buz I ja sam mislio da je neka igra. S obzirom da nikada nisam čuo za nju pomislio sam da je indie naslov.

Tek jučer prvi put ušao u temu.

To je indie strateška igrica sa puzzle elementima u realnom vremenu.

Brijac

Divno, znaci nastavljamo kao i prije. Idemo na tren ignorirati da komplekse hranis Twitterom, sto se vidi po jednostavnom obrascu ponasanja gdje stavljas samo slike bez ikakvog konteksta ili truda da ga pronades. Mogao si poslati link na clanak, ali je jasno ko dan da ga nikada nisi ni procitao. To dovoljno govori o tvojoj medijskoj nepismenosti.

Bez brige, ja sam zato iskopao taj isti clanak. Naravno, naslov je cisti senzacionalizam, a sam clanak ulazi u vise nego dovoljne detalje oko posljedica uhicenja, istrage i sudenja. Ako ulozis minimum truda, moci ces malo dublje u clanku naci slike i informacije o presudama clanovima tog lanca (ukljucujuci aktivno dovodenje natrag clana koji je pobjegao u Pakistan, kako bi ga zakonodavstvo UK-a zatvorilo na 19 godina zatvora).

Tekst sadrzi i razlog zasto jos uvijek nije izrucen. Zasto to ne spominjes?

Although he was stripped of his British citizenship, his deportation has been held up as Pakistan — the other country where he enjoyed dual nationality — reportedly refused to take him back.

Naravno, treba i osnovna razina poznavanja svjetskih medija (ne UK, nego svjetskih) da se zna i koja ih reputacija prati. Daily Mail je oduvijek poznat kao zutilo koje je vise puta imalo problema s tocnosti reportaza, senzacionalizmom i strasenjem na nacin da su se informacije ili prikrivale ili izvlacile iz konteksta kako bi se stvorila posve kriva slika. Za one koji prate nogomet, zna se da se Daily Mail ignorira. Od dizanja prasine laznim glasinama o transferima pa sve do objavama detalja o sportasima optuzenima za seksualno zlostavljanje, dok je istraga tek bila u tijeku.

Bilo i odlicno kada bi njihova sfera malicioznog utjecaja ostala samo na nogometu, no ona je itekako prisutna i u ostatku njihove ponude sto se moze saznati toliko prokleto lako, samo sto ti ne zelis to saznati jer je lakse kriviti muslimane za to sto tebe nesto u zivotu jebe u mozak.

https://en.wikipedia.org/wiki/Daily_Mail#Criticism

Isto je tako vrlo jednostavno vidjeti posljedice razbijanja Rochdale lanca. Vise policijskih operacija, vise razbijenih lanaca, puno osudenih… Dosta toga. Ima citav pregled operacija.

https://en.wikipedia.org/wiki/Rochdale_child_sex_abuse_ring#Operation_Routh_trials_2013_and_2014

Neki pretražuju cijeli internet da bi našli neke bolesnike /zlotvore a hrpa takvih konstantno oko nas

https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/brutalno-ubojstvo-meksikanke-koje-je-sokiralo-split-njezin-brat-je-zaplakao-kada-je-cuo-kaznu-za-misica-15092803

Došli smo na redi i mi iz istočne europe…nismo poželjni.

Ovo iz Birminghama će samo dodati ulje na vatru.

Evo za brata Brijaca, stigla budnica u pravo vrijeme

buz ja sam iz nekog razloga mislila da je to novi naslov i nastavak igre the stanley parable pa da vidim dojmove. Koje razočarenje.

Fico džabe se trudiš s argumentima kod ljudi koji čitaju medije poput slikovnice s naslovima.

Fico Ubuduce ce postojati posljedice, a kao prvi iduci korak u slucaju eskalacije ovakvih idiotarija, paralelno s banovima ce se ova tema i trajno zakljucati.

Vidiš sad, nije da nisam iznio stavove i bacio koje šale al tema ovakvog imena nije prikladna za gaming forum.

Inače su to +18 sadržajne teme na Redditu. Tamo bude svega, od neonacista kakvog si riješio do raznih fašista, extremista i fanatika.

