Miro stavili su…vrijeme cekanja mi 55 min i 18500 u redu kod francuza

Genesis

Evo za tebe i sve koji cekaju francuze

Nece vam pokazati igru uopce da je imaju ako je jezik na engleskom

Kad dodete na stranicu da je francuski jezik onda ima i košta 125e 5 eura više nego ova druga ali morate sve na francuskom drkati i onda dode hladan tuš jer im je postarina 85e

Pa sve skupa 210e znaci 60e skuplje

Ja san uzeo kod engleza pa cemo se jebati sa carinom kad dode vrime za to

Miro ma ja sam svoj primjerak uzeo odmah u UK…

Jebeš mu mater, jednom se živi

Ako ijedna igra zaslužuje… 🤝

Tuhy kad se sjetim da na ebayu prodaju po 1000 eura za CE…nek si gurnu monolith u guzicu 😃

Genesis nek si gurnu monolith u guzicu

HaHa-Ha-Ha ovo je dosta dobro receno

Napokon mi je stigla igra! Jedva čekam noć da pokrenem ovo čudo.

Frendu sam danas pokazao trailer kojeg nisam gledao niti sam htio gledati s njim.

Prije nego je pokrenuo sam mu malo pričao o igri i rekao sam da je i soundtrack brutalan (iako ga nisam čuo). I kad je krenula mjuza na traileru, trnci su me prošli. Doslovno na prvi takt me oduševilo.

Završena francuska ekspedicija u Painted World of Ariamis.

Nekad su Japanci napravili WRPG (Souls), a danas su Francuzi napravili JRPG — ali s preokretom. Borba na poteze oplemenjena je QTE elementima: potez koji briljira svježinom i dinamizmom, ali i umara. Nestala je ona stara, odmorna turn-based borba koja se mogla igrati satima bez zamora i frustracija.

Giphy - Catch Flower Petal GIF by Xbox

Priča je originalna i snažna — prava prilika za Ubisoft Originals branding koju su, naravno, propustili. Iako nisam fan iluzija, duhova, metaversa i alternativnih stvarnosti, priča je ipak dovoljno dobra da me zadrži do kraja. Volio bih samo da je ispričana drugačije, s manje ezoterije, a više emocionalne nastrojenosti.

Giphy - Smoke Disappear GIF by Xbox

Kasting je među najboljim koji sam vidio u jednom JRPG-u — ne toliko po naraciji i dijalozima, koliko po vizualnom i umjetničkom dizajnu. Svaki lik izgleda kao remek-djelo, iako je neko viška (gledam tebe, Yeti s naramkom drva).

Lokacije su vizualno impresivne, ali prostorno tek korektno uređene. Lijepo za gledati, ali ne i pamtiti po dizajnu prostora. Muzika je vrlo lijepa, a kampovski "small talk" ne ostavlja dojam — funkcionalan, ali bez duše.

Giphy - Angry Scream GIF by Xbox

Nedostaci? Ne možeš mijenjati članove tima u borbi. Kad kupuješ oružje, ne znaš kome pripada ni je li bolje od trenutnog. Neprijatelji imaju previše poteza i komboa, što katkada više frustrira nego izaziva.

Ocjena: 8/10 — artistički briljantno, tehnički nesavršeno, emocionalno ponekad hermetično. Ali lajkabilno, misticno, zanimljivo i vrijedno igranja.

Igru skinuo, pa malo isprobao. Završio prolog i započeo Act 1 te došao do dijela kad se mogu raspoređivati skill pointi i atributi. Što reći nego da daje jako, jako dobar dojam. Prolog je jednom sekvencom već bio... udarac... Melankoličan ugođaj čemu doprinosi odlična glazba, glasovna gluma izvrsna, a i estetski je vrlo ugodno. Borba na poteze mi je također dobra sa QTE sekvencama koje doprinose dinamici, a već vidim da će biti ovdje eksperimentiranja sa skillovima, pictosima i sl. Uglavnom, za sada zadovoljan, nastavljam kad dovršim Dragon Age: The Veilguard što bi trebalo biti valjda kroz kojih tjedan dana (trenutno blizu 80 sati, gotov part 9).

Gotov ovaj Sajmon

To su strahovi.

3 sata mi trebalo 😅

Vidi se da su refleksi slabi

Sad jos ostalo neki questovi,pa ono zlo od penjanja na Gestral Beachu.

DarkPunisher Svatko ima pravo na svoj dojam, ali ovaj odudara od svega sto sam vidio.

foggy znaci da je mogla biti Ubisoftova igra da su pitali developere sta ima novo kod vas?

foggy Ne bi, jer oni ne rade dobre igre

To znam ali da su kojim slucajem imali svoju slobodu a Ubi budžet, mogla je biti rijesena tehnicka problematika.

Ja bi tu jos lektorisao par stvari i bilo bi 9/10. Po meni.

DarkPunisher Ne zna ni on, oce ispast kul coek

Da sam htio ispast kul pridruzio bi se vasem unakrsnom svr$avanju i pobrao masu lajkova. Zahvatila me erektilna disfunkcija i foggyjev poop 🤓