Tuhy ima netko iskustva sa prijenosnim klima uređajima?
Ako misliš na ove što je Fenix stavio, takvo nešto nemam.
Ja imam skoro pa klasićnu. Nije po meni bacanje love jer služila me ok. Od Tristar imam. Ona ima umjesto dvije samo jednu jedinicu, daljinski upravljač i sve opcije kao kod prave klime plus crijevo.
Klima je velika skoro ko pol frižidera i naravno možeš ju furat po prostoru koliko crijevo dopušta a ono je gibljivo i pogotovo ako je još u ravnini sa vanjskim otvorom onda ju možeš razvući do nekih malo manje od 2m.
Nisam je jedno godinu i pol uključivao zbog zdravstvenih razloga. Radila bi iza mene i propuhala i prohladila me skroz pa kroz dva dana bolove u mišićima bih imao itd. ali pošto sve veća vručina morat ću je aktivirat.
Da se vratim na te prijenosne, nisu one loše, hlade odlično, mjenjaš posudu u koju se skuplja voda, tj prazniš je svakih par sati ali postoji uvjet a to je da nekamo kraj crijeva moraš hitit kroz vanjski prostor da vrući zrak otfura van i dofura novi.
Ako imaš mogućnost da možeš crijevo ugurat van kroz neki manji otvor onda je super stvar. Ja nemam takvu mogućnost već crijevo stavim van kroz balkon i to kroz poluotvorena vrata i još spustim zastor da što manje ulazi zraka i to mi u jednu ruku nije skroz rentabilno jer mi dođe i topli zrak pa joj treba dulje da rashladi prostor a rashladi ga onoliko koliko postaviš temp. Nemam drugu opciju osim tako na taj način, crijevo kroz balkon ali kad je jako vruče zanemariš takav problem.