Ventilatori i klime
Ventilator suši oznojenu kožu i to je to, malo je lakše. Bolje išta nego ništa. Ja sam ima stropni, ne smeta i uvijek je spreman za upotrebu. Ali bez klime nema tu sreće
Tuhy @wooddiebone , sjećam se da si ti imo par pametnih o odabiru nekih Xiaomi modela prije cca godinu - dvije.
On je spominjao Smart Fan 2 (skuplji, ne lite poput mojeg) i da se osjeća kao lagani povjetarac. Baš je usporedivo s tim. Teško je opisati, nije klasično puhanje, više nekako ide u spiralu i ugodnije je
Tako da je prvi dojam dobar
Za spavanje koristim dva PC ventilatora spojena na adapter sa podesavanjem brzine vrtnje, necujni su i budu udaljeni oko 3-4 metra te stvaraju efekt povjetarca. Klima se preko dana upali par puta na 10-20 min da rashladi prostoriju.
Baš sam stigao doma, soba je bila zamračena cijeli dan i u njoj je ugodnih 29.5. Odmah sam upalio Mitsubishia na 24°C i nek radi do spavanja.
Meni radi cijeli dan i noć osim kad sam na poslu. Bez klime ne bi oka sklopio.
Meni su sobe u potkrovlju i to je pakao.
Ne želim cijelu noć spavati pod klimom.
Upalim je sat, dva prije nego legnem.
Kada mi se oči počnu zatvarati je ugasim i tajmer je namješten da se opet upali u 2 ujutro ali samo 10 minuta da još malo rashladi.
Tako mi je ok.
Da, Smart Fan 2. Ne Pro niti Lite. Lite ima nešto drugačiji rotor i ako nisu to nadogradili nema varijabipnu brzinu nego samo 4 fiksne razine.
Obični i Pro imaju neki dvostruki rotor i mogu puno finije riktat brzinu pa stvarno ispada ful prirodno puhanje.
Staviš na taj mod, jačinu koja ti paše i okretanje. Za spavanje stvoreno.
Jedino kaj Pro još ima je baterija pa radi bežično, ali za 50 eura više se ne isplati po meni.
Ja san maloj neki xaiomi uzeo bio i prezadovoljna je
@Tuhy Ovisi i kakvu uzmeš, ja imam Hyundaia koji nije bio baš najjeftiniji. Uz nju ne možeš spavati jer je preglasna, ali ako je za jednu sobu ohladit i odvlažit, to može. Ali naravno kako su sve komponente u toj sobi, a ona se zagrijava dok radi i onda i hladi i grije prostoriju. Više hladi nego grije, ali nikad neće biti učinkovita kao zidna.
Tuhy U odnosu na neki klasični ventilator, kaj veliš? Se isplati uzet?
Ne znam što da kažem. U osnovi je samo ventilator i to je to, ne očekuj čuda.
Ali nekako prirodnije i ugodnije puše. Prije bi one jeftine ventilatore držao uvijek na najjače, i to bi puhalo, bučalo itd, prehladiš se, a ovdje je dovoljno 1 ili 2, ne čuješ ga, a baš lijepo pirka. A na 3 je zvijer i to koristim za onu foru da ga staviš prema prozoru pa ispuše sav vrući zrak što se kroz dan nakupi i prostorija postane ugodna. Prvi put od ovih vrućina se naspavali kako treba.
I baš smo se vratili iz shoppinga, iz trgovine ga uključio preko app i on ispuhao dok smo došli doma.
I pritom ga čuješ samo na lvl 3, ne škripi dok se okreće i 100 razina iznad je po toj izradi od drugih. Ja ga platio 63 eura i zadovoljni smo, a ako ti se da čekat dostavu, Smartus ga ima po 50 eura i to se isplati 100%, pogotovo ako ti je zanimljivo ovo da ga upravljaš i schedulaš putem moba.
Tuhy ima netko iskustva sa prijenosnim klima uređajima?
Ako misliš na ove što je Fenix stavio, takvo nešto nemam.
Ja imam skoro pa klasićnu. Nije po meni bacanje love jer služila me ok. Od Tristar imam. Ona ima umjesto dvije samo jednu jedinicu, daljinski upravljač i sve opcije kao kod prave klime plus crijevo.
Klima je velika skoro ko pol frižidera i naravno možeš ju furat po prostoru koliko crijevo dopušta a ono je gibljivo i pogotovo ako je još u ravnini sa vanjskim otvorom onda ju možeš razvući do nekih malo manje od 2m.
Nisam je jedno godinu i pol uključivao zbog zdravstvenih razloga. Radila bi iza mene i propuhala i prohladila me skroz pa kroz dva dana bolove u mišićima bih imao itd. ali pošto sve veća vručina morat ću je aktivirat.
Da se vratim na te prijenosne, nisu one loše, hlade odlično, mjenjaš posudu u koju se skuplja voda, tj prazniš je svakih par sati ali postoji uvjet a to je da nekamo kraj crijeva moraš hitit kroz vanjski prostor da vrući zrak otfura van i dofura novi.
Ako imaš mogućnost da možeš crijevo ugurat van kroz neki manji otvor onda je super stvar. Ja nemam takvu mogućnost već crijevo stavim van kroz balkon i to kroz poluotvorena vrata i još spustim zastor da što manje ulazi zraka i to mi u jednu ruku nije skroz rentabilno jer mi dođe i topli zrak pa joj treba dulje da rashladi prostor a rashladi ga onoliko koliko postaviš temp. Nemam drugu opciju osim tako na taj način, crijevo kroz balkon ali kad je jako vruče zanemariš takav problem.
Fenix koristim za onu foru da ga staviš prema prozoru pa ispuše sav vrući zrak što se kroz dan nakupi i prostorija postane ugodna. Prvi put od ovih vrućina se naspavali kako treba.
Baš sam čitao o toj fori
To si pred spavanje usmjerio prema prozoru i ostavio preko noći ili? Jesi stavio što bliže prozoru ili odmaknuo malo?