• Gaming Vijesti
  • Microsoft gasi četiri studija, među njima tvorce Redfalla, Hi-Fi Rusha, Evil Withina…

Veseli dani da Xbox i to sve prije konfe

Mislim da ni oni sami više ne znaju što žele, u svakom pogledu - po pitanju hardvera i daljnje prodaje igara. Problem je što su kupnjom pod okrilje stavili i "male" ljude koji rade u tim manjim studijima i kompanijama, koje sad teško netko može uvjeriti da rade u sigurnoj i stabilnoj okolini unatoč tome što su zaposlenici za najbogatiju tvrtku svijeta. Baš tužno i jadno.

Zero zele brzu i laku lovu. GamePass smatraju servisom odnosno uslugom koja bi trebala rasti. Procjene su krive, upumpalo se hrpa love koja se ne vraca, vrijeme prolazi i sada ide rezanje

Cini se meni da ce MS ubit sve IP-eve koji nisu liveservice, nakraju ce ostat Diablo/COD/WOW/Overwatch i ako uspiju ozivit HALO i naravno ono o cemu se najmanje prica a bitnije je od ovog svega za MS a to su mobilne igre koje donose najvise para.

Neka onda prodaju ove IPeve koji budu sad trunuli u recycle binu desetljecima, jebote kupe hrpu IPeva i onda ugase najoriginalnije, HI FI Rush je fantazija od igre i nadal sam se serijalu i sad kurac, Evil Within isto volim i sad kurac, kaj je slijedece.

Doom i Wolfenstein, kad odluče da je najbolje da stave COD na Gamepass od prvog dana pa će trebati krpati gubitke i troškove AAA produkcije.

Evo marketinška kampanja u jednom postu za novi Hellblade:

Užas.

Deadwalker tolko o isplativosti game passa, bas me zanima odgovor svih ratnika koji su ga tolko zagovarali, dal je dobar za igrace? Definitivno, ali upravo zbog toga bude sve manje inovativnih i svjezih ideja.

renda budimo realni nema ih nigdje osim kod indie devova koji se zaista trude

chono pa da, upravo to, ali ih ima jako puno koji izdavaju igre day one na game passu i nema ih na drugim platformama, koliko dugo mogu tako prije nego i oni zatvore vrata, lijepo je dobit pare unaprijed, ali treba gledat dugorocno, ne znam, ne svidja mi se uopce taj sistem jer ne izgleda bajno za buducnost.

renda od prvog dana tvrdim upravo to. Samo što bih ja izrekao drugačiju tezu. Nije nikako dobar za igrače.

Samo kratkoročno ako gledaš financije pa je jeftin, ali logično gledano smo znali da to nema šanse opstati te da će ta kratkoročna ušteda samo donijeti ogromne probleme u globalu.

renda Ratnici sad tjeraju svoje followere da ipak kupuju igre da podrze jadni tuzni MS, koji je btw. nedavno najavio da je imao +20milijardi PROFITA…

Deadwalker Kako mi je super taj narativ "Xbox je kupio Bethesdu i AB pa sad moraju vraćati uloženo". Nije Xbox kupio kurca, divizija kao takva nema para praktički od X360 ere. Sve te kompanije kupio je Microsoft, novcem od proizvoda i usluga koji nemaju veze s prihodom gaming divizije, na temelju nečijih očito neutemeljenih prognoza o potencijalnom rastu broja pretplatnika i Xbox igrača.

I sad bi kakti povrat ulaganja trebao biti praktički instant jer eto…najbogatijoj kompaniji svijeta treba još novca. Sam monopol koji bez obzira na ranije poslovne rezultate svjesno kreiraju svakim novim potrošenim desecima milijardi na nove akvizicije ih ne jebe ni 5%, ali stagniranje ili ne daj bože da kvartal gaming divizije jednom ili uzastopce završi u nekom minusu od, bubam, desetak ili više milijuna dolara je crveni alarm i poziv na otpuštanje stotina ljudi. Kapitalizam u najgorem obliku, dugoročna bezidejnost, nepovjerenje i poruka svim budućim studijima (ili izdavačima) da dobro razmisle u čije ruke prepuštaju vodstvo ako se prodaju.

Kad se sjetim samo komentara ovdje kako neki ljudi ne vide ništa loše u tome što MS redom kupuje studije.