Ventilatori i klime
- Uređivano
Mi smo kupili pre 2 godine neku Vivax za posao.
Ohladi dosta, ne ko klasična koju imam doma ali za jednu sobu 5x5 dušu dalo ako nemaš boljeg izbora.
Bila je 1400 kn.
Crijevo ide van ali imaš prozor na sobi garant, otvoriš ga na kant ili lagano normalno, staviš neki pokrivač preko otvorenog dijela da ti nutra baš nejde vrućina i bok.
Na tvom mestu nebi mislio puno, pogotovo ak trebaš za sobu samo i kad su cifre boljih ventilatora 100 eura pa nadalje.
Prednost je da ju moreš seliti u kuhinju, dnevni i tak, bitno da imaš prozor.
Kondenzacijska posuda puni se sukladno temperaturi i razini kondenzacije.
Ako je vani 38 a ti ju staviš na 20, prazniš je 2x dnevno. Ako ju staviš na 24-26 tada 1x dnevno. Ovisi koliko vlage je u zraku.
Evo, točno ovakav tip je bio, nisam siguran u točan broj modela, ova je ipak novija ali nabili su cifru skoro duplo.
Evo rješenja za prozor.
Ja ne znam kakvu sam prijenosnu tad imao (kontam da je bila Vivax ili neko takvo smeće), ali strašno koliko se to čulo i koliko je zauzvrat slabo hladilo. A bio je napravljen izvod za crijevo u zidu od strane majstora…sto je na kraju poslužilo za odvod nove zidne klime. Ako se može testirati, to bih savjetovao, ali doslovno nikom živom ne bih preporučio takvo rashlađivanje. Bolje i ventilator.
Fenix A na 3 je zvijer i to koristim za onu foru da ga staviš prema prozoru pa ispuše sav vrući zrak što se kroz dan nakupi i prostorija postane ugodna
Mi imamo Xioami Fan 2 Pro nekih dvije godine i spašava zasad, ali u sobi nam je i dalje vruće. Što bi tek bilo da ga nemamo…! Imam ogromna balkonska koja su kvalitetna i naravno imamo rolete, ali svejedno je u sobi oko 28 - 29. Moram ovo isprobati dok ne dođe klima.
Klima u dnevnom/kuhinji
Klima u sobi
I ja san miran ujutro kad je hladnije samo se pokrijem, nedaj boze gasiti klimu.
Iman jednog lika koji kaze kao vruce je ja mu kazen pa klima i to a on da zena neda da nije zdravo, a reko jesi razmislja o promjeni žene?
- Uređivano
Fenix Kako to da nemaš klimu u stanu? Crkla? Kad si mi pričao da uzimaš mislio sam da kupuješ drugu
Imam u stanu, u boravku. I ona radi i može ohladiti samo boravak i dio hodnika. Sobu nema šanse. I sad kupujemo klimu samo za sobu.
Bio mi je majstor, čekat ću ga mjesec dana najmanje i naravno da je popljuvao postavljanje klime u boravku koja je stavljena gdje nije trebala. Ali jbg, kad sam kupovao stan 2013. to mi nije bilo bitno. Bio sam samac, a svakako sam i spavao u boravku.
- Uređivano
Flipper Bio mi je majstor, čekat ću ga mjesec dana najmanje i naravno da je popljuvao postavljanje klime u boravku koja je stavljena gdje nije trebala
Idući put kad mi neki majstor krene srat po drugom majstoru i kak je to netko napravio a da nije bio on, zviznut ću mu šamar. Nema mi ništa iritantnije, svi majstori samo seru po drugima.
I meni klima u dnevnoj hladi hodnik a sobu baš i ne, iako kad sve zatvorim osjetim da je malo i do tamo došlo. Najveći win je bila stiropor izolacija na kući, stvarno drži temp.
Majstor koji ne sere po prethodnom nije dobar majstor.
foggy Zato ti sereš po svemu, jer misliš da si majstor.
Sterlok je bil ironičan i šalio se koliko sam skužil
A kaj se tiće tih majstora to si u pravu. Svaki pljuje prethodnog jer na taj način uzdiže sebe i eventualno ak neš zajebe tad onda već se zna unapred krivac a to je prethodni majstor. A još time si pripremaju teren da ti mogu naplatit jer on se kao namučio i ispravljao greške prethodnika.
Tako je to ak nemaš nekog frenda majstora koji će ti iskreno sa tobom napravit posel.
buz dobro gdje sad da okrenem jebeni ventilator? Hodnik malo ohladi, sobu nikako. U boravku s druge strane bude prehladno ako klima radi duže.
Inače, te 2013. godine u Brodu si bile dvije zgrade novogradnje. Ova gdje sam kupio stan, i jedna druga za koju su svi rekli da je koma kvaliteta. Za ovu su rekli da je super. I stvarno ona je koma, ali i ova nije puno bolja. Osim alimunijske stolarije koja je vrh, izolacija je koma. A morao sam ići na novogradnju zbog tadašnjeg APN-a. Ko’ za kuratz, oko i ispred zgrade je samo beton. Nema jednog jedinog drveta.
- Uređivano
Klimu standardnu imam na moru Electrolux plus dodatne Vivax i Yokohama i to sa njihovim čišćenjem filtera i unutra kaj sve treba počistiti mi se uopće ne radi a nekom da plaćam da radi nekaj kaj se meni neće e neće ići. Zato ju i ne upotrebljavam tak često, samo ponoći katkad. Možda maknem sve te klime u vražju mater.
Ventilator koji je odličan vrti se fino u smjerovima zapad-istok i obratno i samo kaj mi ne klimne glavom i pita: gazda jesam li dobar? Elite, 3 brzine a i osvježim njime i vanjski zrak jer imam ga i na terasi i to mi skroz ok.
Nije problem očistiti filtere, barem ne na mojoj. Skine se poklopac i izvade plastični filteri koji prije sezone mogu komotno pod tuš i onda se osuše. Isto ne vidim neku potrebu za dezinfekcijom, makar sam nedavno to napravio za auto.