Baš sam istu stvar guglao (za ventilatore), ali nisam baš našao da se negdje neki modeli/marke baš preporučuju.

Ja sam si uhvatio na Mall-u na akciji ovaj: https://www.mall.hr/ventilatori/salco-smv-30-stolni-metalni-ventilator i ovaj https://www.mall.hr/ventilatori/salco-smv-40-stojeci-metalni-ventilator

Do sad sam samo imao plastične pa rekoh da vidim kakvi su ti metalni. Nažalost ovaj stojeći su mi otkazali jer ih nemaju na stanju pa se sad navlačim s njima, a ovaj stolni ću valjda dobiti kroz par dana pa javim kakav je.

Ja bih rekao da su ovi s tri lopatice baš oni naj naj običniji i da treba gledati s 4-5-6 lopatica za neko bolje iskustvo. Još me zanima kakvi su oni stupni, ali strah me uzeti jer mi baš izgledaju kao da nemaju širine u puhanju.

I jedni i drugi, odnosno skuplji i jeftini će radit isti posao a vijek trajanja podjednak. Evo Brico piše u isto vrijeme ko i ja hehe!

Meni je bitno kod ventilatora da ima više brzina, automatsku okretnu glavu i da elisa ima što više krilaca zbog buke.

Fenix

E to su ti stupni, ne znam kako puhaju u širinu kad su tako uski tj. neklasični.

Brijac em što je ružniji od PS5 em što je loš i ne paše mi da puše s poda. U nekoliko trgovina sam isprobao sve što imaju i na kraju uzeo Xiaomi Smart Fan 2 Lite za 60€.

Popušio sam priču s precijenjenim motorom i nešto elise, ali javim dojmove

Fenix ali javim dojmove

Taj sam ja isto gledao pa svakako javi dojmove.

Super mi je kako svugdje u opisima piše da hladi prostoriju, hladi moj k. Samo vrti taj vrući zrak po sobi, dajući privid hlađenja.

@wooddiebone , sjećam se da si ti imo par pametnih o odabiru nekih Xiaomi modela prije cca godinu - dvije.

Ja doma imam neko Vivax stajaće smeće i glava me probija od njegovog "hlađenja". Mislim, bolje i on nego ništa, poginuo bih u sobi da nemam bar taj ventilator, al da bih htio nešto bolje (a da nije ugradnja klime), da.

buz privid/iluzija je sve što mi treba

Ventilator suši oznojenu kožu i to je to, malo je lakše. Bolje išta nego ništa. Ja sam ima stropni, ne smeta i uvijek je spreman za upotrebu. Ali bez klime nema tu sreće

Tuhy @wooddiebone , sjećam se da si ti imo par pametnih o odabiru nekih Xiaomi modela prije cca godinu - dvije.

On je spominjao Smart Fan 2 (skuplji, ne lite poput mojeg) i da se osjeća kao lagani povjetarac. Baš je usporedivo s tim. Teško je opisati, nije klasično puhanje, više nekako ide u spiralu i ugodnije je

Tako da je prvi dojam dobar

Za spavanje koristim dva PC ventilatora spojena na adapter sa podesavanjem brzine vrtnje, necujni su i budu udaljeni oko 3-4 metra te stvaraju efekt povjetarca. Klima se preko dana upali par puta na 10-20 min da rashladi prostoriju.

Baš sam stigao doma, soba je bila zamračena cijeli dan i u njoj je ugodnih 29.5. Odmah sam upalio Mitsubishia na 24°C i nek radi do spavanja.

Meni radi cijeli dan i noć osim kad sam na poslu. Bez klime ne bi oka sklopio.

Meni su sobe u potkrovlju i to je pakao.

Ne želim cijelu noć spavati pod klimom.

Upalim je sat, dva prije nego legnem.

Kada mi se oči počnu zatvarati je ugasim i tajmer je namješten da se opet upali u 2 ujutro ali samo 10 minuta da još malo rashladi.

Tako mi je ok.

StarFox_N

To je razlog iz kojeg u kući neću imati potkrovlje, nego gore betonska deka i iznad skriveni kosi krov.

Kod mojih doma isto potkrovlje pakao ljeti, ako klima ne radi stalno sjediš i znoj kapa s tebe.

Tuhy

Fenix

Da, Smart Fan 2. Ne Pro niti Lite. Lite ima nešto drugačiji rotor i ako nisu to nadogradili nema varijabipnu brzinu nego samo 4 fiksne razine.

Obični i Pro imaju neki dvostruki rotor i mogu puno finije riktat brzinu pa stvarno ispada ful prirodno puhanje.

Staviš na taj mod, jačinu koja ti paše i okretanje. Za spavanje stvoreno.

Jedino kaj Pro još ima je baterija pa radi bežično, ali za 50 eura više se ne isplati po meni.

Brijac Pametno. I ja bih isto tako ali nisam imao izbora.

U pitanju je bila adaptacija stare kamene kuće. Nije bilo izvedivo dizati još jedan kat a s potkrovljem smo dobili još 60 m2.

Fenix Teško je opisati, nije klasično puhanje, više nekako ide u spiralu i ugodnije je

Tako da je prvi dojam dobar

U odnosu na neki klasični ventilator, kaj veliš? Se isplati uzet?

Edit: ima netko iskustva sa prijenosnim klima uređajima? Isključivo bi bilo za sobu.

Bacanje love ili…?

Tuhy Bacanje love ili…?

Yep. Grije od iza, moraš imati negdje otvor prema van za cijev pa dosta ljudi prozor ima otvoren, ne hladi dobro kao klasična klima i bučna je.