Tuhy Bacanje love ili…?

Yep. Grije od iza, moraš imati negdje otvor prema van za cijev pa dosta ljudi prozor ima otvoren, ne hladi dobro kao klasična klima i bučna je.

Ja san maloj neki xaiomi uzeo bio i prezadovoljna je

Tuhy Bacanje love ili…?

Točno to, kao što i Brico kaže. Uzeo tijekom faksa i sljedeći dan odmah reklamirao za "normalnu". Jedno od najvećih smeća koje čovjek može uzeti za novce.

Tuhy Edit: ima netko iskustva sa prijenosnim klima uređajima? Isključivo bi bilo za sobu.

Bacanje love ili…?

Manje drkaj u sobi pa ti nece biti vruce i potrebna klima

@Tuhy Ovisi i kakvu uzmeš, ja imam Hyundaia koji nije bio baš najjeftiniji. Uz nju ne možeš spavati jer je preglasna, ali ako je za jednu sobu ohladit i odvlažit, to može. Ali naravno kako su sve komponente u toj sobi, a ona se zagrijava dok radi i onda i hladi i grije prostoriju. Više hladi nego grije, ali nikad neće biti učinkovita kao zidna.

Tuhy U odnosu na neki klasični ventilator, kaj veliš? Se isplati uzet?

Ne znam što da kažem. U osnovi je samo ventilator i to je to, ne očekuj čuda.

Ali nekako prirodnije i ugodnije puše. Prije bi one jeftine ventilatore držao uvijek na najjače, i to bi puhalo, bučalo itd, prehladiš se, a ovdje je dovoljno 1 ili 2, ne čuješ ga, a baš lijepo pirka. A na 3 je zvijer i to koristim za onu foru da ga staviš prema prozoru pa ispuše sav vrući zrak što se kroz dan nakupi i prostorija postane ugodna. Prvi put od ovih vrućina se naspavali kako treba.

I baš smo se vratili iz shoppinga, iz trgovine ga uključio preko app i on ispuhao dok smo došli doma.

I pritom ga čuješ samo na lvl 3, ne škripi dok se okreće i 100 razina iznad je po toj izradi od drugih. Ja ga platio 63 eura i zadovoljni smo, a ako ti se da čekat dostavu, Smartus ga ima po 50 eura i to se isplati 100%, pogotovo ako ti je zanimljivo ovo da ga upravljaš i schedulaš putem moba.

Tuhy ima netko iskustva sa prijenosnim klima uređajima?

Ako misliš na ove što je Fenix stavio, takvo nešto nemam.

Ja imam skoro pa klasićnu. Nije po meni bacanje love jer služila me ok. Od Tristar imam. Ona ima umjesto dvije samo jednu jedinicu, daljinski upravljač i sve opcije kao kod prave klime plus crijevo.

Klima je velika skoro ko pol frižidera i naravno možeš ju furat po prostoru koliko crijevo dopušta a ono je gibljivo i pogotovo ako je još u ravnini sa vanjskim otvorom onda ju možeš razvući do nekih malo manje od 2m.

Nisam je jedno godinu i pol uključivao zbog zdravstvenih razloga. Radila bi iza mene i propuhala i prohladila me skroz pa kroz dva dana bolove u mišićima bih imao itd. ali pošto sve veća vručina morat ću je aktivirat.

Da se vratim na te prijenosne, nisu one loše, hlade odlično, mjenjaš posudu u koju se skuplja voda, tj prazniš je svakih par sati ali postoji uvjet a to je da nekamo kraj crijeva moraš hitit kroz vanjski prostor da vrući zrak otfura van i dofura novi.

Ako imaš mogućnost da možeš crijevo ugurat van kroz neki manji otvor onda je super stvar. Ja nemam takvu mogućnost već crijevo stavim van kroz balkon i to kroz poluotvorena vrata i još spustim zastor da što manje ulazi zraka i to mi u jednu ruku nije skroz rentabilno jer mi dođe i topli zrak pa joj treba dulje da rashladi prostor a rashladi ga onoliko koliko postaviš temp. Nemam drugu opciju osim tako na taj način, crijevo kroz balkon ali kad je jako vruče zanemariš takav problem.

Fenix koristim za onu foru da ga staviš prema prozoru pa ispuše sav vrući zrak što se kroz dan nakupi i prostorija postane ugodna. Prvi put od ovih vrućina se naspavali kako treba.

Baš sam čitao o toj fori 😆

To si pred spavanje usmjerio prema prozoru i ostavio preko noći ili? Jesi stavio što bliže prozoru ili odmaknuo malo?

