- Uređivano
Meni govore "Vi" a ja sam ON tj. taj ili onaj drugim riječima govore mi kao da me ima više tj. kao da smo dvojica.
Ja sam Vi oni su woke
Meni govore "Vi" a ja sam ON tj. taj ili onaj drugim riječima govore mi kao da me ima više tj. kao da smo dvojica.
Ja sam Vi oni su woke
Vi u hrvatskom se prevodi You na engleskom bilo da se radi o množini ili jednini.
They/Them se sa engleskog prevodi u oni/njih na hrvatskom.
Nisu ni u kojem slučaju usporedivi.
somethingwrong Nope. Monogender je izraz koji logički ne drži vodu unutar takve vrste. Ako međusobno nisu različiti, a nisu, nemaju suprotni spol, znači da su genderless, tj. koncept gendera logički nema ulogu u njihovoj prirodi.
U odnosu sa drugim vrstama koje imaju dva ili više spolova, najbliža deskripcija bi zapravo bila unigender jer se mogu razmnožavati s bilo kojom rasom/vrstom i spolom.
Ja ti prenosim lore iz codexa. Asari su svi ženskog spola. To je tako u loreu Mass Effecta, apsolutno je nebitno ima li logike u stvarnom svijetu jer se radi o znanstvenoj fantastici sa nadnaravnim elementima.
A unigender i monogender su često opisani kao sinonimi, onda kad nisu, unigender je kad se kod osobe ne može razlučiti kojeg je gendera, a monogender znači da je prisutan samo jedan gender.
Tako da su Asari monogender.
Stavili su they/them, ali jesu li imali muda stavit istospolni sex kao prvi Dragon Age ili je ovo Disney igra ?
Hrvatski je woke, meni govore Vi a nisam množina. Sa Vi žele reči da više vrijedim, barem za dvojicu …to je woke
wooddiebone daj se javi u vojsku za svoju domovinu.
Ili si woke liberal
Sreća pa za ovo postoji posebna tema. Seriously.
Genesis imam neki blagi osjecaj da ce tema pod kljuc,jer svaki put kad se ode u detaljniju raspravu lgbt teme to se i desi…
U cijelom svijetu prirodno postoje LGB i dosta rijetki Intersex (nemaju definiran spolni organ rođenjem i nekim državama im se ne dodjeljuje spol)…sva ostala slova i zastavice su izmišljene identifikacije privilegiranih pojedinaca a zna se tko to "podržava" i zašto…
Kad se pogleda šira slika ovo je zapravo degradiranje LGB i Intersex ljudi ze uvođenje razdora među ljude (stvori prloblem/razdor-ponudi soluciju…), koliko god bile brutalne, 80-e, 90-e i pocetak 2000-ih su imale manje problema sa LGB ljudima, ostaje pitanje zašto
stitrek lgbt ekipa je explodirala tokom covida 2019/2020 te iz dosade poceli izmisljati kako se identificiraju….Meni osobno smeta sto sam prisiljen nekog prihvatit, jer ako to ne ucinim onda sam transfob, i sto se forsira da svi se medjusobno moramo voljeti i podnositi te bit prihvaceni kakvi god da jesmo…iznio sam svoje stajaliste po pitanju lgbt ekipe u davnim raspravama pa necu sad opet u krug oko toga jer iz ovog posta ce se izvuci da sam transfob al bi onda morao opet pisati tj objasnjavat svoja iskustva i poznanstva da se vidi da nisam
LGB i LGBTQARSZ…nije isto, LGB je oduvijek postojao i solidno bio prihvacen 80-ih i 90-ih…to glazba i filmovi iz tog vremena potvrđuju…danas ima kvalitetnih iznimaka u umjetnosti ali dosta toga je suvišno/isforsirano ali opet kao tako je preslik cijele "instant" konzumeristicke digitalne industrije…
Ako želimo minjat svijet na bolje zato krenimo od sebe a za sve ostalo live and let live, svit ide svojim tokom i ciklusima, matrix simulacija je igra
Genesis imam 52 godine i svakog dana srećem nove ljude…takav mi je posao. Još ni jednom mi nije netko pružio ruku i rakao, dobar dana ja sam Franjo i gej sam ili molim ja sam Franjo i oslovljavajte me sa "ono". Ni jednom. Gotovo sam siguran da se mi se to neće dogoditi do smrti, nikada
Isto tak ni ja nikome ne kažem dobar dan, ja sam Tibor i hetero sam, i oslovljavajte me sa Vi.
Cijela ova rasprava kao i sve slične su tjeranje vlastitih političkih stavova, sobzirom da je postalo besmisleno pričati o ustašama i partizanima.
wooddiebone Plot twist
revo Pa naravno da ti se nece dogodit. Pitanje je cemu to stavljat onda uopce u igru. Ljudima ocito ide na zivce i takve igre im idu na crnu listu.
Iz istog razloga jer su šezdesetih stavili crnu Uhuru na zapovjedni dio broda…
"When Nichols considered quitting the show in the late 1960s, she was told someone wanted to meet her, claiming to be her biggest fan. By her account the fan was Martin Luther King Jr., who convinced her not to leave the show by stating: "You cannot do that. ... For the first time, we are being seen the world over as we should be seen."[21]"^
Ti izjednačavaš crnce protiv kojih se vršio sustavni rasizam u više djelova svijeta i osobe koje nisu psihički u redu i traže od svih ostalih da se priključe kolektivnom ludilu prijeteći socijalnim ubojstvom?