Brijac
Divno, znaci nastavljamo kao i prije. Idemo na tren ignorirati da komplekse hranis Twitterom, sto se vidi po jednostavnom obrascu ponasanja gdje stavljas samo slike bez ikakvog konteksta ili truda da ga pronades. Mogao si poslati link na clanak, ali je jasno ko dan da ga nikada nisi ni procitao. To dovoljno govori o tvojoj medijskoj nepismenosti.
Bez brige, ja sam zato iskopao taj isti clanak. Naravno, naslov je cisti senzacionalizam, a sam clanak ulazi u vise nego dovoljne detalje oko posljedica uhicenja, istrage i sudenja. Ako ulozis minimum truda, moci ces malo dublje u clanku naci slike i informacije o presudama clanovima tog lanca (ukljucujuci aktivno dovodenje natrag clana koji je pobjegao u Pakistan, kako bi ga zakonodavstvo UK-a zatvorilo na 19 godina zatvora).
Tekst sadrzi i razlog zasto jos uvijek nije izrucen. Zasto to ne spominjes?
Although he was stripped of his British citizenship, his deportation has been held up as Pakistan — the other country where he enjoyed dual nationality — reportedly refused to take him back.
Naravno, treba i osnovna razina poznavanja svjetskih medija (ne UK, nego svjetskih) da se zna i koja ih reputacija prati. Daily Mail je oduvijek poznat kao zutilo koje je vise puta imalo problema s tocnosti reportaza, senzacionalizmom i strasenjem na nacin da su se informacije ili prikrivale ili izvlacile iz konteksta kako bi se stvorila posve kriva slika. Za one koji prate nogomet, zna se da se Daily Mail ignorira. Od dizanja prasine laznim glasinama o transferima pa sve do objavama detalja o sportasima optuzenima za seksualno zlostavljanje, dok je istraga tek bila u tijeku.
Bilo i odlicno kada bi njihova sfera malicioznog utjecaja ostala samo na nogometu, no ona je itekako prisutna i u ostatku njihove ponude sto se moze saznati toliko prokleto lako, samo sto ti ne zelis to saznati jer je lakse kriviti muslimane za to sto tebe nesto u zivotu jebe u mozak.
https://en.wikipedia.org/wiki/Daily_Mail#Criticism
Isto je tako vrlo jednostavno vidjeti posljedice razbijanja Rochdale lanca. Vise policijskih operacija, vise razbijenih lanaca, puno osudenih… Dosta toga. Ima citav pregled operacija.
https://en.wikipedia.org/wiki/Rochdale_child_sex_abuse_ring#Operation_Routh_trials_2013_and_2014