Brijac nije neka filozofija, staviš ga što bliže prozoru i to je to, meni je na nekih pola metra od prozora. Zidovi su i dalje vrući pa se opet zagrije s vremenom, ali zato sleep mode po noći radi svoje

Fenix Meni je uvijek bilo logičnije da ga stavim van pa da puše hladniji zrak unutra, ali to je više funkcioniralo kod mene u Zagorju na bregu gdje je po noći rijetko kad bilo više od 18-19 stupnjeva kad su bile i najveće vrućine.

buz kad smo se doselili u taj kraj točno na ovaj dan 2005. doslovno smo upalili centralno tu noć. Još nekoliko ljeta kasnije noći su bile svježe, ali toga više nema

Tuhy

Mi smo kupili pre 2 godine neku Vivax za posao.

Ohladi dosta, ne ko klasična koju imam doma ali za jednu sobu 5x5 dušu dalo ako nemaš boljeg izbora.

Bila je 1400 kn.

Crijevo ide van ali imaš prozor na sobi garant, otvoriš ga na kant ili lagano normalno, staviš neki pokrivač preko otvorenog dijela da ti nutra baš nejde vrućina i bok.

Na tvom mestu nebi mislio puno, pogotovo ak trebaš za sobu samo i kad su cifre boljih ventilatora 100 eura pa nadalje.

Prednost je da ju moreš seliti u kuhinju, dnevni i tak, bitno da imaš prozor.

Kondenzacijska posuda puni se sukladno temperaturi i razini kondenzacije.

Ako je vani 38 a ti ju staviš na 20, prazniš je 2x dnevno. Ako ju staviš na 24-26 tada 1x dnevno. Ovisi koliko vlage je u zraku.

Evo, točno ovakav tip je bio, nisam siguran u točan broj modela, ova je ipak novija ali nabili su cifru skoro duplo.

https://www.kingtrade.hr/klima-uredaj-vivax-acp09pt25aeg-r290-mobilna/26835/product/?utm_source=jeftinije&utm_medium=products&utm_campaign=jeftinije_products&utm_content=pp_3

Evo rješenja za prozor.

https://www.electronic-star.hr/Kucanstvo/Hladenje/Klima-uredaji/Prijenosne-klime/Set-brtvi-za-prozore-3-9-m-patentni-zatvarac-cicak.html

Ja ne znam kakvu sam prijenosnu tad imao (kontam da je bila Vivax ili neko takvo smeće), ali strašno koliko se to čulo i koliko je zauzvrat slabo hladilo. A bio je napravljen izvod za crijevo u zidu od strane majstora…sto je na kraju poslužilo za odvod nove zidne klime. Ako se može testirati, to bih savjetovao, ali doslovno nikom živom ne bih preporučio takvo rashlađivanje. Bolje i ventilator.

Fenix A na 3 je zvijer i to koristim za onu foru da ga staviš prema prozoru pa ispuše sav vrući zrak što se kroz dan nakupi i prostorija postane ugodna

Mi imamo Xioami Fan 2 Pro nekih dvije godine i spašava zasad, ali u sobi nam je i dalje vruće. Što bi tek bilo da ga nemamo…! Imam ogromna balkonska koja su kvalitetna i naravno imamo rolete, ali svejedno je u sobi oko 28 - 29. Moram ovo isprobati dok ne dođe klima.

Klima u dnevnom/kuhinji

Klima u sobi

I ja san miran ujutro kad je hladnije samo se pokrijem, nedaj boze gasiti klimu.

Iman jednog lika koji kaze kao vruce je ja mu kazen pa klima i to a on da zena neda da nije zdravo, a reko jesi razmislja o promjeni žene?

Flipper a jbg, ne može napraviti čuda. Ali može izjednačiti temperaturu s vanjskom kad je noću vani svježije

Kako to da nemaš klimu u stanu? Crkla? Kad si mi pričao da uzimaš mislio sam da kupuješ drugu

Fenix Kako to da nemaš klimu u stanu? Crkla? Kad si mi pričao da uzimaš mislio sam da kupuješ drugu

Imam u stanu, u boravku. I ona radi i može ohladiti samo boravak i dio hodnika. Sobu nema šanse. I sad kupujemo klimu samo za sobu.

Bio mi je majstor, čekat ću ga mjesec dana najmanje i naravno da je popljuvao postavljanje klime u boravku koja je stavljena gdje nije trebala. Ali jbg, kad sam kupovao stan 2013. to mi nije bilo bitno. Bio sam samac, a svakako sam i spavao u boravku.

Flipper Bio mi je majstor, čekat ću ga mjesec dana najmanje i naravno da je popljuvao postavljanje klime u boravku koja je stavljena gdje nije trebala

Idući put kad mi neki majstor krene srat po drugom majstoru i kak je to netko napravio a da nije bio on, zviznut ću mu šamar. Nema mi ništa iritantnije, svi majstori samo seru po drugima.

I meni klima u dnevnoj hladi hodnik a sobu baš i ne, iako kad sve zatvorim osjetim da je malo i do tamo došlo. Najveći win je bila stiropor izolacija na kući, stvarno drži temp.

Majstor koji ne sere po prethodnom nije dobar majstor.