Developer: Sandfall Interactive

Izdavač: Kepler Interactive

Žanr: RPG

Platforme: PS5, Xbox Series, PC

Datum Izlaska: 24. travnja 2025.

Službeni opis igre:

Lead the members of Expedition 33 on their quest to destroy the Paintress so that she can never paint death again. Explore a world of wonders inspired by Belle Époque France and battle unique enemies in this turn-based RPG with real-time mechanics.

Moram priznati da me igra zaintrigirala od prve sekunde, a nakon što sam vidio da se radi o turn-based naslovu, mojoj sreći nije bilo kraja. Borba me, ovako na prvu, podsjeća na FFX. Izgleda mi baš jako zanimljivo, vizualno je predivna i uistinu se veselim novim informacijama.

Trailer:

kabegami nakon što sam vidio da se radi o turn-based naslovu

I mene igra privukla artom i dizajnom, a čak mi se i svidjelo ovo na poteze.

Isto pratim dalje, nadam se dobroj igri.

Joj kad vidim te otvorene svjetove… Ajd bas me zanima sto ce dalje prikazat

Day 1 bez razmisljanja. A soundtrack im je top btw 😃

A dobra mi je i ideja oko price. Pratise

Ovo sam propustio na showcaseu. Pratim dok ne pokažu malo više, ali izgleda kao još jedno ugodno iznenađenje. Mogla bi bit najisčekivanija igra sa prezentacije uz Wilds.

2 mjeseci kasnije

Briljantno izgleda. Baš se veselim ovome.

Art i enemy design je apsolutno predivan.

Good stuff. Legend of Dragoon/Lost Odyssey vibes u fajtu kad moras pogodit gumb. Nadam se samo da ce taj dio bio dinamican i zabavan, i da ce necem doprinest jer inace bude dosadio.

foggy

I malo čak podsjeća na Shadow Hearts. Za sada mi je ovo definitivno jedna od najiščekivanijih igara za sljedeću godinu.

kabegami Da, htio sam napisati ali činilo mi se da je hit box isti za sve napade pa nisam 😃 Nadam se da ce bit stvarno da naucis poteze i dodge itd, a ne da je taj bar uvijek isti.

2 mjeseci kasnije

Dolazi na proljeće 2025. Izgleda mi fantastično, baš mu se veselim.

Uz to, imamo i četiri nove pjesme (stavljam u spoiler radi preglednosti):

Zvuči apsolutno savršeno!

Nakon (ponajbolje ikad) potrošenih 200 sati u Midnight Sunsima potpisujem svaki kvalitetni turn based naslov 😃.

Ovo je od prvog prikaza odlično, ovaj je isto fenomenalan. Zasad je sigurna kupnja.

Sve super sto vidim, jedino me exploration brine. Velik fokus na combat, a nadam se da igra nije samo to.

P.S ste skuzili tko je jedan od vokala? 🙂

3 mjeseci kasnije

ovo se uzima 😁

Cijela igra izgleda kao da se desava pod vodom

• foggy

•  
                •  
                •  
                •  

Pod vodom cijela igra desava se

Pratim i jedva čekam 😁

11 dana kasnije

Dolazi 24. travnja!

Ima i world map! I gradova… svega ima! Zvuči fenomenalno.

Ufff kakva luda godina!

kabegami

Podsjeća me mapom i gameplayom na Ni No Kuni dosta. Ovome se bas radujem!

prayer ja cu uzet posebno izdanje za ps5 (ako ga igdje nadjem)

Prva najava je bila zanimljiva, ova nastavlja u istom tonu.

Ovo mi baš djeluje ko da bi mogla bit jebena igra "iz ničeg"… pozitivno iznenađenje kao Lies of Pi il već spomenuti Ni No Kuni. I fight i likovi i svijet me privlače, jedino mi voice over one jedne ženske djeluje nekak prejednolično / "izvještaćeno"… ne znam ni sam kak da se izrazim…

Za 3 mjeseca je ovo vani, pa ćemo vidjet. Ako ispadne dobro kao što i izgleda, odlično 👌

• Soul

•  
                  •  
                  •  

Nisam imao pojma da ova igra nije full price. Sinoc malo gledao preorder sekciju na ps storeu, plako od smijeha na ubisoftovih 80e za AC, i naletim na ovo cudo (sad vidim i prayerov ss gore). Svaka im cast 😃

Ovo izgleda sve zanimljivije i zanimljivije!

mjesec kasnije

Najgluplja najgora najretardiranija stvar u rpgu na poteze je da kod svog udarca moras stisnuti tipku u pravom trenutku za jaci napad ili kad te neprijatelj napada da stisnes tipku da te manje ozljedi.

Nazalost ova igra to koristi kao glavnu mehaniku jer ako ne pogodis trenutak kad te boss napada moze pobiti svu ekipu jedinim udarcem.

I tako od uzbuđenja oko ove igre doslo je do toga da je vjerovatno necu kupiti.

Niti jedan rpg koji ovo ima nisan odigrao do kraj pa tako da to isto ceka i ovaj

Odlicno, nema te u temi onda 🙂

Miro pa to sto si napisao je super, al ocito opet ne bi valjalo da je ko dobri stari ffx sistem….

Pogledao upravo ovaj video, dosta prica o combatu i cini mi se poprilicno zanimljivo i duboko napravljeno. Jedva cekam igru!

Općenito ima dosta previewa u zadnje vrijeme i baš se čini jako zanimljivo. Uostalom, kao i od prve najave. Pogledal sam 2-3 i dojmovi su baš pozitiva.

Neću reć da je Miro skroz u krivu i da mi skroz odgovara okosnica na pravilan QTE u borbi, ali treba vidjet što će reć recenzije / igrači. Ne vjerujem da će failat.

• sanzo

•  
                      •  
                    • Uređivano

Ja se isto slažem s Mirom oko ovakvog sustava borbe. Ok je na početku, samo vrlo brzo postane naporan. Nakon 40 sati borbe i 5369340. puta što si stisnuo XXXO kombinaciju, proklinješ onog tko je odlučio da ne bude običan turn based.

Probat će se svejedno jer ostatak dobro izgleda, samo vjerojatno na nekom većem popustu.