Naravno, neÄe igrati igre zbog igre, nego zbog onoga Å”to generira najbolji engagement na videima
Sweet Baby... Jesus Christ almighty?
Mislim da bi bio red da stavite tog Asmona i u njegovu temu, poŔto se sa istim trola u dvije teme, a ima i svoju.
Pa i najavio je da Äe igrat igru iz puke znatiželje.
Ne znam kaj bi streamer trebao. Posao mu je da igra ono kaj gledatelji žele da igra.
Revieweri isto igraju igre koje im generiraju najviÅ”e Äitanja ili gledanje.
ZnaÄi na kraju ipak nije toliko woke?
- UreÄivano
Vidjet Äemo, al za sad izgleda da je ovo kaj je procurilo to od wokea.
Trashy JE svakako, ali za sad mi je nada za novi Mass Effect na uzlaznoj putanji, vidjet Äemo kak Äe bit dojmovi nakon igranja.
Ak u novom Mass Effectu bude toga, nek mi bar daju eksplicitni DP seks sa kurcatim Asarijima pa da mogu reÄ da sam neÅ”to novo vidio.
D
wooddiebone Vidjet Äemo, al za sad izgleda da je ovo kaj je procurilo to od wokea.
Trashy JE svakako, ali za sad mi je nada za novi Mass Effect na uzlaznoj putanji,
ZnaÄiii, sve one tirade o nametanju, bolesnima, pacijentima i empatiÄnom lijeÄenju istih su bile pretjerane i sve se svelo na 4 minute trashy wokuÅ”e? Cijela ova drama od 200 postova?
Äak i da je 4min, a nije, tome nije mjesto u igrama pogotovo ovako oÄito guranje.
Ja stojim iza svega kaj sam priÄao. Jedan Dragon Age ne mjenja situaciju koja se dogaÄa u industriji. Kakva god igra bila, access journalism i guranje woke agende u igre je prava stvar i vidljiva je i tu. Ova igra je jako kontroverzna zbog toga nevezano za svoju eventualnu kvalitetu.
ViÅ”e puta sam spomenuo da priÄam opÄenito ne samo o Dragon Ageu.
Nisam oÄekivao da Äe me ugodno iznenadit igra s obzirom na viÄeno jer svi primjeri prije toga gdje su se sliÄne stvari pojavljivale su bili mrtva smeÄa.
I dalje finalni dojam ostavljam za kad odigram, ali nadam se da Äe bit joÅ” bolji. Nisam jalan i ne osjeÄam sreÄu kad propadne neÅ”to Å”to nije zaslužilo propast.
Tak da moÅ” me prozivat, al to samo govori kolko ne ÄitaÅ” s razumijevanjem nego odgovaraÅ” na argumente koje ja ne piÅ”em.
Ako je igra odliÄna, nikom bolje nego nama gamerima. Woke i access journalism su i dalje rak industrije.
Brijac Äak i da je 4min, a nije, tome nije mjesto u igrama pogotovo ovako oÄito guranje.
Osobno, bmk, ne mislim igrati Dragons Age, ali i da guraju to u vlastitu igru, Ŕto onda? Gurao je i Kojima polugolu Quiet u MGS V , izaŔao je Stellar Blade sa sisama koje jigglaju na povjetarac i nakostrijeŔila se druga strana.
To je pravo autora igre. Pa ako uspije, uspije. Tko neÄe neka ne kupi i tjt. NeÄe valjda neki random likovi na internetu odreÄivati Å”to Äe autor staviti u igru, knjigu, film, whatever.
somethingwrong pa da pratis gaming scenu skuzil bi da "random" likovi iliti gameri odlucuju, a to se u zadnje vrijeme itekak vidi sa hrpom igara koje flopaju jer guraju svakave bedastoce u igre.
- UreÄivano
Evo skoro 5h igranja, joÅ” uvijek u DA nisam uoÄio niÅ”ta woke, van moguÄnosti edita lika s they/them opcijom kada ga kreiraÅ”. Ok, netko ne želi iz principa igrati takve igre gdje toga uopÄe ima, no ovdje je to mislim stvarno ispalo predimenzionirano. Steam recenzije nekako to i potvrÄuju
S druge strane, netko Äe reÄi da je Stellar Blade pun seksizma zbog naÄina kako je u igri prezentirana protagonistica (ili kako su nekada u prvom Witcheru skupljale "karte"). PreviÅ”e je tih hejt vagona danas, umjesto da se ljudi fokusiraju na samu igru i daju joj Å”ansu prije nego li neÅ”to prekriže temeljem neÄega Å”to 99,9% vremena neÄe ni vidjeti. Ali ok, svakom svoje, nije da Äe netko promijeniti svoja uvjerenja nakon joÅ” 500-ak postova u ovoj temi
renda pa da pratis gaming scenu skuzil bi da "random" likovi iliti gameri odlucuju, a to se u zadnje vrijeme itekak vidi sa hrpom igara koje flopaju jer guraju svakave bedastoce u igre.
Pratim i odluÄuju developeri. Nek igre flopaju, ne zaslužuju sve uspjeti, nikad i nisu sve uspjevale, niti se sve treba svima sviÄati. NeÄeÅ” kupit? ProÅ”etaj lagano do sljedeÄeg Å”tanda.
I tu se isto treba prisjetiti da je prije milijun prodan igara bio masivni uspjeh, neke all time great igre se nisu prodale u viÅ”e od 2-3 milijuna. VeÄina njih nije nikad dosegla milijun.
Danas se proglaŔavaju flopom igre sa 10 milijuna prodanih primjeraka ili kao apsolutnu pobjedu, ovisno koja "strana" twitter influencera to koristi kao argument.
Evo 3 random primjera:
Space Marine 2: 4,5 milijuna prvi mjesec
Final Fantasy 16: 3 milijuna prvi tjedan
Black Myth Wukong: 20 milijuna prvi mjesec
BM:W uza sve te brojke i koliko god da je odliÄna igra(dvaput preÅ”ao) nije ni u top 10 u americi i europi u mjesecu izlaska.
- UreÄivano
OdliÄno! ZnaÄi vjerojatno se dijalozi kroje prema pronounsima koje izabereÅ” na poÄetku igre pa te ne bombardira igra sa takvim stvarima ako ne želiÅ”. Ako je zbilja tako onda nemam niti jedan problem stime, svako igra na svoj naÄin i je nameÄe se niÅ”ta nikome. Imam joÅ” nekih stotinjak eura u novÄaniku od otkazanog AC Shadows pa Äu kupiti i probati!
Edit: Na PSN 80⬠dok je na Steam 60ā¬. Niti ne znam zaÅ”to sam viÅ”e ljut
prayer ne znam kako je kasnije, no kao Å”to rekoh, za sada sve kao i u dosadaÅ”njim DA igrama. VeÄ bi bila paljba na Steamu da je taj segment jako forsiran
wooddiebone This game sucks considerably less ass then I thought it would
Pohvalio je na kraju dvije stvari koje je najviŔe kritizirao iz prikaza, combat i grafiku.
@wooddiebone ne znam kad ga spominjeÅ” u krivoj temi usput nisi napisao da je nakon toga rekao da je igra 6-7/10. :-D
Od asmongolda je to apsolutno samo pohvala.
S obzirom na diskurs oko igre prije launcha i kakva je on oÄekiva ja imao, "sve je above average osim dijaloga", i nije neka teÅ”ka kritika.
Za sad evo se slažem s njim. Osjeti se millenial writing u igri, ali sve ostalo je dobro. Od premise, prikaza, combata, over-arching priÄe, optimizacijeā¦