• renda

•  
    •  
    •  
    •  
  • Uređivano

Zavrsil jucer, ne znam kak opisat sve vrste osjecaja koje je Clair Obscure u meni probudil, ali bilo je svakakvih, od tuznih do sretnih, a rijetke su igre koje to uspiju.

Clair Obscure je iskustvo koje bude ostalo u mojem sjecanju vjerojatno zauvijek jer se radi o narativno bogatoj avanturi koja spaja fantasticne elemente i duboke emocije u jedan vizualno ocaravajuci paket.

Likovi s kojima igramo su srce ove igre, raznolika druzina u kojoj se svatko bori sa svojim demonima i prosloscu, ali i gradi neraskidive veze s drugima. Necu ih pamtiti samo po izgledu ili replikama, vec po onome kako su me natjerali da se osjecam. Svaki susret s njima otkriva slojeve price bez da ista eksplicitno kazu i tu je prava snaga pisanja.

Prica je melankolicna i poeticna, balansira između nade i gubitka, borbe i prihvacanja. Njena struktura mozda nije linearna, ali upravo ta fragmentiranost odrazava unutarnje stanje likova i svijeta oko njih.

Vizualno, igra izgleda poput zivuce slike, paleta boja, svjetlo i sjene , dizajn svijeta i neprijatelja odisu elegancijom, ali i nadrealnim nemirom. Svaki kadar kao da je pazljivo naslikan zato jer vjerojatno i je.

No, ono sto ovu igru uzdize na visi nivo je glazba. Kompozicije su njezne, gotovo etericne, a zatim i razorne u emocionalnom smislu kad to zatreba. Glazba ne prati emocije ona ih stvara. Slusajuci soundtrack i izvan igre, lako se vratiti u taj svijet pun tuge, ljepote i nade.

Gameplay tj borba nije moj stil i zaziral sam oduvijek od borbe na poteze, ali ovdje sudjelujem i zelim sudjelovat u svakom potezu i tu lezi car i zaraznost, da je svaka igra zanra ovakva imala bi jos jednog fana.

Clair Obscure nije igra za svakoga. No za one koji traze iskustvo koje se igra vise srcem nego rukama ovo je neizostavno putovanje.

Za one koji cuju tisinu između nota.

Remek djelo!!

renda

Trk na youtube viditi drugi kraj

Miro jesam vec, ne svidja mi se drugi.

Ja još uvijek čekam da vidim dal će Francuzi stavit na onu Pixl stranicu.

Na ovoj će još oderat carinu

Tuhy

Uračunta je već carina kad plačaš odmah oderu 30 eura za carinu

Nije onih 24 eura poštarina?

Tuhy

Loše su to napisali ali evo gledam sad na računu:

Subtotal €121,95

Shipping €30,95

Tax (HR VAT 25.0%)€30,58

Total€152,90

od ovih 121,95 , 30.95 otpada na poštarinu po tome, može bit da sam u krivu vidjet ćemo kad paket stigne

f_i_c_o

A meni se isto cini da ce jos carina biti kad dode

Zato i ja francuze cekam

Jeli treba odma platiti ili tek kad salju?

f_i_c_o

VAT bi trebao bit samo porez, jos bi na to trebao platit carinu kad dode kod nas.

Miro

Odmah ide plaćanje

sanzo

je mislim da si u pravu, pobrkao sam ja carinu i porez

f_i_c_o

Pricekati cu francuze ako ne ide uzeti cu ja isto tu

• Genesis

•  
                      •  
                      •  
                    • Uređivano

Miro stavili su…vrijeme cekanja mi 55 min i 18500 u redu kod francuza

Genesis

Evo za tebe i sve koji cekaju francuze

Nece vam pokazati igru uopce da je imaju ako je jezik na engleskom

Kad dodete na stranicu da je francuski jezik onda ima i košta 125e 5 eura više nego ova druga ali morate sve na francuskom drkati i onda dode hladan tuš jer im je postarina 85e

Pa sve skupa 210e znaci 60e skuplje

Ja san uzeo kod engleza pa cemo se jebati sa carinom kad dode vrime za to

Miro ma ja sam svoj primjerak uzeo odmah u UK…

Jebeš mu mater, jednom se živi

Ako ijedna igra zaslužuje… 🤝

Tuhy kad se sjetim da na ebayu prodaju po 1000 eura za CE…nek si gurnu monolith u guzicu 😃

• foggy

•  
                              •  
                              •  
                              •  

Genesis nek si gurnu monolith u guzicu

HaHa-Ha-Ha ovo je dosta dobro receno