Tema za klime i hlađenje

Trenutno mi klima nije opcija, pa gledam neki dobar vent. Jesu li ovi od po 20 i po 100 eura svi isti? Ne znam koja uopće razlika može bit u nečemu što se svodi na motor i okretanje lopatica

Baš sam istu stvar guglao (za ventilatore), ali nisam baš našao da se negdje neki modeli/marke baš preporučuju.

Ja sam si uhvatio na Mall-u na akciji ovaj: https://www.mall.hr/ventilatori/salco-smv-30-stolni-metalni-ventilator i ovaj https://www.mall.hr/ventilatori/salco-smv-40-stojeci-metalni-ventilator

Do sad sam samo imao plastične pa rekoh da vidim kakvi su ti metalni. Nažalost ovaj stojeći su mi otkazali jer ih nemaju na stanju pa se sad navlačim s njima, a ovaj stolni ću valjda dobiti kroz par dana pa javim kakav je.

Ja bih rekao da su ovi s tri lopatice baš oni naj naj običniji i da treba gledati s 4-5-6 lopatica za neko bolje iskustvo. Još me zanima kakvi su oni stupni, ali strah me uzeti jer mi baš izgledaju kao da nemaju širine u puhanju.

I jedni i drugi, odnosno skuplji i jeftini će radit isti posao a vijek trajanja podjednak. Evo Brico piše u isto vrijeme ko i ja hehe!

Meni je bitno kod ventilatora da ima više brzina, automatsku okretnu glavu i da elisa ima što više krilaca zbog buke.

Fenix

E to su ti stupni, ne znam kako puhaju u širinu kad su tako uski tj. neklasični.

Brijac em što je ružniji od PS5 em što je loš i ne paše mi da puše s poda. U nekoliko trgovina sam isprobao sve što imaju i na kraju uzeo Xiaomi Smart Fan 2 Lite za 60€.

Popušio sam priču s precijenjenim motorom i nešto elise, ali javim dojmove

Fenix ali javim dojmove

Taj sam ja isto gledao pa svakako javi dojmove.

Super mi je kako svugdje u opisima piše da hladi prostoriju, hladi moj k. Samo vrti taj vrući zrak po sobi, dajući privid hlađenja.

@wooddiebone , sjećam se da si ti imo par pametnih o odabiru nekih Xiaomi modela prije cca godinu - dvije.

Ja doma imam neko Vivax stajaće smeće i glava me probija od njegovog "hlađenja". Mislim, bolje i on nego ništa, poginuo bih u sobi da nemam bar taj ventilator, al da bih htio nešto bolje (a da nije ugradnja klime), da.

buz privid/iluzija je sve što mi treba

Ventilator suši oznojenu kožu i to je to, malo je lakše. Bolje išta nego ništa. Ja sam ima stropni, ne smeta i uvijek je spreman za upotrebu. Ali bez klime nema tu sreće

Tuhy @wooddiebone , sjećam se da si ti imo par pametnih o odabiru nekih Xiaomi modela prije cca godinu - dvije.

On je spominjao Smart Fan 2 (skuplji, ne lite poput mojeg) i da se osjeća kao lagani povjetarac. Baš je usporedivo s tim. Teško je opisati, nije klasično puhanje, više nekako ide u spiralu i ugodnije je

Tako da je prvi dojam dobar

Za spavanje koristim dva PC ventilatora spojena na adapter sa podesavanjem brzine vrtnje, necujni su i budu udaljeni oko 3-4 metra te stvaraju efekt povjetarca. Klima se preko dana upali par puta na 10-20 min da rashladi prostoriju.

Baš sam stigao doma, soba je bila zamračena cijeli dan i u njoj je ugodnih 29.5. Odmah sam upalio Mitsubishia na 24°C i nek radi do spavanja.

Meni radi cijeli dan i noć osim kad sam na poslu. Bez klime ne bi oka sklopio.

Meni su sobe u potkrovlju i to je pakao.

Ne želim cijelu noć spavati pod klimom.

Upalim je sat, dva prije nego legnem.

Kada mi se oči počnu zatvarati je ugasim i tajmer je namješten da se opet upali u 2 ujutro ali samo 10 minuta da još malo rashladi.

Tako mi je ok.

StarFox_N

To je razlog iz kojeg u kući neću imati potkrovlje, nego gore betonska deka i iznad skriveni kosi krov.

Kod mojih doma isto potkrovlje pakao ljeti, ako klima ne radi stalno sjediš i znoj kapa s tebe.

Tuhy

Fenix

Da, Smart Fan 2. Ne Pro niti Lite. Lite ima nešto drugačiji rotor i ako nisu to nadogradili nema varijabipnu brzinu nego samo 4 fiksne razine.

Obični i Pro imaju neki dvostruki rotor i mogu puno finije riktat brzinu pa stvarno ispada ful prirodno puhanje.

Staviš na taj mod, jačinu koja ti paše i okretanje. Za spavanje stvoreno.

Jedino kaj Pro još ima je baterija pa radi bežično, ali za 50 eura više se ne isplati po meni.

Brijac Pametno. I ja bih isto tako ali nisam imao izbora.

U pitanju je bila adaptacija stare kamene kuće. Nije bilo izvedivo dizati još jedan kat a s potkrovljem smo dobili još 60 m2.

Fenix Teško je opisati, nije klasično puhanje, više nekako ide u spiralu i ugodnije je

Tako da je prvi dojam dobar

U odnosu na neki klasični ventilator, kaj veliš? Se isplati uzet?

Edit: ima netko iskustva sa prijenosnim klima uređajima? Isključivo bi bilo za sobu.

Bacanje love ili…?