Ime teme je neprikladno no dobro. Nije da više imam za dodati.

Jedini smisao ove teme vidim u postanju legitimnih, nepristranih članaka, da bude sve objedinjeno. Pročita se uz gaming vijesti i redovno postanje. Daleko od pizdarija i zazivanja nacizma. Čovjek bi mislio da je to iskorijenjeno al onda se sjetim da živim u državi gdje je glavno pitanje gdje je bio djed 41. i gdje si bio 91.?

Kako spasiti budućnost ako živiš u prošlosti?

Ljudi u velikoj mjeri ne znaju kritički procesuirati informacije i više-manje danas samo traže po internetu senzacionalističke naslove koji podupiru njihova uvjerenja. Super je za media ownere je što se takvi naslovi u ovakvom današnjem polariziranom svijetu odlično klikaju ili u prijevodu, para kapa. Pa eto bude onda takav Daily Mail ili ne znam, Jutarnji kod nas. I naravno, pravo istraživačko novinarstvo košta što se malo kome isplati investirati danas.

Što me sjetilo na onu boksačku famu s početka OI-a, savršen primjer kako današnje informiranje na globalnoj skali funkcionira. Koga zanima detaljnije ta tema, ima BBC u dva članka (izvorni i follow-up) dosta dubinsku analizu što se dogodilo točno:

https://www.bbc.com/sport/olympics/articles/cye0ex43k63o

https://www.bbc.com/sport/olympics/articles/cnk4427vvd2o

Ako netko ima još kakve izvore, neka slobodno doda ovdje.

Ako netko preferira video formu novinarstva, a fali mu dobrog istraživačkog rada na TV-u, njega se isplati pogledati tu i tamo: https://www.youtube.com/@johnnyharris

Za 10-20 godina možda neka nova AI religija ili nekakvi Ejlijensi🤣 uvedu red, sve je to neizbježni ciklus/evolucija/proces na Zemlji…Atlantis 2.0 bi bio interesantan.

Što god netko tvrdio, dolazak imigranata iz država Bliskog istoka i Magreba je poprilično problematičan.

Prvi problem je taj što većinom dolaze ilegalno i mnogi od njih nemaju nikakve ili imaju krivotvorene dokumente. S obzirom na to da su centri za prihvat preopterećeni, a detaljne provjere zahtijevaju dosta vremena, puno njih uđe u Europu bez kvalitetnog background checka. Možemo samo nagađati koliko je točno terorista i šehida prošlo ispod radara.

Drugi problem su aljkavi integracijski sustavi europskih država, kao i općeniti manjak interesa jednog velikog dijela imigranata da se asimiliraju u društvo na pravi način. To dovodi do visoke nezaposlenosti među migrantima, opterećenja sustava za socijalnu pomoć i može potaknuti kriminal. Klasičan primjer ovoga je Švedska kojoj trenutno, po nekad izrazito sigurnim gradovima, divljaju bande sačinjene prvenstveno od imigranata.

Treći i najveći problem je velika razlika u stopi nataliteta. S vremenom će imigranata s Bliskog istoka i Magreba dolaziti sve više (jer će im se biti lakše snaći kad već „imaju nekoga gore“) i rađat će u prosjeku mnogo više djece od europskih starosjedioca. Ako ih europske države ne integriraju u potpunosti u društvo i ne uspiju im usaditi europske vrijednosti, a moje mišljenje je da neće, s vremenom bi se mogle naći u ogromnom problemu.  

Naravno da treba biti human i da treba pronaći način da se pomogne onima kojima je to zaista potrebno i koji su se spremni prilagoditi, asimilirati i doprinositi društvu u koje su došli, ali ne ovako kaotično, neplanski i stihijski. Europa za masovno primanje migranata, a pogotovo ilegalnih, trenutno jednostavno nije spremna i postoji ogromna šansa da će joj se to obiti o glavu.

greyback

Dobro da nisi u UK-u, sad bi ti Fićo policiju poslao na vrata.

greyback

Odlican post, ali si izostavio pitanje, zašto to nije regulirano na toj razini u EU? Može i ovakvo pitanje, zašto je to ispravno regulirano u Švicarskoj? 🕵️‍♂️😁