somethingwrong Uzevši u obzir da je ovaj dio rasprave krenuo sa trans gender opcijama u Dragons Age character creatoru, tvoje reakcije su pretjerane i ideš dosta daleko u kvalifikacijama takvih osoba kao poremećenih, bolesnih i slično.
Čuj, možda je sad ova konkretna rasprava počela s tim, ali svi znamo kolko je ta problematika raširena. Ne mislim ni trenutka da je Dragon Age srž problema o kojem pričamo. Srž problema je čitava kultura intelektualne neiskrenosti koja se danas kultivira.
Ja sam dio populacije koji je odrastao na vjerovanju da je najružnija istina bolja od najljepše laži i ne mislim da postoji alternativa tome.
Nikome osim nekolicini više nije bitna istina osim ako ona ne pridonosi njihovoj osobnoj koristi, bilo da se radi o aktivistima koji će izjaviti bilo što da bi pogurali svoju ideju ili korporativnim ljušturama od ljudi koji to bilo što ubacuju u proizvode zbog dobrog PRa.
Istina bi trebala imati prioritet pred nečijim povrijeđenim osjećajima. I to govorim kao osoba koja 1 na 1 pokušava ponudit maksimalno poštovanja i suosjećanja prema ljudima.
Da se vratim na igre: preočit je drastičan pad kvalitete u vrlo velikom broju takozvanih "woke" igara i proizvoda zabavne industrije.
U onima u kojima nije, ne serem ništa zato jer mislim da toj problematici apsolutno je mjesto u javnom prostoru i zabavnoj industriji ako se odradi na razini na koju me se učilo da očekujem od proizvoda koje plaćam svojim zarađenim novcem.
Ali kad vidim da je trans problematika u igri ubačena tolko low effort, bez imalo nuancea i poštovanja prema onome tko konzumira taj sadržaj onda znam da je ostatak igre napravljen sa jednakom pažnjom i trudom.
Usporedi razgovore likova u jednom Mass Effectu 3 i u ovom Dragon Ageu i reci mi da je to ista razina truda i talenta.
Danas je dovoljno samo da uopće ne spominješ trans prava, feminizam i slične teme da bi te se optužilo za transfobiju i seksizam. Nije više dovoljno napraviti najbolju igru koju možeš i meni je to neprihvatljivo.