Jedna zanimljivost:

"Claire-Obscur" (također poznat kao "Clair-Obscur") je izraz koji potiče iz francuskog jezika i koristi se u umjetnosti, posebno u slikarstvu i fotografiji. Doslovno znači **"svijetlo-tamno"** (*claire* = svijetlo, *obscur* = tamno), a odnosi se na **kontrast između svijetlih i tamnih dijelova umjetničkog djela**

Miro

mozes ukljucit da automatski odradi qte

spojih xbox na monitor da mogu igrat igru dok sam na poslu, ak bi ju igrao preko PCa onda bi mi bilo pretoplo u sobi jer pc previse grije

Evo probao pola sata na boxu

A smece igra, ne kuzin cemu ovakve ocjene.

Linearno dosadno govno od igre.

Uzas

Aj sad kad ste rekli evo ga opet sere ajmo na pravo mišljenje

Odirao prologue i malo act 1

Vrtim po glavi jeli je bio iti jedan bolji uvod u igru sto san do sad odigra i ne pada mi nista na pamet.

Znaci trnci tucu cilo vrime napetost nelagoda u drobu ako je suditi po pocetku ovo je 10/10.

Prica se cini brutalno dobra, likovi i glasovi savrsenstvo, soundtrack mastralan. Jedino bi trebao biti kap tiši kad su razgovori.

Broba mi se ne sviđa jer stvarno nevolim parry i qte ali qte je samo kod napada i to sam stavio na automatik a kad spustes tezinu ima vise vrimena za parry tako da ce se stvarno moci po gustu namisiti.

A borba je dosta duboka ima stvarno puno svakakvih mehanika koje ce tribati pohvatati.

Sad bi se pojeo sto nisan prije vidio CE izdanje i kupio ga.

Flipper Znači @Miro ima easy mode za borbu? 😃

Ma nisan tija dugo igrati jer cu je nabaviti za ps5

Ali

Kod specijalnih napada imas qte di moras u pravom trenutku stisnuti tipku da napad bude jaci to kompletno mozes staviti na automatic ako ti se neda sa tim zamarati.

A borba ima easy i primjetio sam da iman malo vise vrimena za pogoditi dodge ili parry.

Parry i dodge moras koristiti takva je mehanika igre tako da tu nemozes bez toga.

Da ima i to automatic onda si besmrtan jer te nikad nece ostetiti pa nema smisla.

Jedino sto san ceka da se otkljuca na boxu pa je nestao popust na psnu od 10%

A ona specialna izdanja su rasprodana

Miro ta specijalna izdanja su rasprodana unutar 24h, collectors izdanje je bilo oko 150€ 🙁

Ja dok igram AoE i citam o ovim 90+ novim igrama

Giphy - Awkward Jesse Pinkman GIF by Breaking Bad

Genesis

A vidin baš šteta

A jebiga kad me borba odbijala pa nisan nista ni pratija oko izdanja jer san tija prije probati.

A vjerovatno cu onda uzeti deluxe na psnu

A i oko Forze se mislin

i ovo je kao indie stidio? Svaka im cast

Genesis

Ja san igrao na losijoj televiziji pa nisan skroz vidio grafiku kako treba.

Ispraviti cemo na ps5 sve

Picek Trenutno 12 recenzija na Metacriticu i prosjek ocjena 94. Znači remek djelo.

Srušit ćemo ocjenu da Blue Prince i dalje bude na vrhu Ha-Ha-Ha

93% na Steamu. Uz ovakve komentare. Krivite leadership, ne devove

nije mi dalo da uploadam vise od 3 slike…

nema spoilera…samo ingame slike i likovi na mapi 🙂

Uskoro krecem. Super da je pozitivan dojam, i izgleda predivno na slikama.

Na sreću, nije za mene. Ovo je za ljubitelje JRPG i turn-baseda, a nisam ni jedan od toga. Igrao sam sat i pol, izgleda predivno, glazba odlična iako stvarno igra na početku previše toga pobaca prema igraču. Ali vidi se kvaliteta i nije upitno da će mnogi uživati. E da, i priča me nije baš uvukla ni motivirala da nastavim dalje.

Odigrao nekoliko sati i početni dojam je vrlo pozitivan. Ono što mogu reći na temelju ovog što sam igrao do sada da je ovo jedna od najljepših igara koje sam imad igrao, art je vrhunski.

Meni je bas prica toliko dobra da ne mogu stat, ali ipak se dela. Kakve scene ajme, brutala, turbo zanimljivo za sad sve, plus mjuza kida.

Ono sto mi je cudno je neki blurry efekt i low res animacije na pocetku, a kasnije se cini bolje, i brightness ima grdih problema.

Dodatno, inventory je cudan, ne vidim sta klikam i dosta je tamno u njemu.

Combat super, tezak cak i nisam prijetio da qte (ne znam iskreno ni sta tu ima qte, ovo je cisti parry/dodge) narusava ista, bas mi je super sto svaki enemy drugacije napada i zakon mi se sve cini, ali tek 2-3h imam. Vikend ce reci vise.

Predivna igra, art je cudo.

Koliko vidim, razvoj igre je financirao Kepler Interactive, izdavačka kuća koja je u vlasništvu 7 nezavisnih studija. To im omogućuje solidan kapital na hrpi s kojim će riskirati i financirati projekte za koje misle da su vrlo dobar potencijal (unatoč riziku) + ne miješaju se uopće u razvoj igre. Neke igre koje su pogurali su npr. Sifu, Scorn, Pacific Drive, Tchia, Flintlock itd.

Ovako na prvu, dosta dobar model da ekšueli nađeš financiranje za nešto što nije kopija svega što smo već odigrali 200 puta jer je tu najmanji rizik. Microsoft je naravno sigurno pomogao da razglase igru koja je eto, ispala očito remek-djelo.

Isprobat ću za vikend svakako, iako trenutno pokušavam završiti South of Midnight.