, hrana, higijena nemaju svoju cijenu.
Trenutno jebeš mozak i kičmu al sigurno postoji način da napraviš balans, prošetaš svaka 2h, ergonomski stolac plus istezanje svaki dan 30 min nakon posla.
To je moj savjet na temelju iskustva terenskog i svestranog rada. Mlatim se po glavi svaki dan što nisam završio fakultet na koji krenuo, odabrao sam potpuno drugu glupost u životu (iz vlastite želje) pa mi se obilo u glavu. U najgorem slučaju sad bi predavao u školi.
32. godina počela, sve je izglednija Njemačka, Austrija. Sumnjam da ću ovdje izdržat do 47. za 1500-1700 eura i 336-400h rada mjesečno.